Badminton Danmarks sportslige ledelsesteam har udtaget 17 spillere/par, der skal kæmpe om medaljer til EM for individuelle.

 

Knap har glæden fra EM for hold, hvor to guldmedaljer blev hevet med hjem til Danmark, lagt sig, før landsholdet nu begynder at kigge mod det individuelle EM.

Læs også: Damelandsholdet er europamestre efter stærke præstationer i finalen

I fire ud af fem kategorier stiller Danmark op med det maksimale antal deltagere, da alle udtaget par ligger i top-12 på den europæiske rangliste, hvilket giver adgang til at udtage fire deltagere pr. kategori.

– Det er vigtigt at pointere, at de spillere vi har udtaget, det er spillere, som vi mener har medaljepotentiale på nuværende tidspunkt eller i fremtiden, og som samtidig alle har bevist, at de på højeste europæiske niveau er konkurrencedygtige, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– I år har vi fået tilbudt at få en masse dygtige spillere med på baggrund af deres flotte resultater over de sidste 12 måneder, hvor kvalifikationen løber, hvilket er en yderst positiv udvikling, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Herrelandsholdet genvinder europamesterskabet uden at tabe en eneste kamp

EM for individuelle skal i år spilles fra d. 08-14 april 2024 i Saarbrücken, Tyskland, og siden 1976 har Danmark vundet guld i mindst en af kategorierne ved dette mesterskab.

– Vores målsætning er at være den stærkeste nation målt på medaljepoint. Vi har en bred trup som på baggrund af et langsigtet udviklingsfokus har leveret gode resultater, og som vi tror på og derved kan leve op til vores målsætninger.

Til sidste EM for individuelle i 2022 blev der taget 6 medaljer med hjem til Danmark. Guld i herresingle, sølv i herresingle, bronze i damesingle, 2 bronzemedaljer i damedouble og bronze i mixeddouble.

Til at støtte og guide spillerne i deres vej mod podiet er landstrænerne Thomas Stavngaard, Jesper Hovgaard, Rune Ulsing og cheflandstræner Kenneth Jonassen samt Sportschef Jens Meibom med som team.

 

Følgende spillere er udtaget til EM for individuelle 2024

Herresingle:

Viktor Axelsen

Anders Antonsen

Rasmus Gemke

Magnus Johannesen

 

Damesingle:

Line Kjærsfeldt

Mia Blichfeldt

Line Christophersen

Julie Dawall

 

Mixeddouble:

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje

Mathias Thyrri/Amalie Magelund

Mads Vestergaard/Christine Busch

Jesper Toft/Clara Graversen

 

Damedouble:

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard

 

Herredouble:

Anders Skaarup/Kim Astrup

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard

Mads Vestergaard/Daniel Lundgaard

Jesper Toft/Andreas Søndergaard