Efter ti flotte og velspillede semifinaler er finalisterne nu fundet, desværre blev det uden dansk deltagelse. Læs alt om Mathias Christiansen/Alexandra Bøje og Kim Astrup/Anders Skaarups semifinalekampe her. 

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Feng Yan Zhe/Huang Dong Ping (3.seedet): 13-21, 19-21.

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje leverede endnu en stor præstation i nok en nervepirrende kamp i tre sæt fredag aften mod Ye Hong Wei/Lee Chia Hsin fra Taiwan. 

I semifinalen blev modstanden om noget skærpet. Overfor den danske mixeddouble stod de tredje seedede kinesere Feng Yan Zhe/Huang Dong Ping. Kineserne har flere store titler og resultater på cv’et heriblandt: Indonesia Masters, Korea Open, Australian Open, de vandt desuden Arctic Open i sidste uge, og var i finalen ved Denmark Open i fjor. Mathias Christiansen/Alexandra Bøje har mødt de kinesiske verdensstjerner to gange før. Sidste møde var en sensationel sejr til danskerne i to sæt i et veloplagt Royal Arena i ottendelsfinalerne ved årets VM. Her vandt Christiansen/Bøje med cifrene: 21-15, 21-18. Et brag af en semifinale venter i Odense. 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje har leveret fænmomenal badminton i løbet af turneringen, men semifinalen blev endestation for årets VICTOR DENMARK OPEN for den danske mixeddouble.

Kineserne kom bedst ud og havde overhånden gennem størstedelen af første sæt. I andet sæt får Mathias Christiansen/Alexandra Bøje kæmpet sig flot tilbage, og formår at afværge tre matchbolde. Det store comeback lykkes desværre ikke, og Christiansen/Bøje må se sig slået i to sæt af et velspillende kinesisk par.

– Det havde betydet meget, men den synes langt væk lige nu den finale. Vi kravlede op til sidst, men vi var lidt overmatchede i dag. Hvis vi havde sluppet af sted med andet sæt, så tror jeg, at momentum kunne have vendt, og så kunne vi måske have talt finale, men pt må vi erkende, at vi ikke var gode nok til at slå dem i dag, sagde Mathias Christiansen efter kampen.

Christiansen/Bøje har leveret stort spil til det veloplagte publikum, og oplevelsen i Jyske Bank Arena tog Alexandra Bøje sig tid til at reflektere over.

– Det har været en fantastisk uge for os ingen tvivl om det. Vi har spillet virkelig godt. Vi lagde ud med næsten at ryge ud i første runde, så at stå her i semifinalen er vi selvfølgelig tilfredse med, sagde Alexandra Bøje.

Læs også:De danske doubler blæser i semifinalen med orkanstyrke: læs alt om de stormfulde danske opgør her

Kim/Astrup/Anders Skaarup (7.seedet) – Aaron Chia/Soh Wooi Yik (5.seedet):  21-16, 15,21, 15-21. 

Kim Astrup/Anders Skaarup slog Ong/Teo sent fredag aften i en velspillet kvartfinale. Nu gælder det endnu et malaysisk par i de tidligere verdensmestre Chia/Soh. 

Sidste års VM-guldvindere og årets VM-sølvvindere mødtes i et brag af en semifinale ved VICTOR DENMARK OPEN. De to dygtige herredoubler var blandt forhåndsfavoritterne til turneringen, og nu skulle slaget stå for en plads i finalen. De to par er stødt på hinanden otte gange før, og forinden dagens opgør stod den 5-3 i malaysisk favør. Sidste opgør var fra årets Sudirman Cup kvartfinale, her vandt malaysierne i to sæt med cifrene: 21-17, 21-16.

Kim Astrup/Anders Skaarup må se sig slået af et velspillende malaysisk par, og en flot stribe på tretten sejre i streg er brudt.

Astrup/Skaarup er i gang med en fænomenal sæson, der noget et nyt højdepunkt med en semifinale plads ved VICTOR DENMARK OPEN. De lagde også bedst ud og vandt et flot første sæt. I andet sæt kom malaysierne tilbage på fornem vis med flot aggressivt spil. Det tredje og afgørende sæt fulgte i tråd med andet, og Chia/Soh avancerer til finalen efter en flot kamp.

– Vi er trætte af at tabe den. Flot kulisse og god opbakning, der kom et rush, da vi vandt første sæt, og jeg synes vi hænger i det meste af andet sæt, men vi har ikke den sidste skarphed til at lægge presset over på dem, og kører videre på det. Ærgreligt, men også en stærk uge trods alt, sagde Anders Skaarup efter kampen.

– Da vi gik ind i dag fik vi en lille smule gåsehud. Folk rejste sig op heppede på os helt til den bitre ende. Jeg synes der var fed stemning derinde og virkelig fedt at prøve at spille en semifinale her, sagde Kim Astrup om publikums opbakning og oplevelserne i Jyske Bank Arena.

Klik her for det fulde program for lørdagens semifinaler

TV2 Sport viser hele dagen fra VICTOR DENMARK OPENS semifinaler. Klik her for TV2’s sendeplan.

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 67.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Med en gyldig billet til VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du rejse gratis med Odense Letbane til og fra Bilka-letbanestationen, som er den tætteste beliggende station på Jyske Bank Arena, ved at fremvise din VICTOR DENMARK OPEN-billet. Det kræver blot, at du har en gyldig Ticketmaster-billet med datoangivelse til VICTOR DENMARK OPEN 2023

Hvis du som tilskuer vælger at tage cyklen til VICTOR DENMARK OPEN, så kan du onsdag-torsdag fra klokken 10-12 få en voucher til valgfri drikkelse inde i hallen. Det er nogle af de tiltag i vores ’Grønnere Fjer’-initiativ, som du kan læse mere om nedenfor.

Klik her og læs mere om Grønnere Fjer

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen. Måske husker du Axelsens tre sæts-sejr i 2021 imod japanske Kento Momota?

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2023 part of BWF World Tour fra den 17.- 22. oktober i Jyske Bank Arena.