Danskerne gik på banen i Helsinki i bedste sendetid lørdag eftermiddag og aften. Tre højintense semifinaler senere har vi dansk finaledeltagelse ved Super 500 turneringen Arctic Open 2023.

 

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

Anders Antonsen stod for første danske semifinale lørdag mod den malaysiske verdensstjerne Lee Zii Jia. Antonsen måtte desværre trække sig i andet sæt efter en skade i baglåret. Antonsen tabte første sæt 17-21, og trak sig ved stillingen 8-13. 

I semifinalerne lørdag havde vi foruden Antonsen to danske herredoubler. Den første af de to er det formstærke par Kim Astrup/Anders Skaarup. De danske VM-sølvvindere, der har gang i en fantom sæson med sejr ved Canada Open, Hong Kong Open og European Games, foruden VM-finale deltagelse på hjemmebane i København, stod i semifinalerne over for en gentagelse af Hong Kong Open semifinalen imod de indonesiske veteraner Mohammad Ashan/Hendra Setiawan. 

I Hong Kong træk Astrup/Skaarup det længste strå i en velspillet kamp i tre sæt. Lørdag aften var den anderledes overbevisende præstation fra de danske VM-finalister. Første sæt var en tæt affære, men endte alligevel i danskernes favør med cifrene 21-19. I Kampens andet sæt skruer danskerne op for tempo og aggressivitet og lukker kampen i to sæt med cifrene 21-12. 

– Kim og Anders bliver ved med at holde samme kadence, mens de andre går lidt ned i kadence. Jeg siger til dem, at hvis vi bliver ved, så knækker de. Jeg tror indoneserne syntes der var langt hjem, fortalt landstræner Thomas Stavngaard. 

Finalen i morgen er Astrup/Skaarups femte finale i indeværende sæson. Den erfaring skal de i samspil med landstræner Thomas Stavngaard tage i brug og i deres favør i morgen. På papiret er de favoritter mod de malaysiske modstandere i morgen, dog har de et indbyrdes opgør som ikke er i danskernes favør. 

– De (Astrup/Skaarup) har et opgør mod dem(Man Wei Chong/Kai Wun Tee) fra januar, og der tabte Kim og Anders. Selvfølgelig er Kim og Anders favoritter i forhold til formkurve, men de skal være skarpe i morgen, de er gode i serve-situationer. Vi skal bare fortsætte med det samme spil, og være hurtige på bolden og spille initiativ-badminton, siger Stavngaard om søndagens finalekamp.

Kim Astrup/Anders Skaarup har nu fået yderligere reduceret deres statistik til 7-3 i indbyrdes opgør mod Ashan/Setiawan i indonesernes favør. I morgen i finalen venter Man Wei Chong/Kai Wun Tee fra Malaysia. De har, som Stavngaard nævner, et indbyrdes opgør som danskerne tabte i januar ved Malaysia Masters med cifrene 23-25,16-21. 

Den anden danske herredouble Rasmus Kjær/Frederik Søgaard indtog bane 1 i Helsinki lørdag aften, i et forsøg på at spille sig i sæsonens anden Super 500 finale efter andenpladsen i den rene danske finale ved Canada Open i juli. 

Læs også: Kjær/Søgaard og Thyrri/Magelund skal for første gang spille VICTOR DENMARK OPEN sammen

I semifinalen tørnede danskerne sammen med Man Wei Chong/Kai Wun Tee fra Malaysia. Kjær/Søgaard er aldrig før stødt på dette års andenplads ved Malaysia Masters.

Første sæt bølgede frem og tilbage, men den danske herredouble formåede at vende det tætte sæt i deres favør og vinde første sæt 21-19. Andet sæt fortsatte i samme dur, denne gang var det malaysierne der trak sig sejrrigt ud af et tæt sæt som ligesom det første endte med cifrene 19-21 blot med andet fortegn.

Tredje sæt fulgte i tråd med de to forinden. Igen bølgede duellerne frem og tilbage, desværre var det som i andet sæt Man Wei Chong/Kai Wun Tee der tog sættet 19-21. 

– Jeg synes de gør det hamrende godt, de mangler bare lige de sidste marginaler. Det er meget i serve-situationer og på de stressede bolde, for de kunne heller ikke stå i vores angreb, fortalte Stavngaard om en tæt semifinale afgjort på få marginaler og tætte dueller. 

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard er for alvor ved at spille sig ind i det fine selskab som doublepar. De deltog i september i deres første Super 1000 turnering i China Open, i juli spillede de sig i finalen ved Canada Open, og i uge 42 skal de spille deres første Denmark Open som par. 

– De skal bare have flere af de her kampe, jeg synes de spiller top badminton. De er gode på de parametre, man skal være gode på.Mere styrke mere kondi, det er op til dem selv, de har hele pakken til at være med, fortæller landstræneren om Kjær/Søgaard.

Søndagens finaler spilles fra klokken 10 dansk tid. Herredoublefinalen er kamp 5 og spilles cirka klokken 14.30. For TV2 Sports sendeplan klik her

For det fulde program over søndagens finaler ved Arctic Open klik her.