Damelandsholdet vandt i dag deres sidste gruppekamp med 5-0 over Tyrkiet. Det betyder, at Danmark topper gruppen og er videre til semifinalerne.

 

For damelandsholdet ventede Tyrkiet som sidste modstander i gruppespillet inden knockoutfasen begynder. Inden dagens holdkamp lå Tyrkiet på en tredjeplads i gruppen, og var derfor nødt til at skabe et resultat mod Danmark. Men de danske kvinder viste overbevisende spil, besejrede Tyrkiet og sikrede sig førstepladsen i gruppen.

– Det var en rigtig god 5-0 sejr. Vi spiller godt over hele linjen. Og vi skal spille for det og spille rigtigt. Udover den sidste damesingle, stod de med de stærkeste spillere, de havde. Pigerne var gode til at holde taktikken derinde.

– Vi havde snakket om, at det tyrkiske hold godt kan lide at spille på fysik, og det skulle vi vise. Det var vi også klar til, så en sindssyg god indsats, fortæller Rune Ulsing, landstræneren med ansvaret for damelandsholdet ved dette EM.

Se resultaterne her

Første kvinde i aktion for Danmark var Line Kjærsfeldt. Hun skulle op imod Neslihan Arin, der ligger nr. 36 på verdensranglisten. Kjærsfeldt var dog ikke bagud på noget tidspunkt i kampen og vandt overbevisende 21-9, 21-8.

I damedouble var Maiken Fruergaard tilbage med sin vante makker, Sara Thygesen, da de mødte Bengisu Ercetin/Nazlıcan Inci. Cifrene blev tætte, men danskerne formåede at lukke kampen i to sæt 21-18, 21-19.

Holdkampens tredje kamp var et opgør mellem Mia Blichfeldt og Ozge Bayrak. Danskeren sejren sikkert i to sæt med cifrene 21-12, 21-16.

Denne kamp sikrede endegyldigt sejren i holdkampen og dermed også førstepladsen i gruppen. I gruppespillet er formatet sådan, at alle fem kampe afvikles, hvor det først er i knockoutfasen, at man stopper holdkampen, når det ene hold når tre sejre.

Se stillingen i gruppen

For tredje holdkamp i træk var Amalie Magelund/Alexandra Bøje at finde i Danmarks anden damedouble. Danskerne tog sejren med cifrene 21-18, 21-14 mod modstanderne Yasemen Bektaş/Zehra Erdem.

Sidste kamp i holdkampen ved gruppespillet var i tredje damesingle, og stod mellem Julie Dawall og Cansu Erçetin. Her gjorde danskeren kort proces, da hun på 22 min vandt med 21-11, 21-9. Det sikrede dermed sejren i holdkampen på 5-0. Damelandsholdets anden 5-0 sejr, da holdkampen i går mod Polen også endte med samme cifre.

Damelandsholdet skal spille semifinale mod Frankrig i morgen kl. 10. Inden dette faktum blev offentliggjort, blev Ulsing spurgt til, hvilken størrelse Frankrig eller Skotland ville blive for de danske kvinder. Her vurderede Ulsing Frankrig som det bredere hold, men fremhævede også Skotlands topniveau.

– Jeg ser Frankrig som et lidt bredere hold og nok også det stærkeste. Vi mødte dem i puljen og vandt rimelig sikkert (4-1, red.), men de spillede også uden deres første damesingle. Men jeg ser også, at vi kan vinde alle fem kampe over dem, men der er ingen tvivl om at vi skal spille rigtig godt.

– I forhold til Skotland, er der flere kampe på papiret, hvor vi kan slippe afsted med ikke at ramme det højeste niveau og stadig vinde. Men de har en god top og man må sige, at de gør alt, hvad de kan.

Forholdt om spændingen stiger omkring knockoutfasen, fremhæver Ulsing alvoren i formatet.

– Ja, det er klart. Nu er det knald eller fald. Nu spidser det til. Vi fik en god start mod Frankrig, som gav ro på. Men det glæder vi os til –  det er det, vi er kommet for, afslutter Ulsing.

Læs også: Damelandsholdet overlegne mod Polen: En rigtig fed holdkamp

Fakta om turneringen:

EM for hold spilles i Lodz, Polen, den 14.-18. februar.

De danske herrer er i gruppe med Tyskland, Tjekkiet og Polen. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Tyskland, anden kamp er mod Tjekket 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod Polen spilles klokken 10 den 16. februar.

De danske herrer har vundet mesterskabet alle de 18 gange, hvor det har været afholdt.

En holdkamp består af fem individuelle kampe – tre singler og to doubler. I gruppespillet spiller man alle fem kampe, mens man i knockoutfasen stopper holdkampen, når det ene hold når tre sejre.

Du kan læse mere om mesterskabet ved at klikke her.

TV 2 Sport og TV 2 Play sender fra semifinalerne og finalerne ved EM for hold, der spilles hhv. lørdag og søndag den 17. og 18. februar. Se deres sendeplan her.