Mia Blichfeldt - EM 2024
Badmintonphoto

Damelandsholdet i finalen ved EM: Det er det, vi er kommet for

February 17, 2024 15:20 Skrevet af

Efter en sejr på 3-1 mod Frankrig, er de danske kvinder klar til finalen ved EM for damelandshold. Få overblik over resultaterne og læs Rune Ulsings kommentarer til semifinalen og perspektiver på finalen i morgen.

 

I semifinalen ventede Frankrig, som det danske damelandshold vandt 4-1 over i gruppespillet. Efter en holdkamp, der til tider bølgede frem og tilbage, står det nu klart, at damelandsholdet er klar til finalen, hvor Spanien venter som modstander.

– Jeg synes det er en sindssyg flot præstation. En vildt spændende holdkamp, som bølgede lidt op og ned i momemtum. De er seje pigerne, de ligger sig ikke ned. De arbejder hele tiden med tingene. Det var fedt at være med til, fortæller Rune Ulsing, landstræneren med ansvaret for damelandsholdet ved dette EM.

Se resultaterne her

I første kamp i semfinalen skulle Line Kjærsfeldt op imod Qi Xuefei, som sad over, da de to mandskaber stod overfor hinanden i gruppespillet. Kjærsfeldt, der hidtil ikke havde tabt sæt i mesterskabet, måtte se sig selv nede med et sæt, da den franske kvinde tog det med 14-21. Kampen udviklede sig sidenhen til tætte cifre, men danskeren trak sig sejrrigt ud af kampen og vandt 14-21, 21-16, 21-17.

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen skulle derefter i kamp for Danmark i første damedouble mod Margot Lambert/Anne Tran. De mødte hinanden i gruppespillet, hvor danskerne vandt i tre sæt. Sådan skulle det dog ikke gå i dag, da den danske duo tabte kampen med 21-16, 15-21, 17-21.

Det resultat bragte stillingen i holdkampen på 1-1.

Læs også: Tre sejre ud af tre mulige: En sindssyg god indsats

Der var derfor en anelse ekstra pres på næste kamp, som stod imellem Mia Blichfeldt og Léonice Huet. Men uden de store problemer sikrede Blichfeldt sig sejren 21-15, 21-16 og samtidig et ekstra point på tavlen. 2-1 til Danmark.

Fjerde kamp bød på et revancheopgør for danskerne, Amalie Magelund/Alexandra Bøje, da de stod overfor Sharone Bauer/Delphine Delrue, som de tabte til i gruppespillet. Revanchen blev ikke nemmere, da danskerne tabte et tæt første sæt med 21-23 efter at have været foran 18-12.

Men efter at have vundet andet sæt, var det danske par overlegne i tredje og tog sejren med 21-23, 21-17, 21-8. Det betød samtidig, at sejren i semifinalen var en kendsgerning, hvor Danmark vandt 3-1. Line Christophersen, Danmarks tredje damesingle, kom derfor ikke i kamp, da holdkampen var afgjort.

Omkring taktikken og det, at holdkampen bølgede frem og tilbage, nævner Ulsing vigtigheden i at være “comitted” til taktikken.

– Der hvor vi er ved at tabe kampen – så skyder vi det hele af og arbejder en tand hårdere og en tand mere tålmodigt og så får de en fornemmelse af, hvad der egentlig skal til. Og det ligger de sig godt ind i og holder fast i. Så den taktiske ændring – at være vildt “comitted” – det er det, der gør forskellen.

I morgen skal damelandsholdet spille om guldet, når de kl. 10.00 spiller finale mod Spanien, som tidligere i dag vandt deres semifinale 3-0 mod Skotland.

– Det er svært at spå om (udfaldet, red), men det kan også blive en rigtig spændende kamp som i dag. Jeg synes, vi står lidt stærkere i “dd” (damedouble, red.) end i dag. De er favorit i første damesingle, men derefter er det lidt tricky. Det er nogen, vi kan vinde, men det kræver, vi finder det samme frem som i dag, nævner Ulsing og fortæller videre om, hvordan det er at nå finalen.

– Det er fedt. Det er det, vi er kommet for. Det synes jeg også, vi skal med det her hold, men det er nemmere sagt end gjort – og når spillerne leverer på den måde, så er det fedt at være med til, afslutter Ulsing.

Se resultaterne fra Spaniens sejr i den anden semifinale her

Fakta om turneringen:

EM for hold spilles i Lodz, Polen, den 14.-18. februar.

De danske herrer er i gruppe med Tyskland, Tjekkiet og Polen. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Tyskland, anden kamp er mod Tjekket 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod Polen spilles klokken 10 den 16. februar.

De danske herrer har vundet mesterskabet alle de 18 gange, hvor det har været afholdt.

En holdkamp består af fem individuelle kampe – tre singler og to doubler. I gruppespillet spiller man alle fem kampe, mens man i knockoutfasen stopper holdkampen, når det ene hold når tre sejre.

Du kan læse mere om mesterskabet ved at klikke her.

TV 2 Sport og TV 2 Play sender fra semifinalerne og finalerne ved EM for hold, der spilles hhv. lørdag og søndag den 17. og 18. februar. Se deres sendeplan her.Tags: , , , , , , ,
Kategori: , , , ,