Badmintonphoto
Badmintonphoto

Rasmus Gemke slår verdensmester ved VICTOR DENMARK OPEN: Læs om de danske kampe her

October 18, 2023 07:30 Skrevet af

Tirsdag og første dagen ved årets VICTOR DENMARK OPEN bød på tre danske sejre af tre mulige og en masse flot badminton. Onsdag og anden dagen bød på et hav af danske kampe med flere rene danske opgør. Endnu en sand sensation fandt sted, da Gemke slog verdensmesteren Vitidsarn. Læs med her for alt det vigtigste om de danske kampe og citater fra spillerne. 

 

 Mathias Thyrri/Amalie Magelund – Chen Tang Jie/Toh Ee Wei:15-21,21-23.

Som på åbningsdagen er første danske kamp med den ene af vores to dygtige danske mixeddoubler. Thyrri/Magelund skal forsøge at vende deres sidste hjemmebane skuffelse fra VM i København til en succes ved årets VICTOR DENMARK OPEN i Odense. Forudsætningerne er bedre, med en skadesfri Mathias Thyrri, dog venter en svær modstander i første runde. Malaysierne Chen/Toh er rangeret nummer ni i verden, og har sejre i år i turneringerne Orléans Masters og Taipei Open. Dog har de aldrig stødt på Thyrri/Magelund før, og danskerne har derfor alle muligheder for at gribe overhånden i mod det dygtige Malaysiske par. 

Første runde blev exit for Mathias Thyrri/Amalie Magelund. Det var et veloplagt malaysisk par der mødte den danske mixeddouble onsdag eftermiddag, og til trods for at Thyrri/Magelund var med det meste af kampen, særligt i andet sæt, blev Chen/Toh for stor en mundfuld for danskerne.

– Ærgrelse og skuffelse, sådan beskrev Mathias Thyrri den umiddelbare følelse efter første runde nederlaget. Dog kan de på det sportslige tage meget med videre i sæsonen, og de er i stand til at sætte fingeren på manglerne fra dagens opgør

– Jeg føler vi sidder godt på vores egen serv, det er et sted vi er virkeligt stærke, men vi sidder ikke så godt på deres serv, vi har svært ved at returnere, tilføjede Amalie Magelund til kampens afgørende situationer.

Det er parrets første VICTOR DENMARK OPEN sammen, og til trods for nederlaget var oplevelsen ved at spille landets største turnering sammen glædelig for den danske mixeddouble.

– Det var fedt. Vi havde et lidt øv VM på hjemmebane, vi ville gerne ud og give den gas og vise vores gode spil frem, og det synes jeg vi gjorde i store periode i kampen i dag, sagde Thyrri afslutningsvis.

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

Line Kjærsfeldt – Pornpawee Chochuwong:19-21,21-17,22-24.

Alle tre damesingler skal i aktion onsdag, og Line Kjærsfeldt indtager bane 1 som den første af de tre. Det gør hun mod thailandske Pornpawee Chochuwong. Chochuwong er i skrivende stund nummer tretten på verdensranglisten og har store resultater som Spain Masters sejr, Korea Open sejr og en All England finale på cv’et. Det bliver en svær opgave, der venter Kjærsfeldt i første runde, og statistikken taler ikke til danskerens fordel. Inden dagens første runde opgør står den 3-0 i thailandsk favør, seneste kamp er fra Malaysia Masters sidste år, hvor Chochuwong vandt i to sæt med cifrene 21-11,21-18. 

Line Kjærsfeldt spiller tre flotte og initiativrige sæt, men må desværre se sig slået, og første runde bliver exit for dette års VICTOR DENMARK OPEN.

I alle tre sæt kommer Line Kjærsfeldt flot ud af starthullerne, og har i lange perioder af kampen overtaget og initiativet. Pornpawee Chochuwong kæmper sig bravt tilbage flere gange, og afværger to matchbolde til Kjærsfeldt i tredje sæt.

– Jeg er ærgerlig og frustreret. Marginalerne med mig, så var det mig der stod med sejren, sagde Line Kjærsfeldt om kampens udfald.

