Badmintonphoto
Badmintonphoto

Kim Astrup/Anders Skaarup vinder Arctic Open 2023: Det er stærkt

October 15, 2023 16:00 Skrevet af

En fænomenal sæson blev yderligere kronet med endnu en Super 500 titel søndag eftermiddag. Det formstærke doublepar tog sæsonens fjerde titel i årets femte finale, og går ind til Denmark Open i topform. 

 

Kim Astrup/Anders Skaarup indtog bane 1 i Helsinki kl.14.30 til deres femte finale i indeværende sæson. En flot turnering i en flot sæson skulle krones med en velspillet finale, og det blev den om noget. Efter to velspillede sæt mod det malaysiske par Man Wei Chong/Kai Wun Tee, der i går aftes var ude i tre meget tætte sæt mod Rasmus Kjær/Frederik Søgaard, kunne Kim Astrup/Anders Skaarup nok engang kalde sig vindere af Arctic Open, en turnering de vandt i 2014, den gang var den dog ikke på Super 500 niveau. Det lykkedes Astrup/Skaarup at lukke kampen i to forholdsvis tætte sæt, hvor herredoublen til trods for bølgende spil, mod slutningen i begge sæt tog initiativet og lukkede kampen på overbevisende manér. Astrup/Skaarup vandt finalen ved Arctic Open 2023 med cifrene:21-18,21-17.

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

– Det er stærkt. De (Astrup/Skaarup) er gode til at lukke kampene, når det spidser til. Kim stepper up i andet sæt, og spiller virkelig flot, tager skeen i den anden hånd, og er klar i serve-situationen. Anders træder frem i banen og Kim er god i serve-situationen, og det lykkes os at lukke dem ned, fortalte landstræner Thomas Stavngaard om Astrup/Skaarups flotte finalepræstation i Finland.

Canada Open, Hong Kong Open, European Games, VM-sølv og nu Arctic Open. En imponerende sæson med en lige så imponerende palmarès. Astrup/Skaarup er blandt den absolutte top af herredouble kategorien, og er muligvis det mest formstærke herredoublepar i verden for øjeblikket. En form og et momentum de i samarbejde med landstræner Thomas Stavngaard arbejder for at opretholde og bygge videre på. 

Læs også:Kim Astrup/Anders Skaarup i finalen ved Arctic Open: Vi skal bare fortsætte

– De skal fokuserer på de ting de er gode til; fokusere på serve-situationen, fokusere på at rykke boldene på mellembanen, jeg tror i bund og grund, at vi bare skal fokusere på de ting der virker, og så holde dem op på, når jeg kan se de ikke rykker på tingene. Jeg synes Kim og Anders har udviklet et spil, hvor de lige pludseligt meget hurtigere, end de har gjort før i tiden, og det gør, at de ikke kommer ud i så mange dårlige situationer. Jeg tror egentlig bare, at vi skal fokusere på de ting, vi gør godt, sagde Stavngaard om Astrup/Skaarups flotte spil. 

I den kommende uge venter seks dages badmintonfest i Odense ved Victor Denmark Open. Den største turnering på hjemmebane er noget herredoublen og landstræner Stavngaard ser meget frem til, men først skal de lige hjem fra Helsinki, inden de for alvor kan tackle Super 750 turneringen i Jyske Bank Arena. 

– Vi glæder os selvfølgelig. Vi er på tre forskellige fly hjem, og vi kører først til Odense i morgen ved middagstid. De skal have lov til lige at glæde sig over denne sejr, få lov at hvile, og så er det godt, at de først skal spille onsdag, fortalte Stavngaard på telefon fra Helsinki. 

Kim Astrup/Anders Skaarup må siges at være en af hjemmebane favoritterne til Victor Denmark Open, en turnering de nåede til finalen i for to år siden i 2021. Det endelige kampprogram er endnu ikke fastlagt for Denmark Open, men grundet Arctic Open finaledeltagelsen står det klart, at Astrup/Skaarup først skal i aktion onsdag. 

Når det endelige kampprogram for Victor Denmark Open er fastlagt, finder du det ved at klikke her

Alle dage under Victor Denmark Open sender TV2 Sport et hav af kampene fra Jyske Bank Arena. TV2 Sports sendeplan finder du her

 Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,