De danske badmintontalenter vandt samtlige syv kampe i første runde af den individuelle turnering ved UVM i nordvestamerikanske Spokane.

 

Efter en uge med holdkampe er den individuelle turnering ved UVM nu skudt i gang. Sent mandag aften og natten til tirsdag blev der spillet syv kampe med danskere i aktion – og det blev til sikre danske sejre i to sæt i alle syv kampe.

– Jeg er rigtig godt tilfreds. Der var kampe, hvor vi var store favoritter, og der skal vi jo også lige omstille os til, at det nu er den individuelle turnering og knockout, og det rører lidt ved folk. Vi havde også et par af kampene, hvor vi favoritter, men hvor det godt kunne blive lidt tricky. Det blev det ikke, og det er jo super godt, siger transitionstræner Jonas Lyduch.

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

Han fremhæver de to damesingler Kajsa van Dalm og Lærke Thomsen, der begge vandt sikkert i to sæt.

– Kajsa slår hende, som Lærke kun slår tæt i holdturneringen, og Lærke møder en anden fra Slovakiet, der også er udmærket, og hun gør det virkelig godt, så vores damesingler vandt to kampe, hvor de var favoritter, men hvor det ikke var walkovere, siger Lyduch.

DANSKE RESULTATER I FØRSTE RUNDE
Otto Reiler/Amanda Aarrebo Petersen – Lezhi Zhu/Berry NG, New Zealand 21-7, 21-13
Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup – Raphael Chris Deloy/Victoria Guo, New Zealand 22-20, 21-12
Kajsa van Dalm – Johanka Ivanovicova, Slovakiet 21-15, 21-11
William Bøgebjerg – Emanuela Mataio, New Zealand 21-6, 21-3
Alexander Ringbæk – Matus Polacek, Slovakiet 21-12, 21-11
Lærke Thomsen – Lea Vybohova, Slovakiet 21-7, 21-6
Mads Emil Monke – Gonzalo Sebastian Castillo Salazar, Peru 21-12, 21-12

Tirsdag aften og natten til onsdag kommer endnu flere danskere i aktion. Det næste døgn er der således hele 11 kampe med dansk deltagelse, når der spilles kampe i anden runde.

– William Bøgebjerg havde en nem kamp i dag, og han skal op mod en udmærket japaner. Alexander Ringbæk møder en englænder og er nok favorit, men ikke så stor igen. Mads Emil Monke er ret stor favorit mod en spiller fra Litauen, siger Lyduch.

Otto Reiler/Amanda Aarrebo Petersen vandt i første runde mod et newzealandsk par, men nu hæves niveauet.

– Der venter en svær kamp for Otto og Amanda mod et par fra Singapore, og i damedouble er der en svær kamp mod et seedet indonesisk par. Det er ikke umuligt, men en svær lodtrækning for Maria og Sofie, siger Lyduch og henviser til Sofie Røjkjær/Maria Højlund Tommerup, der først spiller sidst på natten.

– Vi har stadig nogle store favoritter, men vi er også underdogs i flere kampe, så hvis vi stadig er ubesejrede i morgen, så er det rigtig, rigtig godt, siger Lyduch.

Læs også: Danmark vandt den sidste placeringskamp i holdturneringen ved UVM

De danske spillere har i løbet af året ikke prioriteret at spille så mange internationale ungdomsturneringer, og derfor har de ikke scoret gode seedninger. Derfor talte Jonas Lyduch inden afrejse om, at lodtrækningerne kunne blive meget afgørende. Og tillader man sig at kigge lidt længere frem, så er der både godt og skidt nyt for danskerne.

– Hvis William slår japaneren, som han har en chance mod, så skal han op mod franskmanden Alex Lanier, der er topseedet. Det er jo ikke lige en drømmelodtrækning, men omvendt tror jeg også, at han tager det som en fed udfordring at møde en rigtig god spiller. Med det forbehold, at vi selvfølgelig ikke undervurderer nogen, så har Mads Emik Monke til gengæld fået en god lodtrækning, og Mike og Sofie det samme, siger Lyduch.

Mike Vestergaard/Sofie Røjkjær er som eneste danskere seedede, og de træder først ind i turneringen tirsdag aften, hvor de til gengæld skal i aktion som de første danskere.

Læs også: Det vælter ind med pigespillere i dansk klub – læs om deres erfaring lige her

TIRSDAGENS DANSKE KAMPE I ANDEN RUNDE
18.35 Mike Vestergaard/Sofie Røjkjær (13) – Ilija Nicolussi/Lena Krug, Østrig
19.45 Otto Reiler/Amanda Aarrebo Petersen – Zi Shun Nicholas/Zheng Hong Li, Singapore
19.55 Alexander Ringbæk – Michael Pang, England
19.55 Mads Emil Monke – Rokas Lesinskas, Litauen
20.55 Lærke Thomsen – Jogaile Keleciute, Litauen
20.55 Kajsa van Dalm – Elin Ryberg (16), Sverige
22.40 William Bøgebjerg – Daigo Tanioka, Japan
00.00 Jonathan Melgaard/Mike Vestergaard – Raphael Chris Deloy/Samuel Navarra, New Zealand
00.35 Amanda Aarrebo Petersen/Lærke Thomsen – Jiang Pei Xi/Liao Li Xi, Kina
01.35 Calvin Lundsgaard/Otto Reiler – Chan Lok Hin Jasper/Cheung Sai Shing
03.20 Sofie Røjkjær/Maria Højlund Tommerup – Meisa Rizka Fitria/Maulida Aprilia Putri (14), Indonesien

Du kan få resultater fra alle kampe ved UVM lige her

Der er desværre ikke noget officielt livestream af kampene, men spillerne har lavet en gruppe på Facebook, hvor de forsøger at opdatere live. Den hedder ‘VM Spokane – livestream’, og du er velkommen til at følge med her.