Efter en spændende finaledag ved U17-EM står det klart, at Danmark har Europas bedste U17-herresingle, og at det blev til sølv i mixed- og damedouble, samt bronze i herredouble. – Forhåbentligt kan spillerne tage en masse med herfra, lød det fra U17-landstræner Frank Larsen efter kampene.

 

Lørdag blev der spillet finaler ved de europæiske U17-mesterskaber i Vilnius, hvor de unge danskere i dagene forinden havde formået at spille sig i finalen i tre kategorier. De tre finalepladser blev vekslet til guld i herresingle, samt sølv i mixed- og damedouble.

Grundlæggende har det været en god individuel turnering, hvor alle vores spillere har fået noget med hjem i rygsækken. Det her med at være afsted i mange dage, spille i en stor hal, håndtere presset, både udefra og det, man lægger på sig selv, det har spillerne formået at løse flot, lød det fra U17-landstræner Frank Larsen, efter finalerne var færdigspillede.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

De første danskere i ilden var Jesper Østergaard Christensen/Caroline Mouritsen, der efter en kamp i tre sæt desværre måtte se sig slået af det velspillende franske par, Ewan Goulin/Agathe Cuevas. Med cifrene 15-21, 21-13, 11-21 blev det altså til sølvmedaljer til den danske mixeddouble.

Kort efter var det Salomon Thomasens tur til at spille finale mod Tiago Berenguer, der var førsteseedet ved dette U17-EM. Her blev det danskeren, der efter en flot finale løb med sejren, som var på 21-9, 21-17.

Til sidst skulle damedoublen med Caroline Mouritsen/Nicoline Tang forsøge at følge op på det gode resultat fra herresinglefinalen. De var oppe imod hård modstand i form af det førsteseedede ukrainske par, Raiia Almalalha/Anastasiia Alymova, og det blev desværre til et nederlag på 16-21, 16-21 for det danske par.

Jeg havde egentlig en god fornemmelse i mix’en, da vi byttede side inden tredje sæt, men desværre gik den ikke. Salomon (Thomasen, red.) har spillet en flot turnering, hvor han desværre har døjet en smule med sit venstre lår, men formår i dag at leve op til det potentiale, vi ved, han har, lød det fra Frank Larsen, der derudover fremhævede spillerne Caroline Mouritsen og Jesper Østergaard Christensen, som hver især kunne tage fra U17-EM med to medaljer.

Klik her for at se alle resultaterne fra finaledagen

Yderligere var det fredag blevet til bronze til Jens Andersson/Jesper Østergaard Christensen i herredouble, og dermed har de unge danskere i alt taget fire medaljer ved den individuelle turnering. Derudover vandt de danske U17-spillere guld ved holdturneringen, der blev færdigspillet tidligere på ugen.

Det er et okay resultat. Det er klart, at når Ukraine vinder to guld, og Frankrig vinder to guld i den individuelle turnering, kunne jeg godt have tænkt mig, at vi havde trukket lidt mere ud af mesterskabet målt på medaljepoint. Men det er et acceptabelt resultat, sagde Frank Larsen efter finalerne.

Man kan mærke, at nogle af vores spillere har spillet mange kampe, specielt dem, der har trukket et stort læs i holdturneringen. Men der er en holdturnering, hver gang vi er afsted, og det skal man jo kunne klare.

Læs også: Danmarks U17-landshold er europamestre

Alt i alt har U17-EM været en spændende og lærerig oplevelse for de unge danskere.

Forhåbentligt kan spillerne tage en masse med herfra ift. det med at være afsted i lang tid og håndtere nogle vanskelige forhold. Vi har også brugt meget tid på at se video, og jeg håber, at det har givet dem en forståelse for, hvad god forberedelse og god evaluering kan gøre ved en præstation, som de kan tage med sig, sagde Frank Larsen.

Stort tillykke til de danske medaljevindere!