Line Kjærsfeldt viste flot spil foran et veloplagt publikum i Odense, og til trods for det ærgerlige nederlag, kunne Line Kjærsfeldt finde plads til at glæde sig over den oplevelse.

– Det var trods alt mega fedt, og jeg synes også jeg spiller en god kamp, så det er også det, der gør det mega frusterende ikke at stå med sejren, sagde Line Kjærsfeldt afslutningsvis.

Klik her for at se onsdagens fulde program ved VICTOR DENMARK OPEN

 Maiken Fruergaard/Sara Thygesen – Rin Iwanaga/Kie Nakanishi:16-21,15-21.

Den danske damedouble indtager bane 1 i kamp nummer 9 ved onsdagens første runde kampe. Det gør de imod japanske Iwanaga/Nakanishi. På papiret er det et lige opgør der venter i Jyske Bank Arena mellem verdens nummer 19 Fruergaard/Thygesen og nummer 16 Iwanaga/Nakanishi. De to par har to indbyrdes opgør, og med danske briller er det ikke en statistik i Fruergaard/Thygesens favør. Japanerne har vundet begge de to forrige opgør, dog har det været to tætte opgør. Det sidste ved årets verdensmesterskaber i København var en sand gyser i tre sæt. Det første af de to indbyrdes opgør vandt japanerne i to tætte sæt med cifrene 22-20,21-19. 

Fruergaard/Thygesen kæmpede bravt, og havde flere gode perioder i løbet af kampen, men formåede aldrig at ryste et velspillende japansk par. Iwanaga/Nakanishi spillede med stor ro, kontrol og initiativ, og kunne trække sig sejrrig ud af kampen efter to komfortable sæt.

– Jeg er mega træt af det, jeg synes mest af alt, at det er vores egen skyld, at vi taber derinde i dag. Det er virkelig frusterende, at det ikke er fordi, at de andre spiller godt. Selvfølgelig spiller de godt, men jeg synes virkelig ikke, at vi rammer noget niveau, i forhold til hvor mange fejl vi laver. Det er ikke retvisende i forhold til, hvordan vi har trænet op til, sagde Maiken Fruergaard om kampens udfald.

– Det er ikke fordi, at jeg synes, at de svære at spille i mod. Det der gør det svært, er vores egen måde at håndtere tingene på, det er det, vi har problemer med. Vi havde en fed kamp mod dem til VM, tilføjede Sara Thygesen.

Damedoublen fandt tid til at sætte ord på hjemmebaneoplevelsen til trods for ærgrelsen over nederlaget.

– Det er altid fedt at spille på hjemmebane, det er bare så ærgreligt, at vi ikke kan levere mere, når vi står derinde. Men det er da en fed følelse at gå derind og føle, at det er en selv de hepper på, sagde Fruergaard afslutningsvis om oplevelsen i Jyske Bank Arena.

Rasmus Gemke – Kunlavut Vitidsarn(4.seedet):21-15,15-21,21-19.

Det var om noget en af de hårdeste modstandere Rasmus Gemke kunne have trukket, som blev hevet op af hatten ved årets lodtrækning til VICTOR DENMARK OPEN. Over for ham står den nykårede verdensmester og sidste års VM-sølvvinder Kunlavut Vitidsarn fra Thailand. Vitidsarn er på rekordtid strøget til tops i herresingle kategorien, men danske Rasmus Gemke har været en svær modstander for den unge thai. De to har to indbyrdes opgør, og den indbyrdes statistik står lige med 1-1. Sidste opgør daterer sig tilbage til French Open sidste år, hvor Gemke vandt i tre sæt med cifrene: 14-21,21-18,21-11. 

Rasmus Gemke slår verdensmesteren i tre nervepirrende og velspillede sæt.

– Det er voldsomt, det er fuldstændigt vanvittigt, og jeg kan godt mærke, at det bare kører rundt i hovedet på mig lige nu med glæde, og den overraskelse det selvfølgelig var. Jeg var langt ude i tovene, og det var svært at finde balancen, for han spillede godt, ikke fordi jeg spillede dårligt, men det var svært at finde huller i hans spil, det er bare vanvittigt, sagde Gemke umiddelbart efter kampen.

