VICTOR DENMARK OPENS anden dag bød på hele syv danske kampe og en kæmpe sensation i Rasmus Gemkes sejr over verdensmesteren Vitidsarn. Torsdagen fulgte i onsdagens fodspor, og nu står tre danske spillere/par klar til kvartfinalerne ved årets VICTOR DENMARK OPEN. 

 

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard – He Ji Ting/Ren Xiang Yu: 15-21,5-21.

En kamp, en oplevelse og en præstation ud over det sædvanlige, det var hvad Rasmus Kjær/Frederik Søgaard leverede tirsdag aften i Jyske Bank Arena, da de slog de andenseedede kinesere Liang/Wang i tre tætte og velspillede sæt. Endnu et kinesisk par venter torsdag for Kjær/Søgaard, omend et noget mere ubeskrevet blad end tirsdagens modstandere. He ji Ting/Ren Xiang Yu er som par et forholdsvis ubeskrevet blad, begge har de dog store resultater med andre partnere. Mest nævneværdigt er He Ji Tings sølvmedalje fra VM i 2021 med daværende partner Tan Qiang. De to doublepar har ikke mødt hinanden før, og det bliver en spændende kamp mellem to af kategoriens nye spændende par. 

Anden runde bliver exit for Rasmus Kjær/Frederik Søgaard ved årets VICTOR DENMARK OPEN. Efter en fantastisk præstation i første runde lykkes det ikke Rasmus Kjær/Frederik Søgaard at følge op i anden runde, og He Ji Ting/Ren Xiang Yu viste sig at blive for stor en mundfuld.

Det nyligt sammensatte kinesiske par viste torsdag formiddag, at de skal regnes som en af bejlerne til herredouble titlen ved dette års VICTOR DENMARK OPEN. Fra første bold var kineserne i kontrol, og til trods for et skift i momentum til danskernes fordel mod slutningen af første sæt, formåede Kjær/Søgaard aldrig at komme tilbage i kampen, og He Ji Ting/Ren Xiang Yu vandt kampen overbevisende i to sæt.

– Der er ikke så meget, der kører rundt i hovedet andet end frustration, skuffelse og ærgrelse, således beskrev Frederik Søgaard sine følelser ovenpå nederlaget.

– De var alle de steder vi slog bolden. Jeg synes ikke, at de kommer med det vi regnede med. Vores plan virkede ikke. Vi ved godt, at nogle gange er det også, kvaliteten der er problemet. Jeg synes, der er mange gange, hvor vi spiller bolde, hvor vi har talt om, at der skulle være plads, men det var der ikke, tilføjede Rasmus Kjær om kinesernes tilgang til kampen samt kampens udfald.

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard har leveret flot spil over en længere periode, og selvom nederlaget er bittert, var Frederik Søgaard i stand til at reflektere over, hvad parret kan tage med sig hjem fra VICTOR DENMARK OPEN.

– Lige nu er det hårdt, at skulle tænke over, hvad vi kan tage videre. Men det vi skal tage med os videre, at vi havde en rigtig fed oplevelse i tirsdags, sagde Frederik Søgaard.

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

Line Christophersen – Zhang Yi Man:19-21,11-21.

Line Christophersen formåede at slå landsmanden Mia Blichfeldt komfortabelt i to sæt. I dagens anden runde opgør venter den kinesiske VM-bronzevinder fra 2021 Zhang Yi Man. Zhang Yi Man vandt sin første runde kamp i to sæt over spanske Clara Azurmendi med cifrene: 21-8, 22-20. Christophersen er stødt på kineseren en gang før ved sidste års Hylo Open, her vandt Zhang Yi Man i to sæt med cifrene: 21-18,21-17.

Anden runde bliver endestation for Line Christophersen efter nederlag i to sæt til kinesiske Zhang Yi Man.

Zhang Yi Man var i kontrol størstedelen af kampen. Første sæt lagde kineseren bedst fra land i første sæt, men Line Christophersen formår at kæmpe sig flot tilbage i kampens første sæt dog uden at afværge, at Zhang kan tage første sæt. Andet sæt var med kinesisk fortegn fra start til slut, og Zhang Yi Man avancerer til kvartfinalerne ved årets VICTOR DENMARK OPEN.

– Jeg er skuffet over resultatet. Jeg synes egentlig, at jeg spillede med en ok ro, jeg tror bare, at jeg var irriteret over, at det ikke kørte, sagde en skuffet Line Christophersen efter nederlaget til Zhang Yi Man.

Klik her for at se torsdagens fulde program ved VICTOR DENMARK OPEN

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Jiang Zhen Bang/Wei Ya Xin (8.seedet): 16-21,21-14,21-18.

