Badmintonphoto

Sådan forløb de danske VM-kvartfinalekampe fredag

August 25, 2023 08:00 Skrevet af

Tredje runde i bogen. En stor danskerdag hvor Dannebrog vajede stolt i Royal Arena med hele fire danske sejre. Fredag og kvartfinalerne stod for døren med hele fire danske kampe.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Torsdag var en stor dansk dag i badmintonens tegn. Mathias Christiansen/Alexandra Bøje startede, hvad der endte med at blive en sand dansk bølge i Royal Arena. Foruden den danske mixeddouble avancerede Kim Astrup/Anders Skaarup, Viktor Axelsen og Anders Antonsen til kvartfinalerne, mens vi måtte sige farvel til Mia Blichfeldt ved dette års VM. 

I kvartfinalerne fredag havde vi hele fire danske kampe på programmet i kategorierne: herresingle, herredouble og mixeddouble.

Klik her for at se kampprogrammet for fredagens kvartfinaler

Mathias Christiansen(11.)/Alexandra Bøje – Jiang Zhen Bang(8.)/Wei Ya Xin:16-21,18-21

Christiansen/Bøjes møde med Jiang Zhen Bang/Wei Ya Xin er deres første indbyrdes opgør. Det kinesiske par stod tidligere i år i finalen i Korea Open, hvor de tabte til Feng Yan She/Huang Dong Ping, de tredje seedede kinesere som den danske mixeddouble slog ud af VM i går.

Kvartfinalerne blev exit for Christiansen/Bøje ved VM i denne omgang. Efter to tætte sæt hvor den danske mixeddouble har momentum i flere perioder, men har svært ved at knække et velspillende kinesisk par.

– Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke skal spille en kamp mere derinde. Vi kæmpede med det i dag, vi var oppe i mod hård modstand. Selvfølgelig er vi skuffede, men vi må også bare erkende, at vi ikke var gode nok til dem i dag, sagde Christiansen.

Christiansen/Bøje leverede i går en af de flotteste danske præstationer hidtil ved årets VM, og fik taget til at lette i arenaen. Arenaen, hjemmebanen og publikummet er en oplevelse den danske mixeddouble kan tage med sig hjem foruden de to flotte præstationer i anden og tredje runde.

– Det har været fantastisk, vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne give dem(publikum) lidt mere i dag, men jeg synes, vi alligevel har prøvet at nyde det derinde i dag. Selvom det var mega svært hele vejen i gennem, så har det været tre mega sjove kampe at spille, og det havde selvfølgelig været endnu sjovere at spille i morgen, men sådan er det, jeg er stadig glad for vores uge, tilføjede Christiansen.

VM 2023 har været det danske pars tredje VM sammen. De to forgangne VM er det blevet til et andet runde exit, så årets kvartfinale er en ny milepæl for Christiansen/Bøje.

Læs også: Stor dansk dag i Royal Arena: sådan forløb de danske VM-kampe torsdag

Kim Astrup(11.)/Anders Skaarup – Satwiksairaj Rankireddy(2.)/Chirag Shetty:21-18,21-19

Astrup/Skaarup er stødt på det indiske par syv gange før, og har kunne kalde sig sejrsherrer i fem af de opgør. Seneste opgør ligger tilbage i 2021 ved World Tour finalerne, hvor den danske herredouble vandt i tre sæt. De unge indere har dog siden lagt på det allerede høje niveau, og har blandt andet vundet VM bronze i fjor og de asiatiske mesterskaber i år.

Metaforen der lyder: at taget letter, har sjældent været så rammende, som ved beskrivelsen af det brøl, der lød i Royal Arena, da Kim Astrup/Anders Skaarup lukker kampen i andet sæt. Den pragtpræstation herredoublen leverer fredag eftermiddag sikrer dem ikke blot en semifinale plads men også en VM-medalje.

– En ting er helt sikker, jeg tvivler på, at det kan blive vildere, end det var i dag. Det var det fedeste. Uden at overdrive det vildeste at spille i et fyldt Royal Arena. Det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle opleve, sagde Astrup.

Vildt var det i hvertfald. Vildt kan det også synes, at den danske herredouble har så godt tag på en af verdens absolut bedste doublepar. De indbyrdes nu otte opgør står 6-2 i Astrup/Skaarups favør.

