Badmintonphoto, Kim Astrup, Anders Skaarup, French Open
Badmintonphoto

Kim Astrup/Anders Skaarup spiller sig i finalen ved French Open: – Herredouble på allerøverste niveau

October 28, 2023 22:48 Skrevet af

Kim Astrup/Anders Skaarup stod lørdag aften i deres tredje semifinale i træk. Her fortsatte den danske herredouble den gode form og spillede sig i finalen ved Super 750-turneringen French Open. –  Jeg synes, at det er en herredouble på allerøverste niveau, både spillemæssigt, taktisk og teknisk, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen efter lørdagens semifinale.

 

Som de eneste danskere havde Kim Astrup/Anders Skaarup formået at spille sig i semifinalen ved Super 750-turneringen French Open. Her mødte de lørdag aften det kinesiske par, Liu Yu Chen/Ou Xuan Yi – et par, som danskerne forud for aftenens semifinale havde tabt fire ud af fire kampe til.

Den kedelige statistik blev der heldigvis gjort noget ved i dag. Her var det Kim Astrup/Anders Skaarup, der kunne gå sejrrigt fra banen efter en sejr i to sæt på 21-17, 21-19.

– Som jeg læser det, så synes jeg, at det er en herredouble på allerøverste niveau, både spillemæssigt, taktisk og teknisk. Kampen i dag er endnu et bevis på, at Kim og Anders er på vej i den rigtige retning. Det er bare virkelig flot, sagde den tilfredse cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

Læs også: Kim Astrup/Anders Skaarup vinder Arctic Open 2023: Det er stærkt

De to par fulgtes ad i første sæt, hvor danskerne mod slutningen af sættet fik spillet sig til en lille føring. Fra 17-16 vandt den danske double tre bolde i streg og skulle her kun bruge én sætbold, inden de vandt sættet med 21-17.

I andet sæt kom danskerne bagud fra start, men fik kontakt ved 9-9. Herefter spillede de sig til en føring på 19-15. Men Liu/Ou sørgede for at bevare spændingen i kampen ved at udligne til 19-19. Kim Astrup/Anders Skaarup formåede dog at vinde kampens sidste to point og vandt dermed andet sæt med 21-19.

– Kim og Anders spiller i dag deres bedste kamp indtil videre i turneringen. De viser, ligesom de har gjort i den seneste periode, stor selvtillid og rigtig god energi derinde i dag. Det er en stor kamp, og de har spillet på utroligt højt niveau. Det kræver alle Kim og Anders’ ressourcer at løse den opgave, der hedder Liu/Ou, og de gør det bare rigtig flot, lød det fra Kenneth Jonassen efter kampen.

Læs også: Kim Astrup/ Anders Skaarup vinder Hong Kong Open 2023: Det er mega fedt

Kim Astrup/Anders Skaarup er i gang med en fremragende sæson, der foruden French Open-finalen blandt andet også tæller sejr ved Arctic Open, Hong Kong Open og VM-sølv på hjemmebane. Finalen i morgen er Astrup/Skaarups sjette finale i den indeværende sæson.

I morgen møder de VICTOR DENMARK OPEN-finalisterne fra sidste uge, indonesiske Fikri/Maulana. Ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen bliver den kamp en lidt anderledes størrelse.

– Fikri/Maulana kommer også ind med stor selvtillid. De har spillet rigtig godt i den seneste periode og var også i finalen i sidste uge, så ligesom Kim og Anders er de også et formstærkt par. Indoneserne vil gerne ind og styre servesituationen og er stærke på de første par bolde. Men som Kim og Anders har spillet, bliver det en svær kamp for begge par – det er to par, der spiller på sit allerhøjeste niveau lige for tiden.

Finaledagen spilles fra klokken 10 i morgen, og du kan følge med hele dagen på TV2 Sport. Herredoublefinalen er kamp 5 og starter cirka 15.30.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,