Det var voldsomt, og det var vanvittigt. Gemke og Vitidsarn leverer badminton i verdensklasse på bane 1, i en kamp der bølger frem og tilbage. Gemke afværger i tredje sæt en føring på tre bolde til verdensmesteren ved cifrene 15-19. Herfra spiller Gemke fantom badminton med store sats og flotte angreb, han vinder seks bolde i streg og dermed kampen.

Opbakningen var lige så i verdensklasse, og til det satte Gemke et par ord på atmosfæren i Jyske Bank Arena.

– Det var fantastisk. VM var en sindssyg oplevelse, man kan godt se, at det har sparket noget i de danske badminton-hjerter, så igen en fantastisk oplevelse, sagde Gemke afslutningsvis.

I anden runde venter Lin Chun Yi fra Taiwan.

Viktor Axelsen(1.seedet) – Magnus Johannesen: 21-7, 21-9.

Det første af to rene danske opgør ved onsdagens første runde kampe i Odense. Magnus Johannesen er debutant ved årets VICTOR DENMARK OPEN, og en svære modstander i første runde er formentlig ikke at finde i årets felt. Overfor debutanten står hjemmebane favoritten Viktor Axelsen. Den dobbelte verdensmester, OL-guldvinder og tidligere Denmark Open vinder har gang i nok en flot sæson, som han i sidste måned krydrede med at færdiggøre sit Super 1000 “Grand Slam” ved at vinde China Open. De to danskere har aldrig før stået overfor hinanden ved en turnering. Alle øjne vil være rettet mod dagens første rene danske opgør, når de to dygtige herresingler indtager bane 1 i kamp nummer 11 onsdag aften. 

Viktor Axelsen vinder komfortabelt i to sæt. Verdens nummer et viste sig at være for stor en mundfuld for talentfulde Johannesen.

Debutanten Magnus Johannesen fik aldrig for alvor fodfæste i en kamp, som Viktor Axelsen sad på fra første bold. Intet blev overladt til tilfældighederne fra den dobbelte verdensmester, og der var aldrig for alvor tvivl om kampens udfald.

– Det er fint at være i gang, jeg er glad for sejren. Jeg døjer lidt med kroppen, så jeg tror, at chancerne for, at jeg spiller i morgen er forholdsvis små, sagde en nedslået Viktor Axelsen efter kampen.

– Det er selvfølgelig ikke det, jeg havde håbet på. Selvfølgelig var den en meget svær kamp, at skulle ind og spille mod Viktor. Hvis jeg skulle have en chance, skulle jeg ind og spille mit bedste, og det gjorde jeg ikke, sagde Magnus Johannesen efter kampen.

Nederlaget til trods kunne debutanten Johannesen finde overskud til at glæde sig over oplevelsen ved at spille i Jyske Bank Arena.

– Det var mega fedt, selvom jeg havde det svært derinde mod Viktor. Jeg synes, der var god opbakning derinde, selvom det var en rimelig klar sejr til ham, sagde Johannesen om opbakningen i Odense.

I tilfælde af, at Axelsen når at blive klar, venter der i turneringens anden runde et brag af en kamp mellem Viktor Axelsen og malaysiske Lee Zii Jia.

Vi håber at Viktor Axelsen når at blive klar til i morgen, og i tilfælde af at han trækker sig, melder vi det ud hurtigst muligt derefter.

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Få det fulde overblik her

Line Christophersen – Mia Blichfeldt: 21-18, 21-14.

Dagens andet rene danske opgør onsdag aften er mellem to af landets dygtigste damesingler. Mia Blichfeldt synes at være forhåndsfavorit med sin placering som nummer 16 på verdensranglisten overfor Christophersens nummer 34. Den tidligere European Games vinder har også hevet sejren i land i begge de to danskeres indbyrdes opgør. Seneste indbyrdes opgør er fra dette års Swiss Open, hvor Blichfeldt vandt i to sæt med cifrene: 21-15,23-21. De to kender hinanden godt fra træningen i det nationale elitecenter Brøndby, og Line Christophersen skal forsøge at vende Blichfeldts overhånd i deres forrige indbyrdes opgør. 

