Allan Høgholm

Udskiftning i spillertruppen på det Nationale Elite Træningscenter

September 20, 2023 13:02 Skrevet af

Badminton Danmarks sportslige ledelse har valgt at foretage udskiftninger i de spillere, der er optaget i spillertruppen på det Nationale Elite Træningscenter (NETC).

 

Udskiftningen i spillertruppen betyder, at Mads Christophersen, Christian Faust Kjær, Daniel Lundgaard, Jesper Toft og Clara Graversen optages i Badminton Danmarks eliteprogram pr. 1. oktober, mens Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby udgår af truppen fra 2024.

Desuden har Jeppe Bay valgt at indstille sin internationale karriere og er stoppet på NETC pr. dags dato.

– Jeg har i en længere periode overvejet min fremtid og er kommet frem til den konklusion, at jeg ikke længere har motivationen og sulten til at fortsætte min internationale karriere. Jeg er utrolig glad og stolt over de oplevelser, jeg har fået. Jeg har været med til de største mesterskaber og turneringer, og det er jeg utrolig taknemmelig for. Jeg vil nu kaste min tid og energi i min uddannelse, siger Jeppe Bay, der blev optaget på NETC i januar 2022.

– Jeppe har haft en positiv udvikling i den periode, han har været på NETC, og han og Lasse
(Mølhede) har leveret nogle gode sejre over internationale top par. Men elitesport på det her niveau kræver fuld dedikation, og vi har fuld respekt for Jeppes beslutning om at prioritere anderledes i sit liv. Vi ønsker ham alt held og lykke fremover. Vi vil nu, i samråd med Lasse (Jeppe Bays makker, red.), afsøge mulighederne for et nyt sportsligt projekt, siger elite- og sportschef, Jens Meibom.

Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN her

Jeppe Bay er ikke den eneste der udgår af truppen. Det samme gør Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby ved årsskiftet.

– Vi er selvfølgelig ærgerlige og kede af, at vores prioriterede satsning på NETC stopper. Det har været en drøm for os at være en del af eliteprogrammet, men vi har også forståelse for beslutningen og ønsker at takke alle dem, der har støttet og troet på os, siger Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby.

– Nu går der lidt tid, inden Rikke og Mikkel stopper endeligt på NETC, men jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige mange tak til dem for deres bidrag til dansk badminton. Udover at vinde en medalje til Danmark (EM-bronze 2022, red.) har de været super at have på træningen. De har altid arbejdet godt og bidraget til god sparring og godt humør på træningen. Det har både deres kollegaer og os i den sportslige ledelse sat meget pris på. Det er altid vemodigt at sige farvel til spillere, men udskiftning og fornyelse af spillertrupper er en integreret del af elitesport, siger elite- og sportschef, Jens Meibom.

Læs også: Kim Astrup/Anders Skaarup vinder Hong Kong Open 2023: Det er mega fedt

Mikkel Mikkelsen blev optaget på NETC i januar 2022, som den ældste ny-optagede-spiller nogensinde med sine daværende 29 år. 28-årige Rikke Søby blev optaget på NETC i 2018. De vandt EM-bronze sammen i 2022 og har tidligere vundet blandt andet Dutch Open, og i weekenden blev de nummer to ved Belgian International.

Ved Belgian International var der også flotte resultater for flere af de unge danske spillere. Jesper Toft vandt herredoublekategorien med Andreas Søndergaard, hvor de slog Daniel Lundegaard/Mads Vestergaard i finalen. Han kom desuden i semifinalen i mixeddouble sammen med Clara Graversen. Samme resultat fik Mads Christophersen og Victor Svendsen også.

Jesper Toft, Clara Graversen, Daniel Lundgaard samt Mads Christophersen er fire af de fem spillere, som optages på det Nationale Elite Træningscenter pr. 1. oktober. Her optages Christian Faust Kjær også.

– Flere af spillerne har gennem en længere periode knoklet løs på NETC, og derfor er det glædeligt, at vi nu kan belønne deres indsats og udvikling med en optagelse i eliteprogrammet. Vi ser frem til at kunne arbejde endnu mere intensivt med spillerne og forventer, at optagelsen vil bidrage til at accelerere deres udvikling yderligere, siger Jens Meibom.

Læs også: Partout- og weekendpartoutbilletter til DENMARK OPEN 2023 presented by VICTOR er udsolgt

 

Info på de nyoptagede spillere:

Mads Christophersen: Herresingle, 26 år, Skovshoved

Facts: Har tidligere vundet Welsh International, Nantes International og Luxembourg Open. Blev nummer to ved DM 2022. Har 121.000 følgere på Instagram. Bror til Line Christophersen, som også er optaget på NETC.

Daniel Lundgaard: Herredouble, 23 år, Skovshoved

Facts: Har tidligere vundet Mexican International, Polish Open og Denmark Masters.

Christian Faust Kjær: Herredouble+Mixeddouble, 19 år, RSL ODENSE OBK

Facts: Har tidligere vundet Luxembourg Open 2023 og U19 EM i herreoduble i 2022. Vandt U19 EM-bronze i herresingle i 2022. Vandt herresingle-, herredouble- og mixeddouble-rækken ved U19 DM i 2023. Har 81.600 følgere på TikTok og over 6 mio. views på Youtube.

Jesper Toft: Mixeddouble, 24 år, Højbjerg/ViaBiler

Facts: Har tidligere vundet Slovenia Open 2023 samt Welsh International. Vandt U19 DM i 2018 med Alexandra Bøje i mixeddouble.

Clara Graversen: Mixedoduble, 22 år, Solrød Strand

Facts: Har tidligere vundet Slovenia Open 2023 samt Welsh International. Vandt U19 DM i 2020 med Natasja Anthonisen i damedouble.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , ,