Mülheim an der Ruhr havde i rødt-hvidt islæt søndag eftermiddag med to danske finaler. Mia Blichfeldt rejser fra Tyskland med en flot Super 300 titel i bagagen. 

 

– Jeg er sindssygt glad på hendes vegne. Både det at hun vinder turneringen, men også måden hun spiller finalen, det var rigtig flot, sagde landstræner Rune Ulsing. 

Mia Blichfeldt var den første dansker på banen i Ruhr-distriktet på finaledagen. Mia Blichfeldt har leveret et fænomenalt spil hele ugen, og hun skulle søndag eftermiddag fortsætte det tårnhøje niveau mod den teknisk dygtige syvende-seedede vietnameser Nguyen Thuy Linh. 

Læs også:Mia Blichfeldt og Rasmus Gemke er begge er klar til finalen ved German Open 2024

Mia Blichfeldt lagde ud i højt tempo og viste flot offensiv badminton mod starten af første sæt. Ved ophold var danskeren foran med 11-7. Blichfeldt fortsatte det flotte tempofyldte spil efter ophold, og første sæt blev lukket med cifrene 21-11 i dansk favør. Mia Blichfeldt startede andet sæt, hvor hun slap i det første i et uhyre højt tempo med stor teknisk overlegenhed. Blichfeldt førte 11-2 ved ophold i andet sæt. Efter ophold holdte Blichfeldt fortsat kampen i jerngreb, og hun kunne lukke finalen i to overbevisende sæt med cifrene 21-9. Mia Blichfeldt vinder German Open 2024 og tager sin anden Super 300 titel. Hun vandt i 2018 Spain Masters, hvor hun mødte landsmanden Line Kjærsfeldt i finalen.

– Hun (Nguyen) så lidt brugt ud derovre, og da Mia får sat det gode tempo, og spiller stabilt med god kvalitet i starten af kampen, så tror jeg, at det gør ondt på den anden mentalt, sagde Ulsing om kampbilledet. 

Mia Blichfeldt kan tage det flotte spil og den lige så flotte titel med videre i sæsonen mod de næste store mål i kalenderen. 

– Hun kan tage det med videre, at hun ved hvordan hun bygger sit angreb op og bruger forbanen, for det synes jeg, at hun har været rigtig dygtig til i denne uge. Så kan hun selvfølgelig tage med, at hun har ramt et højt niveau med god kvalitet i mange kampe hernede, sagde landstræneren om Blichfeldts uge i Tyskland.

Klik her for det fulde overblik over finalerne ved German Open 2024

Popov holdte fast i det overbevisende spil fra første sæt, og førte 4-11 ved ophold. Franskmanden havde initiativet i sættet efter det andet sæt, og kunne lukke finalen i to sæt med cifrene 16-21, til trods for at der ved stillingen 11-19 opstod et deja vu fra EM finalen, da Gemke vandt fem bolde i streg, inden franskmanden satte foden ned. 

– Jeg oplever, at han (Gemke) har ret ondt derinde, og han har svært ved at bevæge sig i defensiven, og han har svært ved at springe ordentligt op. I forhold til de andre kampe, er han i dag meget begrænset på det bevægelsesmæssige, sagde Ulsing om Gemkes finalekamp. 

Gemke har leveret flot hele ugen i Tyskland med flere flotte sejre i intense kampe i tre sæt. 

– Han kan helt klart tage med, at han indtil i dag har haft en ret god bevægelse, og han har haft en meget stærk forbane og spillet med høj kvalitet, sagde Rune Ulsing afslutningsvis om Gemkes German Open.