De danske badmintontalenter fik en optimal start på UVM i nordvestamerikanske Spokane.

Efter et par dage på amerikansk jord var Danmarks bedste badmintonteenagere natten til tirsdag i aktion i den første holdkamp i UVMs gruppe G. Og her blev Slovakiet besejret med 5-0.

I opgørets mest spændende kamp hev Lærke Thomsen sejren hjem med 23-21 i tredje sæt mod Johanka Ivanovicova, og dermed var Danmark foran med uindtagelige 3-0.

De øvrige fire kampe mod slovakkerne blev vundet sikkert i to sæt af Otto Reiler/Amanda Aarrebo Petersen, Mads Emil Monke, Jonathan Melgaard/Mike Vestergaard og Sofie Røjkjær/Maria Højlund Tommerup. Klik for at se alle de danske kampresultater her.

– Holdet præsterede godt i første kamp mod Slovakiet, der endte med en sejr på 5-0, selvom slovakkerne solgte sig dyrt. Nu lader vi op til to kampe i morgen mod Tahiti og New Zealand, siger talentudviklingschef Lars Uhre.

Vil du se verdensstjerner live? Så køb billet til Denmark Open præsenteret af VICTOR lige her.

Kampen mod Tahiti spilles tirsdag aften klokken 21.00 dansk tid, mens New Zealand venter klokken 04.00. De to danske modstandere mødtes indbyrdes mandag, hvor New Zealand vandt 3-2.

Og danskerne ser med optimisme frem mod de næste dage i USA, hvor jetlagget fra de ni timers tidsforskel mindskes, og hallen bliver mere velkendt.

– Vi har haft mulighed for en del træning både i turneringshallen og på træningsbanerne, og forholdene er rigtigt gode herovre. Turneringshallen er stor med ni baner og en del vind – især på yderbanerne. Vi spillede første kamp på bane 1 i midten, hvor der ikke var så meget vind, siger Lars Uhre.

Læs også: Det vælter ind med pigespillere i dansk klub – læs om deres erfaringer her.

Onsdag klokken 21.00 spiller Danmark sidste gruppekamp, når Taiwan er modstanderen. Taiwan har som ventet vundet deres to første kampe med 5-0 mod Tahiti og Slovakiet, og der ligger dermed en mulig gruppefinale og lurer onsdag aften, hvor Taiwan og Danmark mødes.

Du kan læse transitionstræner Jonas Lyduchs forventninger til turneringen før afrejse – lige her.

DANMARKS KAMPE VED UVM
25. sep – 21.00-00.30 Danmark-Slovakiet 5-0
26. sep – 21.00-00.30 Danmark-Tahiti
27. sep – 04.00-07.30 Danmark-New Zealand
27. sep – 21.00-00.30 Danmark-Taiwan
28-30. sep – Slutspil

Du kan tjekke resultaterne fra Danmarks og de øvrige nationers kampe til UVM lige her.

Der er desværre ikke noget officielt livestream af kampene, men spillerne har lavet en gruppe på Facebook, hvor de forsøger at opdatere live. Den hedder ‘VM Spokane – livestream’, og du er velkommen til at følge med her.