Efter en stor dansk semifinale-dag med hele tre spillere/par i aktion er Mia Blichfeldt og Rasmus Gemke nu klar til morgendagens finaler i Tyskland.

 

Første danske aktør på banen i det vesttyske var den fjerdeseedede duo Rasmus Kjær/Frederik Søgaard. Det efterhånden etablerede danske par havde en gennembrudssæson i fjor, der blandt andet talte konstellationens første finale på World Touren, og lørdag formiddag skulle de forsøge at gentage succesen fra Canada Open i fjor.

På den anden side af nettet stod det taiwanske par Jhe-Huei Lee/Po-Hsuan Yang. De andenseedede taiwanere er aldrig stødt på danskerne før, men qua seeding og placering på verdensranglisten med taiwanerne som nummer seksten lige over Kjær/Søgaard på syttende pladsen, var der lagt i ovnen til et jævnbyrdigt opgør.

Klik her for det fulde overblik over lørdagens semifinaler ved German Open

Kampens start levede i den grad op til det jævnbyrdige oplæg, og i kampens første sæt bølgede spillet frem og tilbage, inden Lee/Yang kunne lukke sættet 20-22. Andet sæt havde taiwansk fortegn fra start, til trods for i perioder flot dansk spil. Kjær/Søgaard formåede aldrig for alvor at indhente det forspring Lee/Yang skabte fra andet sæts start, og taiwanerne lukkede kampen i to sæt med cifrene: 11-21.

– De (Kjær/Søgaard) har kæmpet lidt med at få flow i spillet hele ugen. I dag møder de bare et bedre par end før i ugen. I dag har de svært ved at løse serve-situationen, og de fik ikke helt varieret de korte serve nok, sagde landstræner Anders Kristiansen. 

– Den sidste lange periode har de spillet rigtigt godt, og så kæmpede de lidt mere med det i den her uge, men sådan er det bare nogle uger, tilføjede Kristiansen.

Dagens anden dansker på gulvet i arenaen i Ruhr-distriktet var årets VICTOR DM-sølvvinderen Mia Blichfeldt. Den dygtige danske damesingle stod overfor den canadiske ditto Michelle Li. De to singlespillere er tørnet sammen tre gange forinden dagens semifinale, og de indbyrdes opgør står 2-1 i canadisk favør.

Læs også:Tilmeld dig sæsonens højdepunkter: VICTOR DMU og VICTOR UDM

Mia Blichfeldt har leveret flot badminton og tårnhøjt niveau hele ugen, og semifinalen var ingen undtagelse. I kampens første sæt havde Blichfeldt initiativ og overtag, og danskeren lukkede sættet overbevisende 21-13. Andet sæt tog et noget mere lige udgangspunkt, hvor Li lagde bedst fra land og førte 8-11 ved ophold. Mia Blichfeldt kæmpede sig tilbage i sættet og udlignede ved flere lejligheder, men Michelle Li vandt kampens andet sæt 18-21. Mia Blichfeldt viste fra første bold i tredje sæt større overskud og bedre stamina end sin modstander, og der var ikke meget at rafle om. Mia Blichfeldt spillede sig på fornemmeste vis i finalen ved German Open med cifrene 21-10 i tredje sæt. 

Læs også:Damelandsholdet er europamestre efter stærke præstationer i finalen

– Jeg synes, at hun er sejere end Michelle Li derinde i dag. Hun får stablet en god defensiv på benene, og det bliver svært for Michelle at score, og det er noget, der går lidt i hovedet på hende. Mia spillede hele kampen et højt tempo, og får spillet nogle gode variationer, sagde landstræner Rune Ulsing om Blichfeldts semifinale sejr.

I finalen søndag venter Nguyen Thuy Linh fra Vietnam. 

– De har ikke mødt hinanden før, men hun er bestemt ikke ukendt for os. Det er en teknisk god spiller. Gode variationer, men måske ikke den vildeste power. Jeg tror Mia har rigtig gode chancer mod hende, sagde Ulsing om morgendagens modstander.

Tredje danske semifinale havde Rasmus Gemke som hovedperson. Gemke var oppe imod Zhao Jun Peng fra Kina. Danmarksmesteren og den 28 årige kineser er stødt på hinanden en gang før, det var ved sidste års China Masters, hvor kineseren trak sig ud af opgøret sejrrig.

Læs også:Herrelandsholdet genvinder europamesterskabet uden at tabe en eneste kamp

De to dygtige singlespillere matchede hinanden flot fra første bold, og til trods for at Zhao J.P tog de første tre bolde, fandt Gemke hurtigt fodfæste i kampen og førte 11-7 ved ophold. Kineseren kom flot tilbage efter ophold, men Gemke formår at holde kineseren på afstand og lukke første sæt 21-15. Zhao Jun Peng genvandt initiativet frem mod ophold i andet sæt, hvor kineseren førte 7-11. Gemke kæmpede flot tilbage, men Zhao J.P lukkede andet sæt med cifrene 17-21. Nok en dansk semifinale skulle afgøres i tre sæt. Zhao J.P havde fortsat fat i initiativet i starten af tredje sæt, og var komfortabelt foran ved ophold med cifrene 6-11. Gemke kæmpede bravt og udlignede til 13-13 midtvejs i tredje sæt. Det blev en kamp afgjort på de yderste marginaler, men Rasmus Gemke leverede endnu et fænomenalt comeback og spillede sig i sin femte finale på World Touren. Han har tidligere vundet en Super 300 turnering, da han i 2018 vandt Spain Masters.

– Han (Gemke) kæmper med sin bevægelse i dag, han føler sig lidt stiv i kroppen. Han får heldigvis rystet det af sig og accepteret premissen derinde. Det lykkes at lokke kineseren i de fælder. En sej taktisk præstation af Gemke i tredje sæt særligt, sagde landstræner Ulsing om Gemkes flotte sejr. 

I morgen venter franskmanden Christo Popov. Selvsamme franskmand mødte Gemke i finalen ved EM for hold, hvor danskeren vandt en intens affære i tre sæt. 

– Vi skal kigge på noget video. Når det bliver for stereotypt og for meget “slåskamp”, så er han farlig på den anden side. Så vi skal se noget video, og så må jeg også høre Gemke, hvad han tænker, nu har han jo noget erfaring mod ham, og han kan formentlig mærke hvad der virker og ikke virker, sagde Rune Ulsing om morgendagens finalemodstander. 

For det fulde overblik over søndagens finaler, klik her. 

Tv2 Sport viser alle fem finalekampe ved Geman Open 2024 fra klokken 12. For Tv2’s sendeplan, klik her.