Badmintonphoto

Astrup/Skaarup finaleklar efter lørdagens semifinaler

August 26, 2023 08:00 Skrevet af

Endnu en stor danskerdag i Royal Arena. I dag galt det semifinalerne for de danske spillere. Medaljerne er i hus, men i dag skulle der kæmpes for, at karaten kunne blive højere.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Fredag var en dag til historiebøgerne. Et veloplagt publikum i en fyldt arena fik heppet, klappet og råbt Kim Astrup/Anders Skaarup og Anders Antonsen videre til semifinalerne ved årets VM i København. Vi måtte desværre tage afsked med Mathias Christiansen/Alexandra Bøje og Viktor Axelsen ved dette års VM.

Lørdag havde vi to danske semifinalekampe i kategorierne: herresingle og herredouble. Her finder du resultater og de bedste citater fra de danske spillere. 

 

Kim Astrup(11)/Anders Skaarup – Liang Wei Keng(3.)/Wang Chang: 17-21, 21-18,21-19

Årets kinesiske Thailand Open- og India Open-vindere har mødt vores danske European Games-guldvindere to gange før. Begge gange blev kampene vundet af kineserne. Seneste møde var ved Malaysia Open i år, hvor kineserne vandt to tætte sæt 20-22 og 21-23.

Dansk sportshistorie: Kim Astrup/Anders Skaarup er i finalen ved VM i badminton i Royal Arena. En flot og tætspillede kamp blev afgjort med få boldes mellemrum, og den danske herredouble kunne avancere til finalen.

– Magisk. Komplet surrealistisk, sagde Anders Skaarup.

De få ord kan meget vel opsummere både stemning og bedrift i Royal Arena lørdag eftermiddag. En flot sæson med både sejr i European Games og Canada Open når nye højder med en finaledeltagelse søndag ved VM i København.

Ingen har rocket Royal Arena som Astrup/Skaarup lørdag eftermiddag, og i morgen får de endnu en tur i manegen foran det veloplagte danskepublikum.

–  Jeg havde ikke lyst til at gå ud af hallen, men der var nogle, der sagde, at nu skulle vi afsted. Vi ville stadig have været derinde, og gejlet dem op, for de var så fede, og jeg glæder mig ekstremt meget til at få endnu en kamp i morgen, og så er det endda en finale, sagde Astrup.

I finalen i morgen venter Kang Min Hyuk/Seo Seung Jae fra Korea. Det koreanske par vandt i 2022 Korea Open, men er aldrig før stødt på den danske herredouble.

Læs også: Sådan forløb de danske VM-kvartfinaler fredag

Anders Antonsen(12.) – Kodai Naraoka(4.):23-25,21-12

I dag venter endnu en svær modstander for den velspillende århusianer i fjerdeseedede Kodai Naraoka. Den japanske Vietnam Open-vinder fra i fjor er stødt på Antonsen fire gange før dagens semifinale. De indbyrdes opgør står nu 3-2 i japanerens favør, det seneste nederlag til danskeren før i dag var ved Japan Open i år, hvor han trak sig med en skade. 

Anders Antonsens VM ender med et nederlag i to sæt til japanske Kodai Naraoka. Anders Antonsen har leveret et tårnhøjt niveau hele mesterskabet på hjemmebane i København, og har meget at tage med hjem fra Royal Arena.

– Endnu en VM-medalje og selvtillid, jeg vidste godt, at jeg kunne spille sådan her. Endnu et godt resultat i år, sagde Antonsen.

Første sæt var noget nær et maraton, som Naraoka vandt efter 45 minutters spilletid.

– Det havde været spændende at se, hvordan det havde udspillet sig, hvis jeg havde taget det første sæt. Der er lang vej hjem, når man taber et første sæt efter 45 minutter, sagde Antonsen.

Anders Antonsen har leveret den ene flotte præstation efter den anden, og vinder sin tredje VM-medalje. I 2019 vandt han sølv i Schweiz, og i 2021 vandt han bronze i Spanien.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

VM i badminton spilles i Royal Arena den 21.–27. august, og det er femte gang i historien, at Danmark er vært for verdensmesterskabet.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender alle dage. TV2’s sendeplan finder du her.

Klik her for at få se kampprogrammet for lørdagens semifinaler

Hvis du vil med helt tæt på kampene, spillerne og bag kulisserne til VM, så kan vi anbefale dig at følge Badminton Danmark på FacebookInstagramTikTok eller YouTube-kanal. Sidstnævnte kanal har allerede nu flere videoer af opbygningen i Royal Arena, hvor du kan se, hvordan den bliver forvandlet fra en tom arena til en fremragende badmintonoplevelse for tilskuere og spillere.

 

 Tags: , , , , , , ,
Kategori: , , , ,