Til EM for herre- og damelandshold 2024 i Polen er målsætningen klar. Med 10 udtaget spillere i hver truppe er ambitionerne, at herre- og damelandsholdet skal genvinde mesterskabet, og det skal blandt andet ske på baggrund af holdenes bredde. 

Grundet COVID-pandemien i 2022 er det nu fire år siden, at det danske herre- og damelandshold begge tog guld med hjem fra EM for hold i 2020 i Frankrig. For cheflandstræner Kenneth Jonassen betyder den længere ventetid dog ikke, at hverken målsætningen eller forventningerne til præstationerne hos de to landshold er lavere, tværtimod.

– Når der er gået flere år, er det altid spændende at se, hvor vi står, men vi er godt klar over på både herresiden og damesiden, at når vi kommer til det her mesterskab, så er vi favoritterne. Vi skal ned og netop arbejde med den størrelse og gerne få det vendt til, at det er en spændende udfordring, som vi glæder os til.

Udtagelsen til både herre- og damelandsholdet bærer præg af at få samlet to hold, hvor der bliver givet mesterskabserfaring til de yngre spillere samtidig med, at holdenes bredde er stærkt.

– EM for blandede hold handler om toppen i hver kategori, men til dette mesterskab ved EM for herre- og damehold, der er det bredden og styrken i to kategorier, og hvor du ikke kan klare dig uden en vis form for bredde, fortæller cheflandstræneren.

Klik her for se alle tidligere resultater for Danmark ved EM for hold

Ved udtagelsen for herre- og damelandsholdstruppen, der skal repræsentere Danmark til EM i Polen, er der blevet valgt erfarende spillere, debutanter og et enkelt overraskende fravalg på herresiden, da Viktor Axelsen er blevet sat på listen over non-travellers.

Der er korrekt, at Viktor som udgangspunkt ikke tager rejsen med holdet til Polen og vil derfor fungere som reserve til dette mesterskab. I samtaler med Viktor er vi blevet enige om, at det her i 2024 er endnu vigtigere både at kunne perspektivere og prioritere mellem alle turneringerne og at se på 2024 som en helhed. I sidste ende handler det om på bedst mulige måde at sikre, at Viktor står stærkest på de vigtigste tidspunkter i 2024, fortæller Kenneth Jonassen.

– Selvfølgelig har det en betydning, at vi ikke har verdens bedste herresinglespiller med i truppen, men det er et valg, vi har prioriteret, fordi vi i trænerteamet stadig tror på, at vi har en trup med et højt topniveau, men samtidig også en bredde, at vi tør gå efter vores målsætninger om at genvinde mesterskabet. Der er behov for, at vi står sammen og flere spillere træder i karakter – hvilket gør det til en interessant udfordring, siger cheflandstræneren.

Læs også: Danmark var endnu engang suveræne ved EM for hold: – Vi er med længder det bedste land i Europa

I herrelandsholdstruppen kan debutanterne Magnus Johannesen, Mads Christophersen, Mads Vestergaard og Daniel Lundgaard se frem til at kunne skrive EM for hold på deres badminton CV. Det bliver et mesterskab, de sent kommer til at glemme, når herrelandsholdet skal tonse sammen mod Polen, Tjekkiet og Tyskland i deres gruppe.

– Det er en rigtig fornuftig pulje vil jeg tillade mig at sige, selvfølgelig på papiret med en ret klar gruppefinale mod Tyskland, som alt andet lige plejer at hæve deres niveau ret kraftigt til de her holdmesterskaber, siger Cheflandstræneren.

Køb dine billetter til VICTOR DM 2024 i dag

På damesiden er der udvalgt et stærkt og erfarent hold med Christine Busch som ene debutant. Damelandsholdet skal bide skeer med Tyrkiet, Polen og Frankrig, som ifølge Kenneth Jonassen er en dynamisk pulje, hvor der er behov for at kunne stille med mange forskellige konstellationer og muligheder.

– Vi har valgt at udtage et stort hold, da det både er en svær pulje og erfaringer er, at det er nødvendigt med mange muligheder. Men her er vores bredde igen en styrke.

– Som altid når vi udtager et hold af den her størrelse, så kigger vi på, om spillerne kan gøre en forskel på holdet. Og der mener vi, at alle vores spillere, som er udtaget, kan gøre en forskel. Så er der selvfølgelig forskellige steder, hvor man kan træde ind, men et holdmesterskab er en anderledes størrelse, fordi man potentielt skal træde ind, når man er doublespiller med en anden makker end man normalt spiller med og med en del af vores doublepiger, så spiller de jo ikke sammen i hverdagen, og derfor er det vigtigt at vi står bredt, fortæller cheflandstræneren.

Læs også: Fire glade klubtrænere har gennemført Badminton Danmarks elitetræneruddannelse: – Nu kan jeg dygtiggøre mig selv endnu mere

Til at føre begge hold til endnu en EM sejr, vil landstræner Rune Ulsing stå i spidsen for damelandsholdet, cheflandstræner Kenneth Jonassen vil have ansvaret for herrelandsholdet, og hertil vil landstræner Jesper Hovgaard fungere som assisterende coach på begge hold.

 

Følgende spillere er udtaget til EM for herrelandshold og damelandshold 2024: 

Herrelandsholdstruppen: 

Anders Antonsen

Rasmus Gemke

Magnus Johannesen

Mads Christophersen

Kim Astrup

Anders Skaarup

Rasmus Kjær

Frederik Søgaard

Mads Vestergaard

Daniel Lundgaard

Viktor Axelsen (Non-travelling)

Jesper Toft (Non-travelling)

Damelandsholdstruppen: 

Mia Blichfeldt

Line Kjærsfeldt

Line Christophersen

Amalie Schulz

Julie Dawall Jakobsen

Sara Thygesen

Maiken Fruergaard

Amalie Magelund

Alexandra Bøje

Christine Busch

Natascha Antonisen (Non-travelling) 

Clara Graversen (Non-travelling)

 

EM for hold bliver spillet fra d. 14-18 februar i Łódź, Polen.

Siden 1986 har det danske herrelandshold vundet EM 18 gange i træk, sidst var i 2020.

Siden 1986 har det danske damelandshold vundet EM 14 gange, sidst var i 2020.