Badmintonphoto
Badmintonphoto

Danmark fejer Tyskland af banen i åbningskampen ved EM for herrelandshold

February 14, 2024 14:41 Skrevet af

Med en sejr på 5-0 over Tyskland i den første gruppekamp har Danmark fået den perfekte start på deres titelforsvar ved EM for herrelandshold. Kampen bød desuden på landsholdsdebut på herrelandsholdet for Mads Vestergaard og Magnus Johannesen. 

11 gange har Danmark nu mødt Tyskland ved EM for herrelandshold, og Danmark fører nu med 11-0 i indbyrdes opgør ved EM for herrelandshold. Dette er tilfældet, efter Danmark i dagens åbningskamp ved EM for herrelandshold slår Tyskland med 5-0.

– Jeg er selvfølgelig rigtig tilfreds med en 5-0 sejr. Det holdt lidt hårdt i starten – der var lige lidt rust, der skulle bankes af i Anders. Men efter han fik styr på sit spil, synes jeg egentlig, at resten af holdet præsterer rigtig godt og lever op til favoritværdigheden. Så jeg er super tilfreds med den start, vi har fået, lød det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen efter åbningskampen.

Læs også: EM for hold starter onsdag – bliv helt klar til Danmarks kampe 

I landskampen var det Anders Antonsen, der lagde fra land med en sejr på 16-21, 21-16, 21-12 over Matthias Kicklitz. Denne sejr blev fuldt op af rutinerede Kim Astrup, der i dagens anledning spillede sammen med seniorlandsholdsdebutanten Mads Vestergaard. De to vandt med 23-21, 21-18 over Bjarne Geiss/Jan Voelker, og dermed bragte Kim Astrup/Mads Vestergaard Danmark foran med 2-0.

Dernæst skulle den nykårede danmarksmester, Rasmus Gemke, i aktion som Danmarks anden herresingle. Med en sejr på 21-14, 21-7 over Samuel Hsiao bragte han Danmark foran med 3-0, hvormed sejren i holdkampen reelt var sikret.

I anden herredouble stod Rasmus Kjær/Frederik Søgaard overfor Kenneth Neumann/Marvin Seidel – et opgør, som danskerne vandt med 21-12, 21-14.

I den tredje herresingle var der seniorlandsholdsdebut på herrelandsholdet til Magnus Johannesen, der mødte Kian-Yu Oei. Her vandt den unge dansker overbevisende med 21-12, 21-13.

– Det er altid en lidt tricky størrelse at skulle gå ind og have sin første kamp og så endda i et opgør, hvor man ved, at der er masser af pres på. Så jeg er super tilfreds med, at vi fik spillet to af vores debutanter allerede i den første kamp og lad os nu se, om der ikke bliver plads til flere af debutanterne i de kommende kampe, lød det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen efter Vestergaard og Johannesens seniorlandsholdsdebutter.

Klik her for at se flere resultater

Senere i dag skal de danske kvinder i aktion ved EM for damelandshold. De møder Frankrig i den første gruppekamp klokken 15.

De danske herrer skal i aktion igen i morgen, hvor de møder Tjekkiet klokken 10.

 

Fakta om turneringen:

EM for hold spilles i Lodz, Polen, den 14.-18. februar.

De danske herrer er i gruppe med Tyskland, Tjekkiet og Polen. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Tyskland, anden kamp er mod Tjekket 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod Polen spilles klokken 10 den 16. februar.

De danske herrer har vundet mesterskabet alle de 18 gange, hvor det har været afholdt.

EM for herre- og damehold har været spillet siden 1986. Det afholdes i uge 7 i lige år – dog er i år første gang siden 2020, at mesterskabet afholdes, da 2022-udgaven blev aflyst på grund af COVID19-pandemien. Eventet kroner det bedste kvindelige og mandlige hold i Europa og fungerer som den europæiske kvalifikation til Thomas og Uber Cup, der er VM for henholdsvis herre- og damehold, som begynder i slutningen af april.

En holdkamp består af fem individuelle kampe – tre singler og to doubler. I gruppespillet spiller man alle fem kampe, mens man i knockoutfasen stopper holdkampen, når det ene hold når tre sejre.

TV2 Sport sender fra semifinalerne og finalerne ved EM for hold, der spilles hhv. lørdag og søndag den 17. og 18. februar. Gruppekampene kan streames på badmintoneurope.tv.

Du kan læse mere om mesterskabet ved at klikke her.Tags: , , ,
Kategori: , , ,