HBK inviterer klubber fra Syd- og Østjylland til turnering og træning i selvvalgt format for at styrke badminton-fællesskaber på tværs af klubberne i regionen.

Syd- og Østjylland er beriget med mange stolte og traditionsrige badmintonklubber, som værner om fællesskabsfølelse og kærlighed til badmintonspillet. En sådan klub er Horsens Badmintonklub, hvor ildsjæle i den daglige drift arbejder med yderligere at engagere og motivere medlemmer, og nye tiltag føres ud i livet for at styrke glæden ved badminton og fællesskabet i klubben. 

Læs også:Fjertøser Fyn sætter fokus på pigerne: – Det er taget rigtig godt imod

En af de ildsjæle hedder Jeppe Kjeldbjerg. Jeppe er til dagligt leder for senior-motionsafdelingen i Horsens Badmintonklub, og han gik med et brændende ønske om at styrke fællesskabet på tværs af klubberne i regionerne, og samtidig tilbyde både HBKs senior-motionsspillere og andre klubbers ditto en træningsgang mere og nye modstandere. 

– Vi har i Horsens haft succes med at starte senior-motionshold op, vi har i dag fem hold og lige knap 100 medlemmer. Det er nogle, der træner på hver sit hold, og har ikke noget med hinanden at gøre. Formålet med “pop-up” var egentlig først et tiltag for vores egne medlemmer, for de træner typisk en gang om ugen, og har formentlig ikke tid til mere end det, men så ved vores pop-up har man mulighed for at lægge en træning ekstra ind den uge, sagde Jeppe Kjeldbjerg. 

Det nye tiltag, hvor Horsens Badmintonklubs senior-motionshold internt i klubben kunne møde nye modstandere og danne nye bekendtskaber, så Jeppe Kjeldbjerg så hurtigt en ide i at invitere andre klubber, og ikke kun styrke fællesskabet internt i HBK men på tværs af klubberne i regionen. 

Læs også: Har knækket koden: Pigerne vælter ind

– Tanken bag er både at give noget fleksibilitet i den måde vi i klubben tilbyder træning på og skabe fællesskab på tværs af klubberne. Der ligger en del klubber omkring Horsens, som har det samme trænings “set-up” som os. Ideen gik på, at hvis en af de andre klubber en given ugedag altid havde en bane eller to ledig, så kunne de invitere til pop-up, og så kan man tilbyde fleksibilitet og mere badminton, til dem der har lyst. Det giver noget nyt og nogle nye indspark til deres træning, plus det giver en ekstra træningsmulighed til andre, fortæller Kjeldbjerg om ideen bag pop-up formatet. 

Hvad man ønsker at bruge sit pop-up arrangement til, er man helt selv herre over. Nogle vælger at spille holdkampe, andre kører deres sædvanlige træning blot med nye badminton- kammerater i blandt, det vigtigste for Jeppe Kjeldbjerg er den fleksibilitet det tilbyder medlemmerne, den værdi det tilfører medlemmerne på tværs af klubberne, og det badminton-fællesskab der bliver skabt heraf. 

Bor man i Horsens og omegn eller andetsteds i det syd- og østjyske, og finder man, at HBKs pop-up arrangementer er lige det, man har ventet på for at få endnu mere badminton ind i hverdagen, så kan man via facebookgruppen “POP-UP badminton for seniorspillere i Syd- og Østjylland” finde information om det næste arrangement.