Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, fremhæver særligt præstationerne fra Mathias Christiansen/Alexandra Bøje samt Kim Astrup/Anders Skaarup.

 

Det var i mixeddouble og herredouble, at Danmark kom længst ved dette års VICTOR DENMARK OPEN.

Både Mathias Christiansen og Alexandra Bøje samt Kim Astrup og Anders Skaarup nåede frem til lørdagens semifinaler i Super 750-turneringen. Det er blandt andet årsagen til, at elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, overordnet set er positiv over de danske præstationer.

– VICTOR DENMARK OPEN er altid et verdensklasseevent, men også rent sportsligt har det været en god turnering. Jeg vil særligt fremhæve Mathias, Alexandra, Kim og Anders, som kommer frem til en semifinale i en turnering, som nærmest er på VM-niveau. Og havde det været et VM, så havde to semifinaler resulteret i to medaljer. Og så er jeg særligt glad for, at vi leverer på hjemmebane foran de danske tilskuere og har spillere med i weekenden, siger Meibom.

Læs også: Læs det officielle VICTOR DENMARK OPEN 2023-magasin

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje sendte i anden runde verdens nummer seks, Jiang og Wei, ud af turneringen og fik dermed revanche fra VM-kvartfinalenederlaget i august. Kim Astrup og Anders Skaarup slog verdens nummer ni, Ong og Teo, i kvartfinalen, og det danske herredoublepar har generelt gang i et godt år med titler i Hong Kong Open, Arctic Open, Canada Open, European Games samt VM-sølvmedaljer.

– Mixeddoublen har et virkelig højt niveau og har fået så meget bund i præstationerne, så vi fremadrettet godt kan forvente, at de ofte når en kvartfinale i selv de største turneringer. De har etableret sig selv som et top-10 par og har slået alle toppar undtagen verdensetterne, Zheng og Huang. Astrup og Skaarup bliver ved med at levere på ekstremt højt niveau, og de har efterhånden etableret sig som et top-5 par i verden. Det er meget positivt, at vi nu også har doubler, som befinder sig blandt de allerbedste i deres kategori, siger Meibom.

Læs også: Skadet Viktor Axelsen trækker sig fra VICTOR DENMARK OPEN

Selvom de to doubler var dem, som kom længst i Super 750-turneringen, så var der ifølge sportschefen også andre danskere, som gjorde sig positivt bemærket. Blandt andet Rasmus Kjær og Frederik Søgaard, som i første runde besejrede verdens nummer tre, Liang og Wang.

– Isoleret set lavede Frederik og Rasmus det største sportslige resultat ved VICTOR DENMARK OPEN. Det er en kæmpe sejr for dem og et bevis på, at de har et rigtigt højt topniveau. Det var også gode kampe af Rasmus Gemke, indtil han løb tør for kræfter i kvartfinalen. Så flere positive præstationer også på baggrund af, at vi havde Anders Antonsen og Viktor Axelsen, som kæmpede med skader op til og under turneringen, pointerer Badminton Danmarks elite- og sportschef.

De danske spillere er rejst af sted til Frankrig, hvor de i denne uge spiller Super 750-turneringen French Open.