Fra morgen til aften er linjedommerne på arbejde ved VICTOR DENMARK OPEN. Vi har snakket med to af dem om det store fællesskab, der er blandt linjedommerne og dommerne.

 

Frivillige har en afgørende rolle ved en badmintonturnering på dansk jord. For nogle gælder det opsætning af banerne i arenaen, for andre gælder det om at service spillerne, og for en tredje gruppe gælder det om at have skarpe øjne og klar kommunikation gennem ugen. Sidstnævnte kategori tilhører linjedommerne med blandt andre 38-årige Helle Svedborg. Hun fik sidste år debut ved VICTOR DENMARK OPEN.

– Det var en vild oplevelse med så mange mennesker og et kæmpe setup. Så den første dag var lidt hektisk, til man lærte det hele at kende. Ellers var det fedt, husker 38-årige Helle Svedborg, som også var linjedommer ved VM i Royal Arena og skal dømme igen til dette års VICTOR DENMARK OPEN.

– En af grundene til, at jeg gerne vil være med er, at det er mega hyggeligt. Det er nærmest som en lille lejrskole for linjedommere, fordi man er så intensivt sammen over en uge.

Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN her

Helle Svedborg har gennem linjedommergerningen lært 36-årige Lærke Olsen at kende. Hun er uddannet dommer og har deltaget ved VICTOR DENMARK OPEN siden 2012. Dommergerning stoppede, da covid-19 kom, og siden har hun kastet kærligheden over linjedommergerningen.

– Det er nærmest som en familie, vi har. Man glæder sig hver eneste gang til at se folk. Det er jo ikke kun et fællesskab til de danske dommere eller linjedommere men lige så meget til alle de mennesker, vi møder fra andre lande. Det er et unikt sammenhold, hvor alle er på lige fod og har det sjovt, siger Lærke Olsen.

Har du selv lyst til at prøve kræfter med linjedommerskabet, kan du læse mere her

For Helle Svedborg opstod det at være linjedommer som en mulighed for fællesskab omkring badminton, efter operationer havde sat en stopper for hendes eget spil på badmintonbanen.

– Jeg var til et arrangement, hvor jeg hørte, de manglede linjedommere, så skrev jeg til de ansvarlige, og ved Final 4 sidste år fik jeg så mulighed for at prøve det. Jeg syntes, det var rigtig sjovt, og jeg følte, jeg blev taget godt imod som ny, siger hun.

Læs VICTOR DENMARK OPEN 2023-magasinet her

En af dem, der i begyndelsen tog imod hende, var Lærke Olsen, og her fik hun nogle gode tips med på vejen.

– Der er rigtig gode erfarne kræfter, der kan fortælle, hvordan man gør, og at det kan være en stor hjælp, hvis du gør sådan. Jeg fik også hjælp af Lærke til at sige, jeg skulle råbe noget højere, selvom jeg egentlig følte, jeg råbte højt på linjen. Så er der sådan nogle små ting, man ikke lægger mærke til, når man prøver det første gang, siger Helle Svedborg.

Går folk selv med tanker om at blive linjedommer til en badmintonturnering, er der kun ét godt råd ifølge Lærke Olsen.

– Hop ud i det og prøv det. Selv hvis du er nervøs for det. Vi andre har også lidt kriller i maven til den første kamp, indtil man har lavet et kald på linjen. Det er hårdt arbejde, for du sidder der det meste af dagen, men det er sjovt. Så prøv det, og du er ikke i tvivl, når du sidder ved linjen, om det er noget for dig, siger hun.

 

Artiklen med Helle Svedborg og Lærke Olsen er en del af vores VICTOR DENMARK OPEN 2023-magasin, som du kan læse herunder eller via dette link.