Jonas Lyduch og Anders Kristiansen bliver nye centertrænere på det Nationale Elite Træningscenter. Samtidig foretager Badminton Danmark en intern ændring i fordelingen af kategori- og hovedtræneransvar.

 

I februar vil der være to nye ansigter bag badmintonbanerne i Brøndby Hallen.

42-årige Jonas Lyduch og 43-årige Anders Kristiansen er ansat som centertrænere på det Nationale Elite Træningscenter (NETC). Lyduch tiltræder 1. februar, mens Kristiansen begynder i uge 8. Begge er deltidsansat på 21 timer og fortsætter derfor som klubtrænere i henholdsvis Solrød Strand og Hvidovre Badminton Club.

Læs også: SLT indfører tre ekstra træningspas for landsholdsspillerne

Valget stod mellem én fuldtidsansat eller to deltidsansatte, og elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, er meget tilfreds med, at løsningen blev det sidste.

– Med ansættelsen af Jonas og Anders får vi flere øjne på den enkelte spiller i hverdagen samt øget kontinuitet i den daglige træning i Brøndby året rundt. Det betyder, at vi er langt bedre rustet til at håndtere det øgede turneringsprogram, vi ser ind i for 2023 og 2024, og de ekstra træninger vi indførte i slutningen af 2022. Det er en løsning, som både den sportslige ledelse og spillerne foretrak, så derfor er jeg rigtig glad for de to ansættelser, siger Meibom.

Endelig vil de to ansættelser også kunne aflaste de fire nuværende landstrænere en smule, som især det sidste halve år virkelig har været hængt op, efter Jakob Høi stoppede som landstræner, pointerer Jens Meibom.

Læs også: Jakob Høi stopper som landstræner

Jonas Lyduch og Anders Kristiansen kommer til at være på træningen alle hverdage, og det bliver også her, at de som centertrænere kommer til at bruge størstedelen af deres timer. I løbet af året vil der dog også være uger, hvor de rejser med ud som trænere til turneringer.

Lyduch, som tidligere har været assisterende hollandsk landstræner, dansk U17-landstræner og ligatræner i Greve, ser frem til det daglige arbejde med udvikling af spillerne.

– Det, der driver mig, er det daglige arbejde og relationen med spillerne og at rykke dem fra ét sted til et andet. Det har jeg savnet, siden jeg var landstræner i Holland, og klubtrænerrollen giver ikke helt det samme for mig. Så at arbejde med folk, der har store mål og badminton som fuldtidsbeskæftigelse, glæder jeg mig virkelig til, og NETC er stedet, man gerne vil havne som dansk træner, hvis man har ambitioner om at være træner på højeste niveau, påpeger Jonas Lyduch.

Anders Kristiansen har som spiller tidligere været en del af landsholdstræningen, og i sin aktive karriere var han blandt andet med til at vinde guld tre gange ved EM for herrehold, bronze ved Sudirman Cup og bronze ved individuel EM i både herredouble og mixeddouble.

Efter sit spillerstop i 2014 har han blandt andet været landstræner i Sverige, cheftræner i Greve og sportschef i Badminton Roskilde, inden han blev cheftræner i Hvidovre. Nu ser han frem til endnu en stor udfordring.

– Jeg glæder mig til noget, der er så spændende, udfordrende og komplekst. Jeg ser frem til at bidrage med alt, hvad jeg nu kan, men især den daglige træning med spillerne, hvor jeg virkelig får arbejdet tæt med dem, glæder jeg mig til. Opstarten går selvfølgelig med at lære spillerne ordentligt at kende, få kendskab til tingene og måden, det foregår på, siger Kristiansen.

I forlængelse af ansættelsen af de nye trænere bliver der også rokeret en smule blandt de nuværende landstrænere i forhold til de kategorierne, de har ansvaret for.

Kenneth Jonassen kommer fortsat til at have hovedansvaret for herresinglerne, mens Jesper Hovgaard også stadig er tilkoblet damedoublespillerne. Derudover kommer Hovgaard fremadrettet også til at have ansvaret for mixeddoublekategorien, som Thomas Stavngaard tidligere har haft. Stavngaard overtager herredoublekategorien, mens Rune Ulsing får ansvaret for damesinglerne.

Tidligere har Hovgaard og Stavngaard været assisterende landstrænere, mens Rune Ulsing har været centertræner. Fremover får de alle tre titlen som landstræner, mens Jonassen fortsat er cheflandstræner.