Christine Busch - India Open 2024
Badmintonphoto

Gentofte tager vigtig sejr i bunden af tabellen

February 20, 2024 21:49 Skrevet af

I en runde hvor topholdene primært levede op til favoritværdigheden, tog Gentofte en sejr i bunden.

 

Efter pause siden november var Badmintonligaen tirsdag aften tilbage. Kamprogrammet tirsdag aften bar primært præg af møder mellem top- og bundhold.

Se stillingen i Badmintonligaen her

Dog skulle Badmintonligaens niendeplads, Gentofte, ud at jagte point mod Hvidovre, som var på sjettepladsen. Det var dog oprykkerne fra Hvidovre, der var på hjemmebane, som kunne gøre tingene svært for Gentofte. Men med to sejre fra Christine Busch i første mixeddouble, med Rasmus Prasz Espersen, og i damedouble med Marie Røpke, var Gentofte godt på vej mod sejr i holdkampen.

Trods sejre til Hvidovres Hans-Kristian Vittinghus og Anna Siess Ryberg mod henholdsvis Matthias Kicklitz og Sofie Karmann, sikrede Gentofte endegyldigt sejren i holdkampen takket være deres to herredoublekonstellationer i form af Kasper Antonsen/Rasmus Kjær og Rasmus Prasz Espersen/Matthias Kicklitz.

Sejren betyder, at Gentofte kravler op på ottendepladsen.

Læs også: Damelandsholdet er europamestre efter stærke præstationer i finalen

Derudover blev det til storsejre for Vendsyssel og Skovshoved. Vendsyssel stod overfor Solrød Strand og afgjorde holdkampen tidligt med sejre til blandt andre deres første og anden mixeddouble, henholdsvis Robin Tabeling/Debora Jille og Lasse Mølhede/Cheryl Seinen.

Skovshoved, som mødte Værløse på ottendepladsen, vandt alle singleopgør i holdkampen. Her kan mødet i første damesingle mellem landsholdskollegaerne, Line Christophersen og Julie Dawall, fremhæves. Kampen kom da også ud i tre sæt, men det blev den nykårede danmarksmester Line Christophersen, som trak sig sejrrigt ud af opgøret 17-21, 21-13, 21-10.

Det ender med et samlagt nederlag på 1-8 til Værløse, som gør, at holdet rykker ned på niendepladsen.

Læs også: Herrelandsholdet genvinder europamesterskabet uden at tabe en kamp

I Aarhus skulle der udspilles en særdeles afvekslende holdkamp, da hjemmeholdet tog imod RSL Odense OBK. Aarhus AB kom nemlig godt fra start med en føring på 3-1, men med sejre til blandt andre Sara Thygesen/Maiken Fruergaard og Søren Gravholt/Adam Hall, ville klubben fra Fyn det anderledes og stillingen vendte til 3-4 i Odenses favør. William Kryger Boe/Christian Faust Kjær cementerede sejren i holdkampen for Odense OBK, da de vandt med 21-12, 21-13.

Aarhus AB tabte holdkampen 3-6.

Tabellens førsteplads inden indeværende runde, Højbjerg/Via Biler, gæstede Skælskør Badmintoncenter i et møde i toppen. Holdkampen bølgede også længe frem og tilbage, men Højbjergs landsholdspillere Mads Vestergaard/Jesper Toft sikrede den endegyldige sejr i første herredouble, da de vandt over Ties Van Der Lecq/Mark Caljouw 21-13, 21-10.

Klik her og få overblik over alle kampe i Badmintonligaen

Få overblik over resultaterne her:

Aarhus AB – RSL Odense OBK: 3-6

Hvidovre – Gentofte: 3-6

Vendsyssel – Solrød Strand: 6-3

Team Skælskør-Slagelse – Højbjerg/Via Biler: 3-6

Skovshoved – Værløse: 8-1

 

Sidste runde af grundspillet i Badmintonligaen spilles på fredag den 23. februar.Tags: , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,