Otto Reiler og Amanda Aarrebro overlevede seks matchbolde, inden de spillede sig videre til 4. runde ved UVM.

 

De danske talenter fortsætter med at imponere ved det igangværende ungdomsverdensmesterskab (UVM) i Spokane, USA.

Natten til torsdag dansk tid blev det til seks sejre i ni kampe i 3. runde af den individuelle turnering. Det begejstrer center- og transitionstræner Jonas Lyduch, som er en af trænerne med ved UVM.

– Jeg er meget tilfreds med præstationerne. Det er en eller to sejre flere, end vi havde håbet på og særligt i herresinglerne og den ene mixeddouble, gik det vores vej, siger Lyduch.

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

Både de to herresinglekampe med Alexander Ringbæk og Mads Emil Monke samt mixeddoublen med Otte Reiler og Amanda Aarrebro sluttede med sejre i tre sæt. Særligt mixeddoublen var en vild kamp, hvor danskerne overlevede fem matchbolde i andet sæt og en enkelt matchbold i tredje sæt.

– Det var en vanvittig mixeddouble. Jeg har sjældent været med til noget mere nervepirrende. Det bølgede hele tiden frem og tilbage i kampen, og det var nærmest en euforisk følelse, da man vandt sådan en kamp, for deres modstandere var rigtig gode, siger Lyduch og knytter nogle ord på herresinglerne:

– Ringbæk skulle virkelig gravet dybt, men han holdt sig godt til gameplanen, og så var marginalerne på hans side. Monke får kæmpet sig godt tilbage i andet sæt, som han alligevel taber, men han kommer tilbage og vinder en svær kamp.

Danske resultater fra 3. runde:

 • Otto Reiler/Amanda Aarrebro Petersen – Phuwanat Horbanluekit/Patida Srisawat (10.), Thailand: 15-21, 25-23, 22-20
 • Mike Vestergaard/Sofie Røjkjær (13.) – Sharum Durand Cardenas/Namie Miyahira Tsukazan, Peru: 21-12, 21-13
 • Kajsa van Dalm – Noa Dauphinais, Belgien: 21-1, 21-13
 • Lærke Thomsen – Xu Wen Jing (8.), Kina: 9-21, 9-21
 • Mads Emil Monke – Dev Vishnu (13.), Forenede Arabiske Emirater: 21-18, 20-22, 21-13
 • Alexander Ringbæk – Bharath Latheesh (5.), Forenede Arabiske Emirater: 18-21, 21-13, 21-15
 • Sofie Røjkjær/Maria Højlund Tommerup – Taabia Khan/Mysha Omer Khan, Forenede Arabiske Emirater: 21-13, 21-6
 • Calvin Lundsgaard/Otto Reiler – Chen Yong Rui/Hu Ke Yuan, Kina: 15-21, 5-21
 • Jonathan Melgaard/Mike Vestergaard – Lai Po Yu/Tsai Fu Cheng (6.), Taiwan: 13-21, 18-21

I den anden danske mixeddouble var Mike Vestergaard og Sofie Røjkjær i fuld kontrol mod deres modstandere fra Peru. Det samme var Røjkjær også senere i damedouble med Maria Højlund Tommerup.

Sværere var det for herredoublerne. Calvin Lundsgaard og Otte Reiler tabte til et kinesisk par, mens Melgaard og Vestergaard røg ud til et taiwensisk par. Begge kampe i to sæt.

– Herredoublerne møder nogle rigtig skarpe par, så jeg kan ikke rigtig være skuffet over dem. De gjorde, hvad de kunne, siger Lyduch.

Lærke Thomsen var også oppe imod overmagten i sin singlekamp, som hun tabte klart til en kineser med 9-21, 9-21. Noget bedre gik det for Kajsa van Dalm, som vandt imponerede 21-1 i første sæt over sin belgiske modstander.

– Lærke mødte en rigtig god kineser, så den havde jeg ikke regnet med, hun ville vinde. I Kajsas kamp blev vi overrasket over det første sæt, fordi belgieren havde slået en stærk franskmand kampen forinden. Så den her kamp udartede sig meget anderledes end forventet, og Kajsa håndterede det godt derinde, siger Jonas Lyduch.

Følg de danske kampe via livescore her

I torsdagens 4. runde er der også fine muligheder for Kajsa van Dalm for at spille sig videre, vurderer center- og transitionstræneren.

– Kajsa har gjort det godt, og jeg har en forhåbning om, at hun kan vinde, selvom det bliver et tæt opgør mod italienske Stiglich, som har vundet en del europæiske turneringer.

Lodtrækningen ser også god ud for de to danske mixeddoublepar, som skal møde et engelsk og et canadisk par.

– Det bliver en svær kamp for Otto og Amanda mod englænderne, men det er en god lodtrækning, og de skal være gode til at håndtere det mentalt efter deres flotte resultat mod thailænderne. Mike og Sofie skal passe på med at undervurdere det canadiske par, men de har endnu ikke været presset, og hvis de er knivskarpe, så har de i den grad en chance, siger Lyduch.

For herresinglerne Alexander Ringbæk og Mads Emil Monke bliver det svært at spille sig i kvartfinalen. Foran dem venter malaysisk og kinesisk modstand.

– Ringbæk er uden tvivl underdog mod den malaysiske spiller. Jeg tror på, at Mads Emil Monke har en chance mod alle, når han rammer sit topniveau, og jeg håber på, at en af vores herresingler kan spille sig videre.

Læs også: Arranger en klubtur til VICTOR DENMARK OPEN og få rabat

Den sidste danske kamp bliver damedoublen, som jagter revanche for nederlaget i holdturneringen i sidste uge til et amerikansk seedet par.

– Spillemæssigt er vi ikke langt fra dem, og jeg føler, vi har en chance. Måske det kan hjælpe, at vi går ind til opgøret som undertippet og kan spille mere frit, påpeger Lyduch.

Danske kampe i 4. runde (spilles torsdag aften/natten til fredag dansk tid):

 • Alexander Ringbæk – Muhammad Faiq (11.), Malaysia
 • Mads Emil Monke – Wang Zi Jun (6.), Kina
 • Kajsa van Dalm – Gianna Stiglich (5.), Italien
 • Sofie Røjkjær/Maria Højlund Tommerup – Francesca Corbett/Allison Lee (3.), USA
 • Mike Vestergaard/Sofie Røjkjær (13.) – Timothy Lock/Chloe Choi, Canada
 • Otto Reiler/Amanda Aarrebro Petersen – Oliver Butler/Chloe Dennis, England

Du kan få resultater fra alle kampe ved UVM lige her

Der er desværre ikke noget officielt livestream af kampene, men spillerne har lavet en gruppe på Facebook, hvor de forsøger at opdatere live. Den hedder ‘VM Spokane – livestream’, og du er velkommen til at følge med her.