Den danske mixeddouble fik en velfortjent dags pause efter en tæt kamp i tre sæt i første runde. Det har ikke været den optimale indgang til turneringen for Christiansen/Bøje, efter de måtte trække sig i Arctic Open ovenpå en skade i foden til Mathias Christiansen. Han så ikke hæmmet ud i første runde kampen, omend der var noget nervøsitet at spore i parret. Den nervøsitet fik de lagt fra sig og afværget, og de avancerede flot til anden runde. Her venter en svær modstander i de ottende seedede kinesere Jiang/Wei. De har to indbyrdes opgør mod kineserne, og Christiansen/Bøje har tabt begge. Til den statistik kræver det dog et indblik i kampene. De to indbyrdes opgør er begge fra indeværende sæson; det seneste var den famøse kamp ved Arctic Open i sidste uge, hvor Mathias Christiansen vred om på foden, efter parret havde vundet første sæt og siden tabte andet,inden de måtte trække sig. Det første møde de to par i mellem var fra årets kvartfinale ved VM i København. De der var til stede i Royal Arena eller så med hjemmefra på TV2 Sport, vil huske at Christiansen/Bøje var godt med i store dele af kampen til trods for, at opgøret blev tabt i to sæt. Det bliver et spændende opgør, der venter torsdag på bane 1. 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje slår 8.seedede Jiang Zhen Bang/Wei Ya Xin, og avancerer til kvartfinalerne ved årets VICTOR DENMARK OPEN.

Tre flotte og tætte sæt i en af torsdagens absolut bedste kampe. Vi havde fået sat en spændende kamp i udsigt, og det fik vi i den grad. Kineserne har overhånden i et velspillet første sæt. Derfra formår den danske mixeddouble at vende momentum og tage initiativ i kampen med stort spil fra begge parter.

– Vild kamp, vild stemning. Bare det at komme ud fra sådan en lang tre-sætter med 18 i tredje på lidt over en time, hvor det hele er så sat på spidse, og det er så svært at løse, og vi spiller super godt, så er man lidt rundt på gulvet. Det er en fed følelse, sagde en glad Mathias Christiansen efter kampen.

– De stoppede os ved kvartfinalen til VM, hvor vi havde drømt om en medalje, så det er selvfølgelig lidt ekstra rart at stå som vinderne i dag, tilføjede Alexandra Bøje.

Det var et veloplagt publikum i Jyske Bank Arena, der tiljublede Christiansen/Bøje hele vejen til sejr.

I kvartfinalen Ye Hong Wei/Lee Chia Hsin fra Taiwan.

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Få det fulde overblik her

Anders Antonsen – Loh Kean Yew:19-21,19-21.

En svær anden runde modstander venter for Anders Antonsen. Den tidligere verdensmester Loh Kean Yew avancerede til anden runde efter en maraton lang kamp på næsten en halvanden time mod VM-sølvvinderen Kodai Naraoka. Det kan tale i Antonsens fordel,der vandt sin første runde kamp mod irske Nhat Nguyen, og de indbyrdes opgør leder lige så hen mod et tæt opgør. 2-2 står den i indbyrdes opgør de to imellem og to af de fire opgør er endt i tre sæt begge med Antonsen som sejrherre. Sidste møde var ved årets China Open, her vandt Loh Kean Yew i to sæt med cifrene: 21-17,21-12.

Efter to tætte og velspillede sæt må Anders Antonsen se sig slået. Loh Kean Yew avancerer til kvartfinalen.

Begge sæt bølger frem og tilbage, og flere gange får Antonsen kæmpet sig tilbage i kampen efter at have været bagud med flere point. Han formår dog aldrig at lukke hullet til den tidligere verdensmester, og må se sig slået af en velspillende singaporeaner.

– Jeg er skuffet, jeg synes ikke, at jeg spiller nogen god kamp. Jeg synes, at jeg taktisk er lidt væk. Jeg er inde og ude af fokus, meget frustrerende, sagde Antonsen om kampen og dens udfald.

Anders Antonsen måtte trække sig med en skade senest ved Arctic Open i sidste uge. Hans fysiske forfatning var et stort spørgsmålstegn ledende op til VICTOR DENMARK OPEN. Antonsen afviste, at skaden skulle have hæmmet ham i dagens kamp.

– Der var ikke noget. Hvis der var noget, så var det mentalt, at jeg lige skulle slippe frygten. Det er ikke derfor jeg taber, sagde Antonsen afslutningsvis.

Kim Astrup/Anders Skaarup – Mark Lamsfuss/Marvin Seidel:20-22, 21-11,21-18.

Astrup/Skaarup fortsatte deres flotte stime af sejre, og vandt komfortabelt i to sæt over japanske Matsui/Takeuchi. I anden runde venter tyske Lamsfuss/Seidel, et par som Astrup/Skaarup kender særdeles godt med hele femten indbyrdes opgør. I skrivende stund står den 11-4 i dansk favør, og de nyligt kronede Arctic Open vindere må siges at være favoritter. Sidste indbyrdes opgør er fra årets All England hvor Astrup/Skaarup vandt i tre tætte sæt med cifrene: 18-21, 21-17,21-18.

