Endnu en stor titel i hus for Astrup/Skaarup i en fantastisk sæson. I sæsonens sjette finale tog den danske herredouble sæsonens femte store titel.

 

– Hvis jeg skal udpege en ting, så er det selvtillid og troen på egne evner. Tvivlen om man kan gå hele vejen og stå imod modstanderen og håndtere stressen, det tekniske og det taktiske, den er væk, sagde landstræner Kenneth Jonassen om Astrup/Skaarups flotte form, og hvad han ser Astrup/Skaarup lykkes så flot med.

Kim Astrup/Anders Skaarup leverede en magtdemonstration lørdag aften, da de i to overbevisende sæt spillede sig i finalen ved Super 750 turneringen French Open mod de ottende seedede kinesere Liu/Ou. 

Læs også: Kim Astrup/Anders Skaarup spiller sig i finalen ved French Open: – Herredouble på allerøverste niveau

I finalen ventede endnu en svær modstander i sidste uges Denmark Open finalister Fikri/Maulana fra Indonesien. Astrup/Skaarup har mødt de tidligere All England-vindere en enkelt gang før forinden dagens finale. Det eneste indbyrdes opgør dateres tilbage til Denmark Open 2021, og det opgør endte ligeså med dansk sejr, her vandt Astrup/Skaarup i tre sæt med cifrene: 19-21, 21-11, 21-17. 

Herredoublefinalen ved årets French Open lå som dagens sidste finalekamp, og kampen mellem to kompetente doublepar viste sig at være ventetiden værd. 

 Astrup/Skaarup kom flyvende ud af starthullerne og leverede initiativrig og inspirerende badminton fra starten af første sæt, og ved ophold med en føring på 11-4 i dansk favør, lovede det godt for en god kamp set med de røde-hvide briller. Indoneserne kom bedre efter det mod slutningen af første sæt men uden for alvor at komme tæt på. Første sæt vinder Astrup/Skaarup 21-14.

Andet sæt startede noget mere jævnbyrdigt, og overtaget vekslede indenfor den første håndfuld bolde. Indoneserne angreb andet sæt noget bedre, og ved ophold i andet sæt førte Fikri/Maulana med 7-11. Fikri/Maulana vinder andet sæt med cifrene: 10-21. 

Astrup/Skaarup lagde klart bedst ud i tredje sæt og førte med 11-6 ved ophold. Efter opholdet og sideskift var duellerne mere jævnbyrdige, men Astrup/Skaarup holdte hovedet koldt, og parret kunne sikre sig Super 750 titlen efter at have vundet tredje sæt med cifrene: 21-18. 

– Vi spiller en rigtig god kamp rent taktisk. Får en fantastisk start, og eksekverer på alle de små nuancer, som gør, at vi får neutraliseret indoneserne og deres spidskompetencer. Derudover synes jeg, at vi får brugt siderne rigtigt, for der er ingen tvivl om, at der er noget med- og modvind, som gør, at det pres man kan lægge på sin modstander, gør det svært for dem at komme rigtigt ud af situationerne. Det er det, indoneserne lykkedes med i andet sæt. Det bliver også en fysisk hård kamp, og det er ikke lige til bare at afgøre boldene. Den start vi får i tredje sæt er så vigtig, hvor vi igen eksekverer, og holder de personlige fejl på et minimum. Det er meget imponerende, sagde Kenneth Jonassen om kampens udfald.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Kim Astrup/Anders Skaarup har gang i en fænomenal sæson, der når endnu et højdepunkt med en sejr ved French Open 2023. Kenneth Jonassen er ikke i tvivl om, at den dygtige double kan fortsætte og bygge videre på dette. 

– Drengene har en rigtig god daglig proces i forhold til, hvad de er oppe at lave tidligt, hvornår de ser video, og hvornår de planlægger. Det kører bare hak i hak, og jeg tror ikke, at de har tilladt sig at geare ned i denne uge. Jeg ved, at de var ekstremt motiveret for at tage ned og gøre en indsats, sagde Jonassen om Astrup/Skaarups forberedelser og mentale tilgang til de store turneringer. 

Foruden French Open titlen tæller denne sæson store resultater så som: Hong Kong Open, Arcitic Open, Canada Open, European Games Guld og VM-Sølv på hjemmebane i København. 

For at se Kim Astrup/Anders Skaarups vej til triumf ved French Open klik her.