Line Christophersen vender Mia Blichfeldts sejrstime i deres indbyrdes opgør, og avancerer til anden runde.

Mia Blichfeldt lagde bedst ud og havde det klare overtag langt hen i første sæt. Line Christophersen formår at vende momentummet i kampen, og vinder otte bolde i streg frem mod sejr i første sæt. Derfra sidder Christophersen på tingene og vinder overbevisende i to sæt.

– Det er en kæmpe lettelse lige nu, jeg er glad, sagde Line Christophersen om følelserne efter kampen.

– Lidt en mærkelig kamp, og jeg kunne mærke, at vi begge var nervøse. Det bliver noget underligt spil i perioder, og nogle mærkelige dueller, tilføjede Christophersen.

Opbakningen i hallen fejlede bestemt ikke noget, publikum har været veloplagte hele dagen, og det satte Christophersen yderligere ord på.

– Det var en fed stemning, men man kunne godt mærke, at man spillede mod en anden dansker, sagde Line Christophersen.

I anden runde venter kinesiske Zhang Yi Man.

 

Kim Astrup/Anders Skaarup(7.seedet) – Keiichiro Matsui/Yoshinori Takeuchi: 21-14, 21-17.

Kim Astrup/Anders Skaarup har gang i en fænomenal sæson. Sæsonen tæller indtil videre: Canada Open, Hong Kong Open, Arctic Open, European Games Guld og VM-sølv. Den flotte form skal de onsdag forsøge at bygge videre på i første runde ved årets VICTOR DENMARK OPEN mod Matsui/Takeuchi fra Japan. Danskerne må også siges at være favoritter i mødet med japanerne. Astrup/Skaarup ligger i skrivende stund nummer seks i verden over for japanernes 28ende plads på verdensranglisten. Derudover har de to par mødt hinanden fire gange forinden dagens møde, og ved alle fire gange har Astrup/Skaarup trukket det længste strå. Seneste opgør er fra årets Canada Open, her vandt Astrup/Skaarup overbevisende i to sæt med cifrene:21-13,21-10. 

Astrup/Skaarup vinder komfortabelt i to sæt, og fortsætter den flotte stime af sejre.

Først sæt var med dansk fortegn fra start til slut, mens andet sæt krævede mere af den formstærke herredouble.

– Det er dejligt at være i gang. To sæt, og det var fedt at træde ind på banen, og der var mange, der var blevet i hallen for at se os spille, jeg synes det var en kanon oplevelse, sagde Kim Astrup om kampen og oplevelsen i Jyske Bank Arena.

– Jeg synes, at da vi får lavet lidt variation, og får nulstillet lidt, og får lidt mere power i offensiven, der begynder vi også at komme i gennem. Jeg synes vi skærper til sidst, sagde Anders Skaarup om kampens afslutning.

I anden runde venter tyske Mark Lamsfuss/Marvin Seidel.

Læs også: Fanguide: Sådan er du tilskuer til VICTOR DENMARK OPEN

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 67.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Med en gyldig billet til VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du rejse gratis med Odense Letbane til og fra Bilka-letbanestationen, som er den tætteste beliggende station på Jyske Bank Arena, ved at fremvise din VICTOR DENMARK OPEN-billet. Det kræver blot, at du har en gyldig Ticketmaster-billet med datoangivelse til VICTOR DENMARK OPEN 2023

Hvis du som tilskuer vælger at tage cyklen til VICTOR DENMARK OPEN, så kan du onsdag-torsdag fra klokken 10-12 få en voucher til valgfri drikkelse inde i hallen. Det er nogle af de tiltag i vores ’Grønnere Fjer’-initiativ, som du kan læse mere om nedenfor.

Klik her og læs mere om Grønnere Fjer

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen. Måske husker du Axelsens tre sæts-sejr i 2021 imod japanske Kento Momota?

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2023 part of BWF World Tour fra den 17.- 22. oktober i Jyske Bank Arena.Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,