Efter ti tætte og spændende semifinaler har vi nu ti spillere/par klar i finalerne ved årets VICTOR DENMARK OPEN. Stjernerne er klar i Odense i jagten på hæder og trofæet.

 

Læs også:Finalerne er fundet efter endnu en flot badminton-dag i Odense: Læs alt om de danske semifinaler ved VICTOR DENMARK OPEN

Damedouble: Nami Matsuyama/Chiharu Shida (5.seedet) – Chen Qing Chen/ Jia Yi Fan (1.seedet) 

Matsuyama/Shida spillede sig flot i finalen mod landmændene Matsumoto/Nagahara i tre sæt, men nu venter kategoriens i særklasse bedste par i Chen/Jia. 

Den kinesiske damedouble har til trods for deres unge alder vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde, heriblandt fire verdensmesterskaber. Sidste år tog de trofæet med hjem fra Odense, og i år skal de forsøge at gentage succesen fra sidste års finale. 

Japanerne har lige så store resultater, omend de ikke kan måle sig helt med Chen/Jia, så er det ikke meget galt. På cv’et har Matsuyama/Shida store titler så som: Indonesia Open, All England, India Open og Indonesia Masters. 

De to dygtige damedoubler har hele tretten indbyrdes opgør, og den står overbevisende 10-3 i kinesisk favør. Sidste opgør daterer sig tilbage til sidste års Asian Games kvartfinaler, her vandt Chen/Jia i to sæt med cifrene: 21-17, 21-18.

Mixeddouble: Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong (1.seedet) – Feng Yan Zhe/Huang Dong Ping (3.seedet)  

I dette rene kinesiske opgør mødes to af kategoriens absolut stærkeste par, og publikum får en gentagelse af sidste års Denmark Open finale.  

Superlativer er der nok af, når man taler om Zheng/Huang. De første seedede kinesere har vundet alt, hvad der er værd at vinde, og har adskillige Super 1000 titler, verdensmesterskaber og en enkelt OL-medalje.

Deres landsmænd Feng/Huang er ikke noget ueffent par, omend de i deres konstellation ikke har så mange store resultater, som de har hver især i andre makkerskaber. Særligt Huang Dong Ping har høstet medaljer og titler, og har på cv’et blandt andet: OL-guld, hvor hun med makkeren Wang Yil Yu slog Zheng/Huang i finalen. Derudover har hun vundet VM-sølv og to gange VM-bronze, Denmark Open, Japan Open, World Tour finalerne og meget andet. 

De to doublepar er stødt på hinanden to gange før, og de står i skrivende stund 2-0 i Zheng/Huangs favør. Sidste opgør er fra årets Indonesia Open semifinaler, her vandt Zheng/Huang med cifrene: 21-19, 21-10. 

Det er et opgør, der er en Super 750 turnering værdig.

Damesingle: Carolina Marin (6.seedet) – Chen Yu Fei (2.seedet) 

De største turneringer fordrer de største finalekampe, og det mantra er om noget sandt i dette tilfælde. To olympiske guldvindere tørner sammen i en finale, der synes umuligt at spå. 

De to verdensstjerner har et hav af trofæer, store titler, medaljer og kæmpe resultater med i bagagen, og publikum i Jyske Bank Arena vil uden tvivl blive forkælet med badminton i absolut verdensklasse. 

De to singlespillere er stødt på hinanden syv gange før, og ved flere anledninger har det været i store finaler. Sidst de mødtes var ved årets Indonesia Open finale, her vandt Chen Yu Fei i to sæt med cifrene: 21-18, 21-19.

Herredouble: Muhammad Shohibul Fikri/Bagas Maulana – Aaron Chia/Soh Wooi Yik (5.seedet)

Fikri/Maulana leverede en af semifinalernes største overraskelser, da de slog de første seedede landsmænd Alfian/Ardianto. Ved dagens finale i herredouble venter sidste års verdensmestre Chia/Soh. 

Chia/Soh leverede en klasse præstation i semifinalen mod hjemmebane favoritterne Astrup/Skaarup. Fikri/Maulana skal spille op til deres bedste, for at kunne bide skeer med det velspillende malaysiske par. Fikri/Maulana har været en af herredouble kategoriens helt store lyspunkter, og der er lagt i ovnen til en uhyre seværdig finale mellem to offensive par. 

De to par er stødt på hinanden tre gange før, og ved alle tre lejligheder har malaysierne trukket det længste strå. Sidste møde er fra dette års Japan Open, her vandt Chia/Soh i to sæt med cifrene: 21-12, 21-10. 

Herresingle: Lee Zii Jia – Weng Hong Yang  

Weng Hong Yang leverede en af lørdagens helt store overraskelser, da han slog landsmanden og forsvarende mester Shi Yu Qi i to sæt. 

Lee Zii Jia vandt som forventet sin semifinale i to sæt, og står nu klar til at revanchere sit finale nederlag fra i fjor. Den tidligere All England vinder må også siges at være favorit. 

Weng Hong Yang er dog ikke nogen ueffen spiller med blandt andet en Australian Open sejr på cv’et, og statistikken taler i hans favør. De to dygtige herresingle spillere har mødt hinanden tre gange forinden dagens finale, og ved to af de kampe, er det Weng Hong Yang, der har kunne kalde sig sejrherre. Sidste opgør er fra dette års førnævnte Australian Open, her vandt kineseren i tre sæt med cifrene: 21-19, 13-21, 21-19. 

TV2 Sport sender hele dagen fra finalekampenes begyndelse klokken 12.00.Klik her for TV2’s sendeplan.

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 67.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Med en gyldig billet til VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du rejse gratis med Odense Letbane til og fra Bilka-letbanestationen, som er den tætteste beliggende station på Jyske Bank Arena, ved at fremvise din VICTOR DENMARK OPEN-billet. Det kræver blot, at du har en gyldig Ticketmaster-billet med datoangivelse til VICTOR DENMARK OPEN 2023

Hvis du som tilskuer vælger at tage cyklen til VICTOR DENMARK OPEN, så kan du onsdag-torsdag fra klokken 10-12 få en voucher til valgfri drikkelse inde i hallen. Det er nogle af de tiltag i vores ’Grønnere Fjer’-initiativ, som du kan læse mere om nedenfor.

Klik her og læs mere om Grønnere Fjer

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen. Måske husker du Axelsens tre sæts-sejr i 2021 imod japanske Kento Momota?

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2023 part of BWF World Tour fra den 17.- 22. oktober i Jyske Bank Arena.