Mathias Christiansen/Alexandra Bøje og Kim Astrup/Anders Skaarup er begge klar til semifinalen ved årets VICTOR DENMARK OPEN. Efter to flotte kampe i tre sæt og en stormflod af god badminton har vi hele to semifinaler i vente lørdag. 

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Ye Hong Wei/Lee Chia Hsin: 21-17, 18-21, 21-13. 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje formåede at revanchere VM-kvartfinalen mod Jiang Zhen Bang/Wei Ya Xin, og stod i dag i kvartfinalen ved VICTOR DENMARK OPEN. 

I kvartfinalen mødte danskerne taiwanesiske Ye Hong Wei/Lee Chia Hsin, der på overraskende vis slog andenseedede Watanabe/Higashino. Det taiwanesiske par er på papiret en svagere modstander, end japanerne havde været, men det er ikke noget ueffent par, der ventede i dag. Det taiwanesiske par slog Mathias Thyrri/Amalie Magelund i tre sæt ved US Open finalen i år, og befinder sig i skrivende stund på en 14.plads på verdensranglisten. Christiansen/Bøje har et indbyrdes opgør mod Ye Hong Wei/Lee Chia Hsin. Her vandt taiwaneserne i tre sæt ved årets Orléans Masters med cifrene: 16-21,23-21,15-21.

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje er videre til semifinalen ved VICTOR DENMARK OPEN 2023.

Det blev en kamp på marginalerne, hvor netrullere og servesituationen syntes at være afgørende langt hen ad vejen. Det fik Mathias Christiansen/Alexandra Bøje for alvor vendt efter ophold i tredje sæt, hvor de tog initiativ og kontrol og viste klasseforskel. Endnu en spændende kamp i tre sæt for den danske mixeddouble, og nu er de i deres første semifinale som par.

– Det er fantastisk. En vild kamp, og en svær kamp at løse i hovedet. Jeg føler egentlig, at vi får en konge start på andet sæt, men jeg synes, at de havde netkanten med sig og servestimerne med sig, det endte med at blive noget rigtig rod, men jeg er glad for, den måde vi trækker os ud på, sagde Mathias Christiansen om kampen og følelserne umiddelbart efter sejre.

– Det er fedt at spille i sådan en kulisse, og det giver lidt ekstra nerver, men jeg synes, at vi brugte dem på den helt rigtige måde. Folk var med os derinde, så det var en fed oplevelse, tilføjede Alexandra Bøje.

I morgen i semifinalen venter de tredje seedede kinesere Feng Yan She/Huang Dong Ping.

Klik her for at få fredagens fulde program ved VICTOR DENMARK OPEN

Rasmus Gemke – Lee Cheuk Yie: 17-21, 12-21. 

Rasmus Gemke har leveret to dages fænomenalt spil ved VICTOR DENMARK OPEN. Det skulle han forsøge fortsætte fredag, da en dygtig modstander fra Hong Kong ventede. 

Rasmus Gemke og Lee Cheuk Yie er stødt på hinanden fire gange før. Stillingen inden kvartfinalen var i dansk favør med en føring på 3-1. Sidste møde de to imellem er fra dette års Thailand Open, et opgør der endte i en sejr i tre sæt til Lee Cheuk Yie. Det er endnu en dygtig herresingle, der møder Rasmus Gemke. På cv’et har Lee Cheuk Yie blandt andet en sejr ved Hong Kong Open, hvor han vandt overraskende i tre sæt mod Anthony Ginting.

Kvartfinalen blev endestation for Rasmus Gemke ved årets VICTOR DENMARK OPEN.

Rasmus Gemke har spillet en flot turnering, og den dygtige herresingle har leveret badminton i verdensklasse. Lee Cheuk Yie blev for stor en mundfuld for Gemke og avancerer til semifinalen mod Lee Zii Jia. Gemke var flot med i første sæt, som han i flere perioder havde kontrol over. Mod slutningen af første og største delen af andet sæt var det med Lee Cheuk Yie i førersædet, og spilleren fra Hong Kong lukkede kamp i to sæt.

– Det er selvfølgelig surt at tabe på hjemmebane, det har været en god uge, og det har været fedt at spille foran det danske publikum, der har været god energi. Jeg har virkelig følt mig tilpas derinde, men i dag var der udsolgt, jeg vil ikke sige på hele kroppen, det var primært i ballen det haltede, sagde Gemke efter kvartfinale nederlaget.

 

Læs også:Gemke, Astrup/Skaarup og Christiansen/Bøje er alle klar til kvartfinalen ved VICTOR DENMARK OPEN

Kim Astrup/Anders Skaarup (7.seedet) – Ong Yew Sin/Teo Ee Yin: 21-19, 11-21, 21-14.

Kim Astrup/Anders Skaarups sæson har indtil nu været intet mindre end fænomenal. I dag ventede endnu en kvartfinale, og over for danskerne stod Ong Yew Sin/Teo Ee Yin. 

Ong/Teo er ikke nogen ubekendt faktor i herredouble kategorien. Malaysierne ligger nummer ni på verdensranglisten, har vundet VM-bronze og har turneringer som Thailand Masters på cv’et. Kim Astrup/Anders Skaarup er i skrivende stund nummer seks i verden, og de to top ti par er stødt på hinanden to gange forinden dagens opgør. Sidste indbyrdes opgør er fra ottendedelsfinalerne ved årets VM i København, her vandt Astrup/Skaarup komfortabelt i to sæt med cifrene:21-15/21-10.

Kim Astrup/Anders Skaarup er klar til endnu en semifinale i 2023.

Efter tre velspillede sæt krones den flotte sæson, den danske herredouble har gang i med endnu en stor semifinale optræden. Ong/Teo gav danskerne kamp til stregen, særligt i første og andet sæt. I tredje sæt har Astrup/Skaarup kontrol fra første bold, og sætter sig på en slagen modstander.

– Det føles rigtigt godt, det er noget specielt. Det er nok en af de længere dage, som vi har haft på sofaen. Jeg har drukket 20-30 kopper kaffe og prøvet at holde mig oppe hele dagen. Det er et sent tidspunkt at spille. Jeg synes energien var der, sagde Anders Skaarup om kampen, sejren og det sene spilletidspunkt tæt på midnat.

I morgen i semifinalen venter femte seedede Aaron Chia/Soh Wooi Yik.

– Det bliver en sindssyg svær kamp. De er utroligt godt spillende. Jeg har faktisk ikke styr på deres seneste resultater, jeg ved bare, at de spiller godt, og de er et verdensklasse par, sagde Kim Astrup om morgendagens modstandere.

 

 

Læs også: Fanguide: Sådan er du tilskuer til VICTOR DENMARK OPEN

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 67.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Med en gyldig billet til VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du rejse gratis med Odense Letbane til og fra Bilka-letbanestationen, som er den tætteste beliggende station på Jyske Bank Arena, ved at fremvise din VICTOR DENMARK OPEN-billet. Det kræver blot, at du har en gyldig Ticketmaster-billet med datoangivelse til VICTOR DENMARK OPEN 2023

Hvis du som tilskuer vælger at tage cyklen til VICTOR DENMARK OPEN, så kan du onsdag-torsdag fra klokken 10-12 få en voucher til valgfri drikkelse inde i hallen. Det er nogle af de tiltag i vores ’Grønnere Fjer’-initiativ, som du kan læse mere om nedenfor.

Klik her og læs mere om Grønnere Fjer

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen. Måske husker du Axelsens tre sæts-sejr i 2021 imod japanske Kento Momota?

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2023 part of BWF World Tour fra den 17.- 22. oktober i Jyske Bank Arena.