Som eneste dansker havde Rasmus Gemke spillet sig i semifinalen ved Super 300-turneringen Swiss Open. Gemke, der stod i sin anden semifinale indenfor de seneste 14 dage, var i dag på en hård opgave imod verdens nummer 15, Chou Tien Chen. – Det blev lige akkurat så svær en kamp, som vi vidste, at den kunne blive mod en velspillende Chou Tien Chen, lød det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

 

Flere af de danske spillere rejste fra sidste uges All England og Orléans Masters videre til Basel i Schweiz, hvor Swiss Open i denne uge spilles. Rasmus Gemke sørgede ene mand for, at der var dansk repræsentation på semifinaledagen ved Super 300-turneringen. På vejen til semifinalen har Gemke blandt andet besejret verdens nummer 12, japaneren Kento Nishimoto, og de seneste to kampe har Gemke vundet i tre tætte sæt.

I dagens semifinale mødte Rasmus Gemke taiwaneseren Chou Tien Chen, som Gemke forud for dagens opgør var bagud med 1-3 i indbyrdes opgør imod. Gemke, der for 14 dage siden var i finalen ved German Open, måtte i dag se sig slået med cifrene 21-19, 11-21, 12-21.

– Det blev lige akkurat så svær en kamp, som vi vidste, at den kunne blive mod en velspillende Chou Tien Chen. Rasmus spiller med alt det, der er tilbage i tanken efter en lang uge med hårde kampe. Det har sat sig i ham, og i dag er der kun til at spille ét sæt med den rette kvalitet. Derefter er der lidt for mange udfald med lidt for mange fejl og standardreturneringer, som man ikke kan tillade sig mod Chou, der spiller en flot kamp i dag, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

Vil du se verdensstjernerne i aktion? Klik her for at tilgå billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024

Gemke kom godt fra start, men efter en lille taiwanesisk stime endte han med at gå til ophold bagud 10-11. Alligevel blev det Gemke, der afsluttede sættet bedst, og med et hurtigt ryk på nettet vandt han første sæt med 21-19.

I andet sæt var det dog Chou, der kom klart bedst fra start, og taiwaneseren kunne gå til ophold i andet sæt med en føring på syv point. Chou var også skarpest resten af sættet, som Gemke tabte med 11-21.

Dermed skulle Gemke for tredje dag i træk ud i en tresætter. Chou fortsatte dog med at være den skarpeste af de to, og for Gemkes vedkommende kunne de seneste to dages lange kampe måske mærkes fysisk. I hvert fald tabte Gemke det tredje sæt i semifinalen med 12-21.

Overordnet har Rasmus Gemke på det seneste inde haft flere gode resultater, der blandt andet tæller en finale ved German Open for 14 dage siden og en flot kamp mod kinesiske Shi Yu Qi i sidste uge ved All England. Swiss Open har været endnu en pil opad for den danske herresingle.

– Gemke har ikke haft en nem lodtrækning, og allerede i anden runde møder han Nishimoto, hvor han spiller en flot, men lang kamp på over halvanden time. Alligevel formår han at vinde i går, hvor han taber et tæt første sæt, men formår at vinde de to næste. Gemke er på vej et godt sted hen i sin udvikling, sagde Kenneth Jonassen.

Læs også: Mia Blichfeldt og Rasmus Gemke er begge klar til finalen ved German Open 2024

Selv om landstræneren overordnet vil fremhæve nogle gode individuelle præstationer ved Swiss Open, er der alligevel plads til lidt malurt i bægeret.

– Linjedommerstandarden har dog været virkelig dårlig i den her uge. Der har været mange fejlkendelser hernede, som vi er utroligt skuffede over, og som blandt andet gik udover Line Christophersen i anden runde. I dag kom der heldigvis challenge på, og der kan man også se, at der er 2-3 challenges, som Gemke tager, hvor linjedommerne har taget fejl.

– Men nu ser vi fremad mod det individuelle EM, som spilles om 14 dages tid, hvor vi håber at stå så skarpt som muligt, lød det fra Kenneth Jonassen.

I næste uge stiller flere danske spillere til start i endnu en Super 300-turnering. Denne gang er det i Madrid, hvor der afholdes Spain Masters. Se programmet her.

Derudover starter dette års individuelle EM d. 8. april. Se programmet her.