Badmintonphoto
Badmintonphoto

Damelandsholdet er europamestre efter stærke præstationer i finalen

February 18, 2024 14:15 Skrevet af

Det danske damelandshold genvinder EM for hold efter en finalesejr på 3-1 over Spanien. – Jeg er meget stolt af det arbejde, pigerne laver, lød det fra landstræner Rune Ulsing efter finalen.

Det danske damelandshold vinder 2024-udgaven af EM for hold. Det er en realitet, efter de netop har slået Spanien i finalen med 3-1.

– Jeg er superglad for at genvinde europamesterskabet. Og også meget stolt af det arbejde, som pigerne laver, og hele den måde, de griber holdturneringen an på – både med at bakke hinanden op, men også den måde, de forbereder sig på til deres egne kampe. Pigerne er gode til at styre taktikken derinde og holde sig til den plan, vi har lagt, fortalte landstræner Rune Ulsing, der har været ansvarlig for damelandsholdet ved mesterskabet.

– Det blev en holdkamp, hvor jeg faktisk synes, at vi træder ud i alle kampene og er klar på den helt rigtige måde. Jeg synes, at vi spiller godt fra starten af – vi har styr på, hvad der skal ske derinde, og vi lykkes også med tingene. Så det blev ikke så spændende i dag, som jeg måske havde frygtet, fortsatte Rune Ulsing efter kampen.

Se resultaterne fra finalen her

Finalen blev skudt i gang med første damesingle, hvor Spanien spillede deres stærkeste kort i form af den tidligere verdensmester og OL-guldvinder, Carolina Marin. Som den af de danske damesingler, der ligger højest på verdensranglisten, blev det Line Kjærsfeldts opgave at bide skeer med verdensstjernen. Desværre blev det til et dansk nederlag i første kamp på 19-21, 12-21, hvormed Danmark kom bagud med 0-1 i holdkampen.

– Det er klart, at første damesinglen er svær. Line har rigtig godt fat i hende, men skal også hele tiden spille det bedste, og det kan være lidt svært nogle gange helt at holde fast i det og ikke ville for meget, når det spidser til. Desværre ender hun med at tabe det første sæt, og så virker det, som om hun har lidt svært ved at holde fast i det mentale i andet sæt, hvor udfordringen lige pludselig blev lidt for stor, sagde Rune Ulsing.

Som følge af Spaniens opstilling var de to næste kampe også i damesingle. Først gjaldt det den anden damesingle, der skulle stå mellem Mia Blichfeldt og Clara Azurmendi. Sidst de to mødtes var i 2021, hvor det blev til spansk sejr. Sådan blev det heldigvis ikke i dag, hvor Mia Blichfeldt vandt med 21-12, 21-19 og altså udlignede i holdkampen.

Den næste kamp var tredje damesingle, hvor Line Christophersen, mødte Beatriz Corrales. Takket være en fokuseret indsats fra den nykårede danmarksmester blev det til en dansk sejr på 21-9, 21-16, hvormed Line Christophersen altså bragte Danmark foran med 2-1.

Læs også: Damelandsholdet i finalen ved EM: Det er det, vi er kommet for

Dermed var der altså matchbold til Danmark i den næste kamp, som var anden damedouble. Alexandra Bøje, der har spillet sammen med Amalie Magelund ved dette holdmesterskab, blev skadet i gårsdagens semifinale mod Frankrig, og derfor blev Christine Busch, som har fået sin debut for seniorlandsholdet tidligere ved dette mesterskab, sat ind på hendes plads. Med en sejr på 21-13, 21-13 over Paula Lopez/Lucia Rodriguez sikrede Busch/Magelund Danmark sejren.

– I de sidste par kampe starter vi bare på den helt rigtige måde, og det tager lidt af brodden af dem. Man kan mærke, at de prøver at finde nogle løsninger og gør, hvad de kan. Men jeg synes, at vi er rigtig gode i dag til at holde fast og ikke træde helt ud af den, selv om vi ikke føler, at det kører lige så godt mere. Vi får holdt godt fast i det spil, vi skal, og derfor får vi lukket dem godt ned, sagde landstræner Rune Ulsing.

– Jeg synes især, at det er en imponerende præstation, Christine Busch leverer som mesterskabsdebutant. Da hun spillede tidligere på ugen, virkede hun mere ramt af nerver. I dag var hun klar og superskarp og spiller rigtig godt, særligt i betragtning af at det er en debut i en finale.

Læs også: Damelandsholdet overlegne mod Polen: En rigtig fed holdkamp

Med sejren i dag har Danmarks kvindelandshold nu vundet 15 af mesterskabets i alt 19 udgaver.

Klokken 15 er det herrernes tur til at forsøge at genvinde EM for hold. Følg med på TV2 Sport og TV2 Play.

Stort tillykke til det danske damelandshold!Tags: , , ,
Kategori: , , , ,