Badmintonphoto

Viktor Axelsen blev i går den første spiller til at vinde alle de fire Super 1000-turneringer, OL, VM og Sæsonfinalerne, da han vandt China Open. – Det er en milepæl ud over det sædvanlige, siger elite- og sportschef Jens Meibom.

 

All England, Malaysia Open, Indonesia Open, VM, OL og Sæsonfinalerne. Det er de færreste for ondt bare at komme i nærheden af de titler. Men for Viktor Axelsen er det titler, der allerede var i hus før gårsdagens China Open-finale. Ved at slå Lu Guang Zu i finalen kunne han sikre sig den sidste Super 1000-titel, som han manglede.

Og det gjorde han.

Vil du se Viktor Axelsen og de øvrige verdensstjerner live? Så køb din billet til Denmark Open 2023 presented by VICTOR her

Med sejren på 21-16, 21-19 fik Viktor Axelsen skrevet videre i sit kapitel i historiebogen, som værende den eneste spiller, der har vundet alle fire Super 1000-turneringer, VM, OL og Sæsonfinalerne.

– Det er en milepæl ud over det sædvanlige. Ikke nok med, at han som den blot anden europæer vinder China Open i herresingle, men det var også den sidste store turneringssejr, som han manglede for at opnå ”Grand Slam” indenfor badminton. Det er han den første badmintonspiller i verden til at gøre sammen med OL, VM og Sæsonfinalerne, så det er badmintonhistorie, vi er vidner til. Men jeg mener også, at det er dansk idrætshistorie – jeg kan ikke umiddelbart komme på en anden dansk atlet, som har præsteret noget lignende i en individuel idræt, siger elite- og sportschef Jens Meibom og fortsætter.

– Viktor er en helt unik atlet, og vi skal huske at nyde hans præstationer på den største scene, for det han gør er helt, helt specielt. Og han er kommet alt andet end sovende til det, så jeg under ham det fuldt ud. Det er hamrende godt gået og en stor inspiration for os alle.

Læs også: Direktør stolt over VM: – Vi flyttede grænsen for badminton i en arena

Af turneringer på Super 750-niveau mangler Viktor Axelsen China Masters og Singapore Open. China Masters får han mulighed for at vinde den 21.-26. november, mens Singapore Open spilles næste år.

Tags: , ,
Kategori: , , ,