Niclas Nøhr - Huelva - VM -
Badmintonphoto

Niclas Nøhr bliver ny træner på Elitetalentcenter Øst

August 10, 2023 14:21 Skrevet af

Der skiftes ud på trænerstolen på Elitetalentcenter Øst, hvor der bliver sagt farvel til Marie Røpke og velkommen til Niclas Nøhr.

 

Marie Røpke stopper som doubletræner på Elitetalentcenter Øst, da hun har fået flere timer som træner i Gentofte Badminton Klub.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Det bliver den tidligere landsholdsspiller Niclas Nøhr, som overtager jobbet som doubletræner på Elitetalentcenter Øst, der er Badminton Danmarks talentcenter for de bedste spillere fra U17-U25 øst for Storebælt. Spillere, som har potentialet til at tage skridtet til det Nationale Elitetræningscenter (NETC).

– Jeg vil gerne takke Røpke for hendes store indsats på Elitetalentcenter Øst, hvor hun har været, siden centret startede op. Marie har en rigtig stor passion for og viden om badminton, og det har spillerne nydt godt af. Jeg er glad for, at årsagen til hendes stop skyldes et større engagement i Gentofte, så hendes kompetencer fastholdes inden for badminton, siger Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, som samtidig er glad for Røpkes erstatning.

– Jeg er rigtig glad for, at Nøhr har sagt ja til at blive træner på Elitetalentcenter Øst. Det er kort tid siden, han stoppede på NETC, og han har siden været træner i Hvidovre. Vi ser ham som en god erstatning til at indgå i trænerteamet på centret. Hans karriere som topspiller gør, at han ved, hvad det kræver for at træne med på NETC, og den viden og erfaring kan han bringe i spil. Vi ser meget frem til at få Nøhr med på holdet, og jeg er sikker på, at han vil kunne tilføre nogle nye perspektiver til spillerne på centret, siger Meibom.

Læs også: Badminton Danmark ansætter to nye trænere til landsholdstræningen

Niclas Nøhr begyndte på landsholdstræningen i 2014 og stoppede i januar 2022. Som spiller opnåede han sine største resultater i mixeddouble med Sara Thygesen. De har blandt andet vundet Super 300-turneringen Spain Masters i 2018, guld ved European Games i 2015 og DM i både 2018 og 2020. Desuden vandt Nøhr også DM i 2021 med Amalie Magelund.

Niclas Nøhr vil indgå i trænerteamet sammen med ledende centertræner, Jonas Lyduch, og singletræner Frank Larsen. Desuden er fysisk træner Anders Vinter tilknyttet centret.

Første træning i den nye sæson på Elitetalentcenter Øst er mandag 14. august.Tags: , , , , ,
Kategori: , ,