En ny vinder af Badminton Danmarks Talentpris skal findes. Sune Gavnholt er én af i alt fire nominerede til den fornemme pris.

 

Den første nominerede er Sune Gavnholt. Sune har været en vigtig del af Ikast FS Badminton siden 2007, hvor han har haft varierende roller i klubben.

Han udtrykker naturligvis glæde over nomineringen, men særligt anerkendelsen blandt sine kollegaer betyder meget for ham.

– Det er jeg vildt glad for. Det er altid dejligt at blive anerkendt for det arbejde, man forsøger at lave for dansk badminton. Særligt er det den anerkendelse, jeg får fra dem, jeg arbejder med, som jeg er meget glad for, pointerer Gavnholt.

Se kriterierne bag Badminton Danmarks Talentpris

Igennem Sportstar College Ikast-Brande har unge badmintonspillere både nationalt og internationalt mulighed for at flytte til Ikast for at tage del i et træningsmiljø, der minder om et liv som semiprofessionel eller professionel. Her foregår træningen på engelsk, hvor erfaringen er, at det har været med til at udvikle unge spillere endnu mere.

Gavnholts involvering med sin rolige og engagerende tilgang til de unge spillere har gjort ham til en drivende kraft i projektet og dermed også i klubben. Men hvor kommer motivationen fra til at arbejde med unge badmintonspillere? Ifølge Gavnholt er svaret todelt.

– Det handler om det menneskelige og det sportslige aspekt. Vi skal prøve at blive så god, som vi overhovedet kan blive – og udvikle verdensklassespillere – men der er også menneskelige ting, hvor man arbejder tæt med spilleren og får stærke relationer samtidig med, at man understøtter deres udvikling som menneske.

Læs også: Har knækket koden: Pigerne vælter ind

Udover at have en stor del blandt unge talenters udvikling har Gavnholt initieret et pigeprojekt i sin hjemby Stavtrup.

– Vi skal gerne have nogle flere piger til at spille badminton. Det er et projekt, der har varet i fem år, hvor en gruppe piger startede til badminton på samme tid. De startede i 0. klasse og flere er blevet indtil nu, hvor de går i 5. klasse. Vi har nemlig tidligere haft succes med at have rene pigetræninger, så det er en mulighed for at give noget mere til piger, fortæller Gavnholt om projektet.

Læs også: Ann Nielsen vinder Badminton Danmarks Talentpris 2023

Badminton Danmarks Talentpris går til en talenttræner, en cheftræner, en sportschef, en leder, en ildsjæl i en klub eller en anden, som i løbet af det/de seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk badminton.

Formålet med Badminton Danmarks Talentpris er at sætte fokus på og anerkende det store talentarbejde, der bliver gjort i dansk badminton.

Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2024 bliver kåret i forbindelse med VICTOR UDM den 14. april.

 

Tidligere vindere af Badminton Danmarks Talentpris

2023 – Ann Nielsen, Lillerød Badmintonklub

2022 – Tanja Berg, Værløse

2021 – Thomas Nielsen, abc Aalborg

2020 – Jakob Poulsen, Solrød Strand Badmintonklub

2019 – Lennart Engler, Odense BK

2018 – Michael Kjeldsen, Højbjerg Badmintonklub

2017 – Steen Thomsen og Peter Nedergaard, Kolding BK

2016 – Preben Nørgaard, Solrød Strand Badmintonklub