Fra i dag åbner Viby Badminton hal dørene for subeliten og morgendagens stjerner, når de samles til Mesterrække Grand Prix i den aarhusianske bydel. Det er sidste chance for spillerne for at kvalificere sig til Grand Prix-finalerne i Svendborg den 26.-28. april.

 

Efter et vellykket eliterække Grand Prix i Aalborg venter nok en begivenhedsrig weekend for de aspirerende danske badmintonspillere. I denne weekend går turen til det østjyske, hvor turneringen vil blive spillet syd for Aarhus centrum i Viby Badminton Hal.

Læs også: Her er vinderne fra Aalborg Grand Prix

Blandt de mange håbefulde spillere finder man førsteseedede herresinglespiller Nikolaj Søgaard fra Kolding BK. Søgaard er i skrivende stund at finde på en delt ellevteplads på ranglisten, og lever han op til favoritværdigheden, der følger med seedningen, kan han tage et skridt op og ind i top ti. Forinden det avancement skal han først slå hjemmebanehelten Mads Muurholm Petersen fra Viby J.

Førnævnte Mads Muurholm Petersen stiller ved hjembyens Grand Prix til start med anden doublemakker end sædvanligt. Mads Muurholm Petersen danner normalt double med Lasse Ejstrup Brunse fra Ikast, og foruden at indtage en niendeplads på Grand Prix-ranglisten, nåede de to til kvartfinalerne ved VICTOR DM 2024. Mads Muurholm Petersen stiller i denne omgang op sammen med klubkammeraten Rasmus Tophøj, og de to hjemmebane-favoritter er førsteseedede ved weekendens Grand Prix.

Se ranglisten for Grand Prix Circuit her

Lærke Tolstrup Hvid har nydt stor succes ved Grand Prix Circuit-turneringerne i indeværende sæson, da hun med makkeren og klubkammeraten fra Odense OBK Emilia Nesic vandt Lillerød Grand Prix i damedouble-kategorien.

Nesic/Tolstrup Hvid nåede desuden semifinalerne ved årets VICTOR DM. Det er en formstærk Lærke Tolstrup Hvid der med makkeren til denne anledning Anna Klausholm fra Langhøj indtager førsteseedet i weekendens Grand Prix. Anna Klausholm er derudover førsteseedet med makkeren Calvin Lundsgaard Kvolbæk fra Højbjerg i mixeddouble-kategorien.

Følg Lærke Tolstrup Hvid og de andre dygtige spillere ved Viby Grand Prix her

Det er de otte bedst placerede i hver kategori, som kvalificerer sig til finalestævnet i Svendborg. Finalestævnet spilles den 26.-28. april.

 

De førsteseedede i alle fem kategorier er:

HS: Nikolaj Søgaard (Kolding BK)

DS: Laura Fløj Thomsen (Aalborg Triton)

HD: Mads Muurholm Petersen/Rasmus Tophøj (Viby J)

DD: Lærke Tolstrup Hvid(Odense OBK)/Anna Klausholm (Langhøj)

MD: Calvin Lundsgaard Kvolbæk(Højbjerg)/Anna Klausholm (Langhøj)