VICTOR DM rykker for første gang til Sønderborg, hvor etablerede stjerner møder lovende talenter. Få overblikket over programmet herunder.

 

For landets bedste badmintonspillere, er det igen blevet tid til at dyste om DM-trofæet. Nogen dyster om at genvinde titlen, mens andre for første gang skal forsøge at kalde sig dansk mester.

Køb billet til VICTOR DM 2024

De spillere som ikke kommer til at kæmpe med om sejren er Viktor Axelsen og Anders Antonsen, der har meldt afbud. Men det betyder ikke, at VICTOR DM ikke bliver præget af danske badmintonstjerner. Alle fem kategorier bærer nemlig præg af højt niveau, hvor det ikke er til at forudsige, hvem der løber med titlerne.

I herresinglekategorien bliver der kamp om det, når velkendte navne, som bl.a. den forsvarende mester, Hans-Kristian Solberg Vittinghus, Rasmus Gemke, Mads Christophersen og Magnus Johannesen tager sig af de fire seedninger. Gemke, der ikke var med til VICTOR DM sidste år pga. en skade, kan i år, hvis han lever op til sin 1. seedning, løfte DM-trofæet for første gang i karrieren.

Få overblik over hele lodtrækningen

Magnus Johannesen kan håbe på at forbedre sit seneste resultat, da han led et knebent nederlag i semifinalen sidste år. Johannesen vandt årets komet sidste år og havde et fornuftigt 2023, hvor han kravlede længere op af verdensranglisten og deltog i China Open, der rangerer som en Super 1000-turnering.

Skulle Line Christophersen vinde damesinglekategorien i år, ville det væres hendes femte DM-titel i træk. Det bliver ikke nemt, da hun risikerer at møde stærk modstand på sin vej, når Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt også stiller til start. I år er det ti år siden, at Blichfeldt tog sin første DM-titel i karrieren. Hun har ikke genvundet den siden, men det kan være, at et jubilæumsår kan lave om på den statistisk.

Læs mere om VICTOR DM 

I damedouble har Maiken Fruergaard/Sara Thygesen i flere år domineret og tog da også sejren i Esbjerg sidste år. Om et nyt par kan tilkæmpe sig titlen, må tiden vise. Måske de kan blive udfordret af et nyt sammensat par i form af Amalie Magelund og Natasja P. Anthonisen. Det er første gang, de stiller op til VICTOR DM sammen, men går ind til mesterskabet med en 2. seedning. Magelund vandt VICTOR DM for to år siden med sin daværende makker Freja Ravn.

Derudover findes seedningerne blandt par som Amalie Cecilie Kudsk/Signe Shultz Terp-Nielsen og Emilia Nesic/Lærke Tolstrup Hvid.

Ved sidste års VICTOR DM i Esbjerg, kunne Frederik Søgaard/Rasmus Kjær for første gang løfte trofæet. De er i år 2. seedet. I finalen stod de overfor Anders Skaarup og Mikkel Mikkelsen. I år vender Anders Skaarups faste makker, Kim Astrup, tilbage, som gør, at de må betragtes som favoritter til titlen. Blandt de seedede finder vi også Andreas Søndergaard/Jesper Toft og Lundgaard/Vestergaard. Sidstnævnte opnåede senest en kvartfinaleplads ved Super 500-turneringen Indonesia Masters.

Udover en deltagelse i herresingle, stiller Vittinghus også til start i herredouble- og mixeddoublekategorien. I begge kategorier stiller han op med spillere fra Hvidovre, hvor Vittinghus, som har trukket sig tilbage som fuldtidsprofessionel, stadig spiller holdkampe. I mixeddouble er makkeren den 16 år yngre Rebecca Thorup, hvor hans herredoublemakker hedder Sebastian Bugtrup. Begge konstellationer er useedet.

Læs også: Sønderborg gør klar til VICTOR DM: For os er det mere end et DM

Et par, der er favoritter til titlen i mixeddouble må, med sin 10. plads på verdensranglisen, siges at være Mathias Christiansen og Alexandra Bøje. Bøje stillede ikke til start sidste år, som gjorde, at Christiansen og Thygesen dannede par, og endte med at vinde finalen over dette års 3/4 seedede Mads Vestergaard/Christine Busch. Christiansen/Bøje har sammen endnu ikke vundet VICTOR DM.

Som andre prominente udfordrere til titlen skal det 3/4 seedede par Jesper Toft/Clara Graversen nævnes. Efter en semifinale ved Super 500-turneringen, Indonesia Masters, er det også et par, der kommer i god form og kan drille favoritterne.

Andre outsidere til titlen i mixeddouble findes blandt Sara Thygesen og Maiken Fruergaard. Hver for sig stiller de også op med en makker, de ikke er vant til. Sara Thygesen danner makkerskab med Mikkel Mikkelsen, hvor Fruergaard spiller med Odense OBK-kollegaen Christian Faust Kjær. Ingen af parrene har deltaget sammen ved VICTOR DM før, men sidstnævnte har spillet sammen i holdkampe i Badmintonligaen.

De seedede spillere er:

Herresingle:
1: Rasmus Gemke
2: Magnus Johannesen
3./4.: Mads Christophersen
3./4.: Hans-Kristian Solberg Vittinghus

Damesingle:
1: Mia Blichfeldt
2: Line Kjærsfeldt
3./4.: Irina Amalie Andersen
3./4.: Line Christophersen

Herredouble:
1: Kim Astrup/Anders Skaarup
2: Frederik Søgaard/Rasmus Kjær
3./4.: Daniel Lundgaard/Mads Vestergaard
3./4.: Andreas Søndergaard/Jesper Toft

Damedouble:
1: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen
2: Amalie Magelund/Natasja P. Anthonisen
3./4.: Amalie Cecilie Kudsk/Signe Schultz Terp-Nielsen
3./4.: Emilia Nesic/Lærke Tolstrup Hvid

Mixeddouble:
1: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje
2: Mathias Thyrri/Amalie Magelund
3./4.: Mads Vestergaard/Christine Busch
3./4.: Jesper Toft/Clara Graversen

TV

TV 2 Sport og TV 2 Play sender live fra semifinaler og finaler, fredag og lørdag, den 9. og 10. februar.

Livestream

Badminton Danmark livestreamer alle fire baner fra de indledende kampe og kvartfinalerne, onsdag og torsdag, den 7. og 8. februar, på matchi.tv

Program

Onsdag den 7. februar, kl. 10.00-22.00

Torsdag den 8. februar, kl. 17.00-22.00

Fredag den 9. februar, kl. 17.00-22.00

Lørdag den 10. februar, kl. 12.00-17.00

Sidste års vindere af VICTOR DM var:

  • Herresingle: Hans-Kristian Solberg Vittinghus
  • Damesingle: Line Christophersen
  • Herredouble: Frederik Søgaard/Rasmus Kjær
  • Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen
  • Mixeddouble: Mathias Christiansen/Sara Thygesen

 

Vi ses til VICTOR DM 2024 den 7-10. februar i Sydjysk Sparekasse Skansen i Sønderborg.