Sofie Røjkjær/Maria Tommerup havde matchbold mod Taiwan. Foto: Bamintonphoto
Sofie Røjkjær/Maria Tommerup havde matchbold mod Taiwan. Foto: Bamintonphoto

Slut på sejrsstime: – Det var gode præstationer

September 28, 2023 10:43 Skrevet af

Spillerne får ros trods nederlag i gruppefinalen og den efterfølgende placeringskamp.

 

Efter 5-0, 5-0 og 5-0 i de tre første kampe ved UVM kom de danske badminton-talenter lidt ned på jorden natten til torsdag, da Taiwan helt som frygtet blev for svær en modstander i gruppefinalen om en plads i kvartfinalen.

– Vi må fokusere på, at præstationerne generelt var gode. Der var nogle af kampene, hvor vi godt kunne have ønsket, at vi var lidt bedre med, og så var der også kampe, vi var meget gode i. Vi har blandt andet to matchbolde i damedoublen, siger transitionstræner Jonas Lyduch.

Taiwan vandt alle fem kampe i nordamerikanske Spokane, men Sofie Røjkjær/Maria Tommerup var tæt på sejr, men tabte 21-23 i tredje sæt.

– Vi kunne godt mærke, at de var hurtigere og skarpere end vi var. På en dag, hvor tingene falder i hak, kan vi godt udfordre dem mere. De er bedre end os, men ikke så meget, at jeg er bekymret, siger Lyduch.

Vil du se verdensstjerner? Køb billet til Denmark Open præsenteret af Victor lige her

I stedet for en kvartfinale dagen efter mod Thailand skulle danskerne få timer senere spille første placeringskamp i forhold til pladserne ni til 16, og her blev der roteret på holdet, og det endte med et nederlag på 2-3 til USA.

– USA klinger ikke af så meget i badminton, men de har dygtige spillere i ungdomsrækkerne. Det er spillere med asiatisk baggrund, så badminton er ikke så fjernt for dem, som man skulle tro med USA, siger Lyduch.

Kajsa van Dalm var i tre sæt, mens Mads Emil Monke vandt en sikker sejr, og Jonathan Melgaard/Mike Vestergaard tog en flot sejr.

– Det var en rigtig fed holdkamp med mange tætte kampe. Vi spiller en rigtig flot herredouble, det er et godt par, de slår, men der var gode præstationer over hele linjen. Der var en god nerve i kampen, og det er sådan nogle kampe, vi godt vil spille flere af. Derfor er det også ærgerligt, at vi taber og nu skal længere ned og spille placering, siger Lyduch.

Læs også: Det vælter ind med pigespillere i dansk klub – læs om deres erfaringer her.

En dansk sejr havde betydet en kamp mod Hong Kong og derefter formentlig Korea.

– Det er jo de nationer, vi helst vil spille mod. Uden at forklejne vores næste modstandere, så møder vi også dem til EM, så vi ville godt have vundet mod USA, så vi kunne spille de lidt sjovere kampe.

Få alle de enkelte resultater fra Danmarks kampe mod USA lige her – og fra kampene mod Taiwan lige her.

Inden afrejse talte transitionstræneren om, at UVM primært skulle bruges til udvikling og få svar på, hvor spillerne står.

– Generelt er jeg godt tilfreds med præstationerne. Teknik og tempo skal vi forbedre. Taktisk matcher vi de fleste nationer, så det er ikke her, det halter. Jeg har fået svar på, at vi har et stykke vej op til de bedste nationer. Det havde jeg også lidt forventet, men man er altid spændt. Jeg kan også se, at vi inden for en fin distance af de andre, så jeg er ikke bekymret.

– Jeg vil heller ikke glorificere det. Jeg havde håbet, at vi var lidt tættere på, men spillerne har gjort det godt, de har forberedt sig godt og været der. Der har været mange gode processer i kampene, men det giver ikke bare pote ved kasse et med det samme. Men spillernes villighed til at turde gøre ting, skal de have stor ros for, siger Lyduch.

Du kan læse transitionstræner Jonas Lyduchs forventninger inden afrejse lige her.

De næste dage spiller Danmark om placeringerne 13 til 16, og i første opgør mod Estland går Danmark ind som tårnhøje favoritter, og Jonas Lyduch peger på, at med al respekt så bør alle spillere bør være dygtige nok til at vinde.

Danmark møder Estland klokken 02.00 dansk tid natten til fredag. Bliver det sejr her, så venter vinderen af kampen mellem England og Singapore, og derefter gælder det den individuelle turnering, hvor spillere og trænere lige nu afventer lodtrækningen.

DANMARKS KAMPE VED UVM
25. sep – 21.00-00.30 Danmark-Slovakiet 5-0
26. sep – 21.00-00.30 Danmark-Tahiti 5-0
27. sep – 04.00-07.30 Danmark-New Zealand 5-0
27. sep – 21.00-00.30 Danmark-Taiwan 0-5
28. sep – 04.00-07.30 Danmark-USA 2-3
29. sep – 02.00-05.30 Danmark-Estland
29. sep – 22.00-01.30 Danmark-England/Singapore
Du kan tjekke resultaterne fra UVM lige her.

Der er desværre ikke noget officielt livestream af kampene, men spillerne har lavet en gruppe på Facebook, hvor de forsøger at opdatere live. Den hedder ‘VM Spokane – livestream’, og du er velkommen til at følge med her.



Tags: ,
Kategori: , , ,