Danske Charlotte Dew-Hattens er valgt ind i BWF council for første gang. – Charlotte bliver en stærk stemme for dansk badminton i international sammenhæng, siger Badminton Danmarks formand Kristian Pihl.

 

Danmark og dansk badminton har fået en plads i det internationale badmintonforbunds council ved Charlotte Dew-Hattens. Det betyder, at Danmark får en vigtig plads, hvor det er muligt at udvikle badmintonsporten.

– Jeg er rigtig glad og stolt over at være blevet valgt ind. Jeg glæder mig til at komme i arbejdstøjet og kigge på, hvordan vi bedst muligt udvikler badmintonsporten på højeste internationale niveau, så vi kan få tilknyttet endnu flere sponsorer, tilskuere, TV-seere world-wide og fans, og så håber jeg, at jeg kan være med til at bygge bro mellem BWF og spillerne, da jeg selv som spiller har oplevet, at der har været langt mellem BWF og spillerne, siger Charlotte Dew-Hattens og fortsætter.

Klik her for sikre dig billet til VICTOR Ligafinalen

– Jeg vil sige tak til et fantastisk team, som har arbejdet med og for mig fra Badminton Danmark – specielt Badminton Danmarks internationale udvalg, som jeg har været en del af.

Hvilke council committees, Charlotte Dew-Hattens kommer til at sidde i, er endnu uvist, men hun ønsker at sidde i Events Committee og Marketing committee.

Der opstod pludselig en åbning til BWF Council, da en siddende europæisk kvinde trak sig i utide, og her var det altså danskeren, der fik pladsen. Det drejer sig om en et-årig periode, men allerede til maj 2025 er der igen valg, hvor samtlige 20 pladser er i spil til den fire-årige periode.

– Det er rigtig godt, at Charlotte har fået en plads i council, set med danske øjne. Hun skal selvfølgelig varetage sportens interesser generelt set, men med dansk pas kan hun påvirke beslutningerne ud fra de ting, som vi gerne vil rokke til. Charlotte står for mange af de ting, som vi gerne vil arbejde for og med, og derfor bliver hun en stærk stemme for dansk badminton i international sammenhæng, siger Kristian Pihl.

Læs også: Danmark lægger fra Thomas Cup-land med pligtsejr

Charlotte Dew-Hattens er 59 år og sidder til daglig i Badminton Danmarks internationale udvalg og disciplinærudvalg. Hun har i sin seniorkarriere spillet 27 landskampe for Danmark, vundet DM i damesingle tre gange, og så var hun med på landsholdet, der vandt EM i 1986.