– Vi møder det potentielt mest formstærke par i verden, og nu skal vi nok til at tænke, at vi også er det, sagde Skaarup.

Det er en utrolig form European Games guldvinderne tager med sig ind i semifinalerne. Her venter de tredjeseedede kinesere Liang Wei Keng/Wang Chang. Astrup/Skaarup er 2-0 nede i indbyrdes opgør mod årets Thailand- og India Open vindere.

 

Viktor Axelsen(1.) – H.S Prannoy(9.):21-13,15-21, 16-21

Viktor Axelsen har indtil mødet i dag med den indiske verdensstjerne vundet de tre indledende VM-kampe i København i to sæt. Det ændrede sig i dag. Den danske dobbelte verdensmester har mødt Prannoy ni gange før, og i hele seks af de opgør, er kampen gået i tre sæt mod den indiske Malaysia Masters vinder, og i dag var ingen undtagelse i den trend de to i mellem.

Endnu en gyser i træ sæt blev udspillet de to i mellem, og til trods for det veloplagte danske publikums evige til jubel, blev det til en sejr til indiske Prannoy.

– Jeg synes ikke jeg formår at finde formen, som jeg havde håbet på. Jeg synes ikke, at jeg hverken fysisk eller mentalt formår at finde niveauet. Al kredit til Prannoy, jeg synes, at han spiller en bedre kamp, end jeg gør, og sådan skulle det være i dag, sagde Axelsen.

Til trods for nederlaget og ærgrelsen over at forlade verdensmesterskaberne i kvartfinalen, kunne den dobbelte verdensmester alligevel finde tid til at dvæle ved den gode oplevelse, det har været at spille endnu et VM på hjemmebane.

– Det har været fantastisk og en fantastisk opbakning. Så fedt at se hvor mange der var på lægterne, sagde Axelsen afslutningsvis.

Viktor Axelsen har vundet VM to gange i henholdsvis 2017 og 2022 samt en bronzemedalje i 2014.

 

Læs også:VM danner rammen om store sportslige ambitioner for fremtiden

Anders Antonsen(12.) – Kenta Nishimoto(14.):21-10,21-7

Anders Antonsen har leveret et tårnhøjt niveau ved VM. I går slog han Lee Zii Jia i to af VM’s flottest spillede sæt, og i dag ventede endnu en kompetent modstander i Kenta Nishimoto. Nishimoto og Anders Antonsen er stødt på hinanden to gange i år, begge gange gik kampen i træ sæt med forskellig vinder i de to opgør. Nishimoto er fjortendeseedet, og har leveret store resultater i år alene blandt andet med en sejr i Spain Masters.

De forgangne opgørs tætte udfald gentog sig ikke. Det var en sand magtdemonstration, og den japanske modstander fik ikke et ben til jorden i en ekstatisk Royal Arena. En sand heksekedel at spille i.

– Jeg kan hundrede procent siger, at der ikke er nogle nerver eller nogen spænding der trykker, det er simpelthen bare glæde, siger Antonsen om hans verdensmesterskab indtil videre.

Royal Arena var med fra start til slut, og Anders Antonsen leverede en optræden der var alle pengene værd for de fremmødte fredag aften.

– Noget af det smukkeste jeg har set i en badmintonarena. Hele settingen med så mange mennesker der var, og så flot det så ud, det var en kæmpe oplevelse, og jeg havde ikke lyst til at forlade hallen. Jeg vendte mig lige en ekstra gang og kiggede rundt, inden jeg gik ud, sagde Antonsen om stemningen i arenaen.

I morgen venter fjerdeseedede 22 årige Kodai Naraoka, som blandt sine større sejre har Vietnam Open 2022. De to har mødt hinanden fire gange og delt opgørerne indbyrdes.

 

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

VM i badminton spilles i Royal Arena den 21. – 27. august, og det er femte gang i historien, at Danmark er vært for verdensmesterskabet.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender alle dage. TV2’s sendeplan finder du her.

Hvis du vil med helt tæt på kampene, spillerne og bag kulisserne til VM, så kan vi anbefale dig at følge Badminton Danmark på FacebookInstagramTikTok eller YouTube-kanal. Sidstnævnte kanal har allerede nu flere videoer af opbygningen i Royal Arena, hvor du kan se, hvordan den bliver forvandlet fra en tom arena til en fremragende badmintonoplevelse for tilskuere og spillere.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,