Onsdag tager de bedste hold i Europa hul på EM for herre- og damehold, der spilles i Lodz, Polen, den 14.-18. februar. De danske herrer møder Tyskland kl.10.00, mens damerne møder Frankrig kl.15.00. Bliv helt klar til gruppekampene her.

 

For 19. gang skal de europæiske herre- og damehold dyste om at blive Europas bedste, når EM for hold løber af stablen i Sport Arena Lodz, Polen, fra onsdag d. 14. til søndag d. 18. februar.

Begge danske hold er både forsvarende mestre og de mest vindende hold gennem tiden. Herrelandsholdet har vundet alle de 18 gange, hvor mesterskabet har været afholdt, mens damelandsholdet har vundet 14 af de 18 mulige titler.

De danske herrer kan se frem til tre gruppespilskampe mod Tyskland, Tjekkiet og Polen, mens damerne møder Frankrig, Polen og Tyrkiet i gruppespillet.

Klik her for at følge med på Tournamentsoftware

EM åbnes for det danske herrelandshold på onsdag kl.10.00 med en kamp mod Tyskland, der må regnes for gruppens sværeste modstander. De to hold har mødt hinanden 10 gange tidligere ved EM for herrelandshold, hvor danskerne har vundet alle gange – og i otte af holdkampene har tyskerne tilmed ikke vundet en eneste kamp. Tyskland har fire sølv- og fem bronze-medaljer fra mesterskabet, heraf er den seneste medalje en bronze i 2018. Ved det seneste EM for herrelandshold, i 2020, nåede de en kvartfinale, hvor de blev slået ud af Danmark med 0-3.

Af tyske spillere kan man fremhæve herredoublen med Mark Lamsfuss/Marvin Seidel, der med deres 29. plads på verdensranglisten er den bedst rangerede tyske herredouble eller -single. De to har mødt den danske double Kim Astrup/Anders Skaarup i alt 16 gange, hvor danskerne er foran 12-4 i indbyrdes opgør.

Læs også: Danmark var endnu engang suveræne ved EM for hold: – Vi er med længder det bedste land i Europa

De danske damer indleder EM mod Frankrig kl. 15.00. De danske og franske kvinder har mødt hinanden tre gange tidligere ved EM for hold, hvor danskerne har vundet alle gange. Seneste møde var i semifinalen i 2020, hvor Danmark vandt holdkampen 3-1. I 2020 vandt Frankrig således en bronzemedalje, som er deres eneste medalje ved EM for damehold.

Blandt de franske spillere kan man fremhæve damedoublen Margot Lambert/Anne Tran, der med deres placering som nr. 21 på verdensranglisten ligger to pladser under danske Maiken Fruergaard/Sara Thygesen. De to par har mødt hinanden én gang tidligere, hvor danskerne vandt opgøret i tre sæt.

Disse spillere er udtaget til at forsvare de danske titler:

Herrelandsholdet:
Anders Antonsen
Rasmus Gemke
Magnus Johannesen (debutant)
Mads Christophersen (debutant)
Kim Astrup
Anders Skaarup
Rasmus Kjær
Frederik Søgaard
Mads Vestergaard (debutant)
Daniel Lundgaard (debutant)
Viktor Axelsen (non-travelling)
Jesper Toft (non-travelling)

Damelandsholdet:
Mia Blichfeldt
Line Kjærsfeldt
Line Christophersen
Amalie Schulz
Julie Dawall Jakobsen
Sara Thygesen
Maiken Fruergaard
Amalie Magelund
Christine Busch (debutant)
Natasja Anthonisen (non-travelling)
Clara Graversen (non-travelling)

Læs også landstræner Kenneth Jonassens kommentarer til udtagelsen: – Vores samlede bredde er vores styrke

 

Sådan ser det danske kampprogram ud i gruppespillet:

Herrelandsholdet:

  • Danmark vs. Tyskland (onsdag d. 14. februar kl. 10)
  • Danmark vs. Tjekkiet (torsdag d. 15. februar kl. 10)
  • Danmark vs. Polen (fredag d. 16. februar kl. 10)

Damelandsholdet:

  • Danmark vs. Frankrig (onsdag d. 14. februar kl. 15)
  • Danmark vs. Polen (torsdag d. 15. februar kl. 15)
  • Danmark vs. Tyrkiet (fredag d. 16. februar kl. 15)

Klik her for at se programmet for de forskellige dage

 

EM for herre- og damelandshold har været spillet siden 1986. Det afholdes i uge 7 i lige år – dog er i år første gang siden 2020, at mesterskabet afholdes, da 2022-udgaven blev aflyst på grund af COVID19-pandemien. Eventet kroner det bedste kvindelige og mandlige landshold i Europa og fungerer som den europæiske kvalifikation til Thomas og Uber Cup, der er VM for henholdsvis herre- og damelandshold, som begynder i slutningen af april.

En holdkamp består af fem individuelle kampe – tre singler og to doubler. I gruppespillet spiller man alle fem kampe, mens man i knockoutfasen stopper holdkampen, når det ene hold når tre sejre.

TV2 Sport sender fra semifinalerne og finalerne ved EM for hold, der spilles henholdsvis lørdag og søndag, den 17. og 18. februar. Gruppekampene kan streames her via Badminton Europe TV

Du kan læse mere om mesterskabet ved at klikke her.