Efter en sejr over Algeriet i første gruppekamp møder herrelandsholdet Hong Kong som næste modstander. Kampen begynder kl.07.00 dansk tid og kan ses på TV 2 Sport og TV 2 Play.

 

Efter en succesfuld start på Thomas Cup med en sejr over Algeriet, må herrelandsholdet forvente sværere modstand, når Hong Kong venter. Hong Kong har flere stærke mandlige spillere i truppen, hvor de fleste er bekendt med herresinglespillerene NG Ka Long Angus og Lee Cheuk Yui. De ligger henholdsvis nr. 27 og 15 på verdensranglisten.

Men også Tang Chun Man, som normalt danner par med Tse Ying Suet i mixeddouble, er at finde blandt mandskabet.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

Med fem deltagelser samlagt i Thomas Cup og en enkelt kvartfinaleplads i 2016, er Hong Kong ikke en etableret Thomas Cup-nation. Danmark har tidligere stået overfor Hong Kong i Thomas Cup-regi i 1996, 1998 og senest i 2014, hvor Danmark er endt med komfortable sejre på 5-0, 4-1, 4-1.

Alligevel kalder Cheflandstræner Kenneth Jonassen opgøret mod Hong Kong for en “tricky størrelse”. Med to herresinglespillere i top-30 er det en kamp, hvor Jonassen nævner, at herrelandsholdet får en ordentlig test, hvor der skal præsteres godt over fem kampe.

Læs Jonassens tidligere kommentarer til gruppen her

Hong Kongs historik ved Thomas Cup
Seneste opgør mellem Danmark-Hong Kong: 2014 (Danmark vandt 4-1)
Antal opgør mellem Danmark-Hong Kong: 3 (5-0, 4-1 og 4-1 til Danmark)
Antal Thomas Cup-titler: 0
Hong Kongs bedste placering ved Thomas Cup: Kvartfinalerne (2016)
Seneste resultater ved Thomas Cup: Gruppespil (2018) Ikke kvalificeret/med (2020, 2018)

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Fakta om turneringen

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

Læs også: Danmark lægger fra Thomas Cup-land med pligtsejr

 

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. USA (lørdag d. 27. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Mexico (søndag d. 28. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Algeriet (lørdag d. 27. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Hong Kong (søndag d. 28. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)

TV2 Sport og TV2 Play sender fra mesterskabet. Se sendeplanen her.