Efter lidt betænkningstid har Lasse Mølhede truffet beslutningen om at søge andre veje i livet end international badminton.

 

29-årige Lasse Mølhede siger farvel til landsholdet og internationale turneringer.

Efter hans tidligere makker Jeppe Bay i september valgte at stoppe karrieren, har Mølhede overvejet sin fremtid og nu besluttet at træde ud af Badminton Danmarks eliteprogram per dags dato. Han fortsætter dog på klubplan for Vendsyssel, og derfor vil han fortsat være at finde på træningen i Brøndby Hallen fire gange om ugen.

– Jeg har gået og tænkt rigtig meget efter Jeppes farvel, og jeg er kommet frem til at trække stikket, fordi det tager lang tid at bygge et nyt makkerskab op, og jeg er ikke villig til den investering, det kræver de næste tre år at rejse rundt på den måde. Samtidig er der også en økonomisk udfordring ved det. Jeg fylder snart 30 år og har gået all-in med badminton i mange år og oplevet mange ting, så det er på tide at finde nye veje i livet, siger Mølhede.

Læs også: Udskiftning i spillertruppen på det Nationale Elite Træningscenter

Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, har respekt for den beslutning, som Mølhede har truffet.

– Vi har været glade for samarbejdet med Lasse og havde håbet på, at han og Jeppe havde fortsat som makkere et par år endnu. Men vi forstår hans overvejelser og har selvfølgelig fuld respekt for hans beslutning. Lasse har udviklet sig rigtigt fint i den periode, han har været på NETC og altid leveret en god træningsindsats. Det fortsætter han så med, om end i mindre omfang end hidtil, og det er vi glade for, fordi han kan bidrage positivt til vores træningsmiljø, siger Meibom.

Lasse Mølhede blev optaget i eliteprogrammet i 2020. Siden da har han spillet sammen med Jeppe Bay, og de har leveret flere store resultater sammen.

I 2020 vandt de Super 100-turneringen SaarLorLux Open. Året efter nåede de semifinalen ved Super 1000-turneringen All England, og i 2022 leverede de en overraskelse ved VICTOR DENMARK OPEN ved at besejre de daværende verdensettere, Takuro Hoki og Yugo Kobayashi. Det var også efter den turnering, Bay og Mølhede rykkede op som nummer 23 i verden, hvilket var deres bedste placering i karrieren.

Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN her

Bay og Mølhedes sidste kamp sammen blev ved det individuelle VM i Royal Arena i august, hvor de var tæt på at slå verdensmestrene, Aaron Chia og Soh Wooi Yik, ud af mesterskabet.

– Jeg er enormt ærgerlig over, at Jeppe og jeg ikke kunne fortsætte næste par år, men jeg er stolt over, at vi har spillet mange af de største turneringer sammen og i de største arenaer i verden. Jeg tænker tilbage på en masse fede oplevelser, og det er noget, jeg aldrig havde troet ville ske for mig for bare fem år siden, da jeg startede på NETC. Jeg er bare glad og stolt over, at jeg hang i og gik efter drømmen om at komme på landsholdet, selvom jeg stod i skyggen af mange andre. Jeg er nået længere, end jeg turde håbe på, lyder det fra Mølhede.

Inden makkerskabet med Jeppe Bay spillede Mølhede sammen med Mathias Bay-Smidt, og de blev danmarksmestre i 2019. Lasse Mølhede var desuden med på Thomas Cup-holdet i 2022, som vandt bronze, og i år fik han debut på Sudirman Cup-holdet.