Når Viktor Axelsen og Anders Antonsen går på banen ved Indonesia og Canada Open, vil cheflandstræner Kenneth Jonassen være at finde bag banen.

 

Til sommer venter et af de helt store mål i badmintonsporten. De Olympiske Lege.

I jagten på at sikre, at Danmark står bedst rustet, når det går løs ved legene i Paris, har Badminton Danmark i samarbejde med Viktor Axelsen og Anders Antonsen lavet en unik aftale.

Læs også: Udtagelsen til EM for individuelle i Tyskland er klar

I de to herresinglers sidste to turneringer inden OL vil Kenneth Jonassen sidde på en trænerstol bag banen. Normalt coacher cheflandstræneren kun de to herresinglespillere ved mesterskaber som EM, VM og OL, da de begge er udtrådt af Badminton Danmarks eliteprogram og dermed er selvstændige spillere. Ved åbne turneringer har det i stedet været Henrik PK Rohde og Joachim Persson, som har coachet henholdsvis Axelsen og Antonsen.

– Vi har været i dialog med Viktor og Anders, og sammen har vi vurderet, at det vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL og understøtte deres samarbejde med Kenneth under OL. Det er en enkeltstående undtagelse fra den generelle aftale, vi har med Viktor og Anders, men vi mener, at det det rigtige at gøre, fordi OL har så stor betydning for dansk badminton og eliteprogrammet, pointerer elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Samarbejdsaftalen betyder, at Kenneth Jonassen skal sidde med ved coachingen af de to spillere under Indonesia Open (sammen med PK Rohde og Joachim Persson) samt coache dem ved Canada Open, inden det går løs ved OL, som for badmintons vedkommende afholdes fra 27. juli til 5. august.

– Jeg er glad for den aftale, der er lavet med Badminton Danmark. Det giver god mening i forhold til at skabe de bedst mulige vilkår og rammer for at præstere optimalt under OL, siger Viktor Axelsen, som er regerende olympisk mester i herresingle og bronzevinder ved OL i 2016.

– OL er noget af det ypperste, så det giver kun mening, at dialogen og samarbejdet med Kenneth Jonassen er fuldstændig optimalt, når vi skal ind og kæmpe for en medalje til Danmark, siger Antonsen.

I alt har Danmark vundet ni medaljer, siden badminton kom på OL-programmet i 1992. To guldmedaljer, tre sølvmedaljer og fire bronzemedaljer.

Badmintonkampene ved OL 2024 bliver spillet i Porte de la Chapelle Arena, hvor dette års French Open også blev afholdt.

 

Kontaktinfo:

Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom: 40 27 23 26 eller jeme@badminton.dk.