Det danske damelandshold starter EM i komfortabel stil med en 4-1 sejr mod Frankrig. 

 

Åbningskampen for det danske damelandshold starter med en sejr på 4-1. Damelandsholdet lægger sig derfor i toppen af gruppespillet, som også tæller Tyrkiet og værtsnationen Polen.

Se resultaterne her

Line Kjærsfeldt var første dansker på de grønne baner, hvor hun skulle forsøge at sikre en god åbning på holdkampen. Hun stod overfor Léonice Huet, som – med sin placering som nr. 78 på verdensranglisten – måtte betegnes som underdog mod danskeren, som ligger nr. 21. Og danskeren levede da også op til favoritværdigheden og tog sejren med cifrene 21-13, 21-13.

I næste kamp skulle de nye danske mestre i damedouble, Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, i aktion mod Margot Lambert/Anne Tran. De to havde tidligere stået overfor hinanden i 2022, hvor danskerne tog sejren i tre sæt. Tre sæt blev det også til i denne kamp, hvor det danske par, efter at have tabt første sæt 18-21, måtte afværge to matchbolde i andet sæt, som de vandt med 26-24.

Den danske damedouble tog endegyldigt sejren med de nervepirrende cifre 18-21, 26-24, 22-20.

Læs også: Danmark fejer Tyskland af banen i åbningskampen ved EM for herrelandshold

I anden damesingle skulle Mia Blichfeldt i kamp mod Rosy Pancasari. Et opgør danskeren trak sig sejrrigt ud af med 21-17, 21-18.

Selvom holdkampen reelt var vundet på dette tidspunkt, skal samtlige kampe afvikles i gruppespillet. Det betød, at Amalie Magelund/Alexandra Bøje skulle i kamp mod Sharone Bauer/Delphine Delrue. Kampen fulgte mønstret fra første damedouble, da det også skulle afgøres i tre sæt.

Men konstellationen Magelund/Bøje måtte se sig besejret med 21-15, 19-21, 17-21. Det blev dermed Danmarks første nederlag i holdkampen.

Sidste landsholdsspiller i aktion var endnu en nykåret dansk mester, nemlig Line Christophersen. Det blev et tæt første sæt, men Christophersen hev sejren hjem med 21-19, 21-12.

Damelandsholdet skal allerede på banen igen i morgen kl. 15.00, hvor værtsnationen, Polen, venter.

Se stillingen i gruppen

Fakta om turneringen:

EM for hold spilles i Lodz, Polen, den 14.-18. februar.

De danske herrer er i gruppe med Tyskland, Tjekkiet og Polen. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Tyskland, anden kamp er mod Tjekket 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod Polen spilles klokken 10 den 16. februar.

De danske herrer har vundet mesterskabet alle de 18 gange, hvor det har været afholdt.

EM for herre- og damehold har været spillet siden 1986. Det afholdes i uge 7 i lige år – dog er i år første gang siden 2020, at mesterskabet afholdes, da 2022-udgaven blev aflyst på grund af COVID19-pandemien. Eventet kroner det bedste kvindelige og mandlige hold i Europa og fungerer som den europæiske kvalifikation til Thomas og Uber Cup, der er VM for henholdsvis herre- og damehold, som begynder i slutningen af april.

En holdkamp består af fem individuelle kampe – tre singler og to doubler. I gruppespillet spiller man alle fem kampe, mens man i knockoutfasen stopper holdkampen, når det ene hold når tre sejre.

TV 2 Sport sender fra semifinalerne og finalerne, hvor der spilles hhv. lørdag og søndag den 17. og 18. februar. Gruppekampene kan streames på badmintoneurope.tv.

Du kan læse mere om mesterskabet ved at klikke her.