badmintonphoto
Badmintonphoto

Herrelandsholdet klar til EM-finalen: – Der kommer høj tænding på, og der bliver spillet på alle tangenter

February 17, 2024 18:18 Skrevet af

Med en overbevisende 3-0 sejr over Tyskland har de danske herrer spillet sig i finalen ved EM for hold. I morgen venter et stærkt fransk mandskab i finalen. – Jeg tror, at det bliver en meget intens kamp i morgen, lyder det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen efter semifinalen mod Tyskland. 

Herrelandsholdet har i dag spillet semifinale mod Tyskland ved EM for hold. Dette møde kommer kun få dage efter den første gruppekamp, hvor Danmark og Tyskland også stod overfor hinanden, og hvor det blev til en sejr på 5-0 til danskerne.

Heller ikke i dag formåede tyskerne at vinde en kamp over danskerne, og med en sejr på 3-0 har de danske herrer altså cementeret deres plads i finalen ved dette års EM for hold.

Overordnet er jeg supertilfreds med en 3-0 sejr. Men kampen i dag viser netop også, hvor svært det er at finde sit bedste spil frem kontinuerligt i løbet af en kamp. Det bliver lidt ’on/off’, og det er meget momentum-præget, men det er godt, at vi får lukket sættene, selv om vi også er pressede. Tyskerne spiller deres chance ovre på den anden side, så 3-0 er rigtig flot, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

Læs også: Damelandsholdet i finalen ved EM: Det er det, vi er kommet for

Første dansker i aktion var Anders Antonsen. Ligesom det var tilfældet i gruppespillet, mødte han Matthias Kicklitz i første herresingle. Hvor Antonsen i første gruppekamp måtte ud i tre sæt for at vinde kampen, kunne han i dag lukke den i to sæt med cifrene 21-11, 21-18.

De næste danskere på banen var herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup, der ligger nummer fire på verdensranglisten. De mødte tyskerne Bjarne Geiss/Jan Voelker, og trods lidt problemer i første sæt blev det til en sejr på 24-22, 21-17.

Dermed var der første matchbold til Danmark i den anden herresinglekamp, der stod mellem Rasmus Gemke og Samuel Hsaio. Denne formåede Rasmus Gemke at udnytte, og med en sejr på 21-15, 21- spillede han altså Danmark i EM-finalen.

Se resultaterne her

I morgen i finalen venter Frankrig, der også vinder deres semifinale mod England med 3-0. Kampen er sat til at gå i gang klokken 15.

Jeg tror, at jeg kan sige på både vores og Frankrigs vegne, at det er den her kamp, vi har set frem til. Det er det, vi har vidst, at der ville ske, og det er et meget lige opgør. Jeg tror, at det bliver en meget intens kamp i morgen, hvor der kommer høj tænding på, og der bliver spillet på alle tangenter.

Det her unge franske hold har været utroligt succesrigt i alle deres ungdomsår, så de de tror på, at de kan gå ind og slå os. Det bliver udfordringen i morgen, at vi skal ind og bevise, at det kan de ikke. Vi skal præstere, og alle mand skal gerne spille op til noget nær deres bedste, sagde Kenneth Jonassen om finalen i morgen.

Få overblik over kampene her

Inden herrernes finale skal de danske damer i aktion. De møder Spanien i deres EM-finale, som starter kl. 10.

Du kan følge begge finaler på TV2 Sport og TV2 Play. Se deres sendeplan her.

Fakta om mesterskabet:

EM for herre- og damehold spilles i Lodz, Polen, den 14.-18. februar.

Mesterskabet har været spillet siden 1986. Det afholdes i uge 7 i lige år – dog er i år første gang siden 2020, da 2022-udgaven blev aflyst på grund af COVID19-pandemien. Eventet kroner det bedste kvindelige og mandlige hold i Europa og fungerer som den europæiske kvalifikation til Thomas og Uber Cup, der er VM for henholdsvis herre- og damehold, som begynder i slutningen af april.

De danske herrer har vundet mesterskabet alle de 18 gange, hvor det har været afholdt.

En holdkamp består af fem individuelle kampe – tre singler og to doubler. I gruppespillet spiller man alle fem kampe, mens man i knockoutfasen stopper holdkampen, når det ene hold når tre sejre.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,