Kim Astrup/Anders Skaarup er klar til endnu en kvartfinale i en flot sæson efter tre intense sæt mod tyske Mark Lamsfuss/Marvin Seidel.

Et intens første sæt var åbningen for en formidabel og mindeværdig anden runde kamp mellem to velspillende double par. Tyskerne leverede flotte server, og voldte den formstærke danske herredouble store problemer. I andet sæt vendte Astrup/Skaarup det tyske overtag, inden det hele skulle afgøres i et intenst tredje sæt, som endte med dansk sejr.

– Jeg synes det var en hård og svær kamp. De er lige kommet tilbage fra en skadesperiode, jeg synes egentlig de spiller med en bedre taktik, end de normalt gør. Måske qua at bevægelserne fra Lamsfuss ikke er der, spiller han bedre og står længere fremme. Jeg synes, at de udfordrer os, sagde Anders Skaarup om kampen mod et velspillende tysk par.

– Det er kun anden gang vi er videre til torsdag ved Denmark Open, så det skal vi nyde, og det gør vi også. Vi glæder os helt vildt, til at skulle på banen igen i morgen aften, sagde Kim Astrup efter kampen.

I morgen i kvartfinalen venter Ong Yew Sin/Teo Ee Yi fra Malaysia.

Viktor Axelsen(1.seedet) – Lee Zii Jia: Viktor Axelsen trækker sig grundet skade i venstre fod. 

Det krævede ikke mange kræfter for Viktor Axelsen at komme hen over første runde mod landsmanden Magnus Johannesen. Anderledes svært var det for den malaysiske verdensstjerne Lee Zii Jia, der måtte ud i tre sæt mod det belgiske single-håb Julien Carraggi. De to verdensstjerner har otte indbyrdes opgør. I skrivende stund står den 5-3 i Axelsens favør, og tre af de kampe er endt i tætte tre sættere, blandt dem en vanvittig finale ved All England i 2021 der endte med malaysiske triumf. Alt tyder på, at vi får et af VICTOR DENMARK OPENS helt store opgør i turneringens anden runde.

All England finale revanchen må vente på sig. Viktor Axelsen har været nødsaget til at trække sig grundet en skade i venstre fod. Vi ønsker Viktor god bedring.

I kvartfinalen skal Lee Zii Jia møde Kenta Nishimoto fra Japan.

 

 Rasmus Gemke – Lin Chun-Yi: 21-18,25-23.

Det var nok de færreste, der havde turde spå, at Rasmus Gemke kunne slå den nykronede verdensmester Kunlavut Vitidsarn. Efter tre tætte og udmagrende sæt avancerede Rasmus Gemke sensationelt til anden runde. Her venter den unge taiwanske herresingle Lin Chun Yi. Lin Chun Yi var ligesom Gemke ude i en lang og tæt kamp i tre sæt. Chun Yi slog japanske Kanta Tsuneyama med cifrene: 20-22,21-15,21-19. Lin Chun Yi har to World Tour titler fra i år i form af Thailand Masters og Kaohsiung Masters. Gemke og Lin Chun Yi er aldrig stødt på hinanden før.

Rasmus Gemke er i kvartfinalen ved årets VICTOR DENMARK OPEN efter endnu en velspillet kamp.

Gemke leverer på aller højeste niveau, og alle superlativer synes passende for den dygtige herresingle.

I to tætte sæt formår Gemke at have overhånden og den fornødne ro til at afværge godt offensivt spil fra Lin Chun Yi.

– Det føles rigtig godt, det er svært lige at sætte ord på. Generelt synes jeg, at det har været to fede dage. Jeg spiller noget rigtig god badminton, mere end jeg egentlig havde håbet på, sagde en glad Gemke efter sejren.

I morgen i kvartfinalen venter Lee Cheuk Yie fra Hong Kong.

 

Læs også: Fanguide: Sådan er du tilskuer til VICTOR DENMARK OPEN

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 67.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Med en gyldig billet til VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du rejse gratis med Odense Letbane til og fra Bilka-letbanestationen, som er den tætteste beliggende station på Jyske Bank Arena, ved at fremvise din VICTOR DENMARK OPEN-billet. Det kræver blot, at du har en gyldig Ticketmaster-billet med datoangivelse til VICTOR DENMARK OPEN 2023

Hvis du som tilskuer vælger at tage cyklen til VICTOR DENMARK OPEN, så kan du onsdag-torsdag fra klokken 10-12 få en voucher til valgfri drikkelse inde i hallen. Det er nogle af de tiltag i vores ’Grønnere Fjer’-initiativ, som du kan læse mere om nedenfor.

Klik her og læs mere om Grønnere Fjer

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen. Måske husker du Axelsens tre sæts-sejr i 2021 imod japanske Kento Momota?

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2023 part of BWF World Tour fra den 17.- 22. oktober i Jyske Bank Arena.