To klubber har trukket fra i kampen om førstepladsen i grundspillet. Højbjerg/Via Biler og Skovshoved, som begge viste klassen igen i aften, har skabt hul ned til de øvrige konkurrenter. Derudover hentede Værløse en vigtig sejr i bunden af tabellen. Bliv klogere på aftenens ligarunde her.

 

8-1, 9-0 og 8-1. Det er cifrene for Højbjerg/Via Bilers seneste tre holdkampe. Det formstærke mandskab viste styrke igen her til aften, hvor det gik ud over Solrød Strand. Flere præstationer og kategorier kan fremhæves, men Højbjergs damesingler og mixeddoubler var ovenpå. Højbjergs 1. mixeddouble, Jesper Toft/Amalie Magelund Krogh, overlod intet til tilfældighederne efter en sejr på 21-9, 21-7 over Jeppe Bay/Alexandra Bøje.

Solrød Strand, der led et knebent nederlag i sidste runde på 4-5 i OBK-hallen, skal søge efter point i næste holdkamp. De skal spille den aflyste kamp mod Aarhus AB den 19. december.

Se stillingen i Badmintonligaen her

Historien om Skovshoved gentager sig fra sidste runde, da de forbliver ubesejret efter en sejr på 8-1 over Aarhus AB. Aarhus AB, der ellers fik sæsonens første sejr sidste runde, måtte erkende, at der var forskel på de to klubber til aften.

Den eneste sejr fra Aarhus-mandskabet kom fra Stefani Svetoslavova Stoeva/Iris Wang i damedouble. Ellers blev det til otte nederlag i to sæt.

Video: Vil du se årets duel i Badmintonligaen? Så klik her

Kun fire point adskilte Team Skælskør-Slagelse og RSL Odense OBK inden aftenens møde. Derfor var det heller ikke forkert at forvente et jævnbyrdigt opgør mellem de to mandskaber. Efter syv kamp var scoren da også 4-3 i TSS’ favør, hvorfor spænding om den endegyldige sejr stadig var i spil.

Men derfra gik det hurtigt. Med sejre fra stjerner som Frederik Søgaard og Mia Blichfeldt, vinder Team Skælskør-Slagelse på hjemmebane i Skælskør Badminton Center 6-3 over fynboerne. En tiltrængt sejr der gør, at Team Skælskør-Slagelse sidder mere solidt på fjerdepladsen.

Oprykkerne fra Hvidovres seneste sejr over Team Skælskør-Slagelse betød, at de kunne gå ind til aftenens opgør mod Vendsyssel med håb at om tage vigtige point. Men det forsvarende mestre viste sig at være for stor en mundfuld for oprykkerne. Hvidovre tabte 1-8. Omvendt var dette en vigtig storsejr for Vendsyssel, der nu igen kan se opad.

Med resterende kampe mod Solrød Strand og Gentofte i de to afsluttende runder af grundspillet, kan Vendsyssel håbe på at klatre længere op og blande sig i top-to igen.

Læs også: Fjertøser Fyn sætter sætter fokus på pigerne: Det er taget rigtig godt imod

Efter et nederlag på 3-6 til bundproppen, Aarhus AB, fortsætter problemerne for Gentofte. De tabte en ny bundgyser her til aften med cifrene 2-7 mod Værløse.

På den anden side var det derimod vigtigt for Værløse at komme på rette kurs igen efter de tabte 0-9 i sidste runde til Højbjerg. Derfor hentede de betydningsfulde point mod en direkte modstander. Alle Værløses singlespillere trak vigtige sejre i land. Julie Dawall stod for en overbevisende tosæts-sejr på 21-10, 21-11 over Sofie Holmboe Dahl, mens Iben Bergstein, Christopher Vittoriani og Mads Thøgersen alle stod for tresæts-sejre i deres singlekampe.

Klik her og få overblik over alle kampe i Badmintonligaen

Få overblik over resultaterne fra syvende runde af Badmintonligaen:

Aarhus AB – Skovshoved: 1-8

Team Skælskør-Slagelse – RSL Odense OBK: 6-3

Vendsyssel – Hvidovre: 8-1

Solrød Strand – Højbjerg/Via Biler: 1-8

Værløse – Gentofte: 7-2

 

Næste runde af Badmintonligaen spilles først i det nye år den 20. februar. Her skal de sidste to runder afvikles af Badmintonligaens grundspil. *Den udskudte kamp mellem Solrød Strand og Aarhus AB afvikles den. 19 december.