De danske badminton-talenter har i løbet af natten besejret yderligere to nationer ved UVM.

 

Målet med UVM i nordvestamerikanske Spokane er at udvikle de danske spillere, men forventningen var også, at de danske talenter ville vinde de tre første kampe, og efter nattens 5-0 over Tahiti og 5-0 over New Zealand er det nu en kendsgerning.

– Vi har været ret stabile i præstationerne. Der er stadig noget at hente på topniveauet, men det skyldes måske også, at modstanden har været derefter, siger transitionstræner Jonas Lyduch, der er ansvarlig for holdet.

Danmark besejrede både Tahiti ved midnatstid og New Zealand her til morgen uden at afgive et eneste sæt. Du kan se alle enkeltresultater fra de to kampe mod Tahiti her og mod New Zealand her.

– New Zealand var dem, vi forventede, der kunne udfordre os mest. Vores to singler fik mest modstand, og det var en god fornemmelse at udfordre os selv lidt. Sejren var ikke rigtigt i fare, men vi var mere pressede end i de to andre kampe, siger Lyduch.

– Tahiti overraskede mig lidt. Singlerne var ikke noget at råbe hurra for, men doublerne var udmærkede. Når Danmark møder Tahiti i badminton, så er vi storfavoritter. Vi fik alle spillere i kamp, der var en del vind, og det var fint at prøve. Al den tid vi har inde i main hall er træning til kommende kampe, siger Lyduch.

Vil du se verdensstjerner? Køb billet til Denmark Open præsenteret af Victor lige her

– Jeg vil ikke fremhæve enkelte spillere, det kan vente til den individuelle turnering. Jeg vil blot rose holdindsatsen indtil videre, siger Lyduch, der fortæller, at træner Lennart Engler sidder ved siden af og med et smil peger på sig selv som en, der godt kunne fremhæves.

Onsdag aften klokken 21.00 venter Taiwan i gruppefinalen i gruppe G. De har også vundet alle deres tre kampe med 5-0.

– Det er svært at vurdere sejrschancerne, men de har spillere af en noget anden kaliber, end vi har mødt hidtil. De har også roteret lidt på deres spillere, ligesom vi har. Vi er underdogs, men vi har forberedt os godt og har spillerne, der kan vinde sådan en kamp.

– Vi er stadig tidligt i turneringen. Når vi møder Taiwan, så møder Kina også Korea, så i morgen ved vi mere. Vi ved, asiaterne er gode og har større trupper, så vi er oppe mod hårde odds, men det er også fedt, og vi tager det som udvikling, siger Lyduch.

Vinder Danmark mod Taiwan, så venter en kvartfinale senere på ugen, mens Danmark ved nederlag allerede skal spille placeringskamp senere natten til torsdag.

Du kan læse transitionstræner Jonas Lyduchs forventninger inden afrejse lige her.

DANMARKS KAMPE VED UVM
25. sep – 21.00-00.30 Danmark-Slovakiet 5-0
26. sep – 21.00-00.30 Danmark-Tahiti 5-0
27. sep – 04.00-07.30 Danmark-New Zealand 5-0
27. sep – 21.00-00.30 Danmark-Taiwan
28-30. sep – Slutspil
Du kan tjekke resultaterne fra kampene til UVM lige her

Der er desværre ikke noget officielt livestream af kampene, men spillerne har lavet en gruppe på Facebook, hvor de forsøger at opdatere live. Den hedder ‘VM Spokane – livestream’, og du er velkommen til at følge med her.