De danske herrer har levet fornemt op til deres andenseedning ved årets Thomas Cup i Chengdu. Efter to fornemme sejre over henholdsvis Algeriet og Hong Kong bliver modstanden nu anderledes svær, når herrerne render ind i Malaysia. 

 

Danmark mod Malaysia er en sand klassiker i Thomas Cup sammenhæng. Det første opgør strækker sig helt tilbage til 1949, hvor de to store badmintonnationer mødtes i finalen. Dengang blev det til Malaysisk sejr, og sidenhen har det været flere spændende opgør, når de danske herrer har mødt Malaysias ditto.

De danske herrer er gået ind til mesterskaberne som andenseed, og var derfor klare favoritter i de første to opgør, hvor de overbevisende levede op til favoritværdigheden ved at slå Algeriet 5-0 og Hong Kong 5-0.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

Malaysia kan nok engang stille med et stjernespækket mandskab, der tæller den tidligere All England-vinder Lee Zii Jia, verdensmestrene fra 2022 Aaron Chia/Soh Wooi Yik, og den anden dygtige herredouble Ong Yew Sin/Teo Ee Yi.

Du kan se kampen på TV 2 Play fra kl.11.00 dansk tid.

Læs også: Ny storsejr til herrelandsholdet

Malaysias historik ved Thomas Cup

Antal opgør mellem Danmark-Malaysia: 17

Antal Thomas Cup-titler: 5 (1949, 1952, 1955, 1967, 1992)

Bedste resultat ved Thomas Cup: Guld x5 (1949, 1952, 1955, 1967, 1992)

Seneste resultat ved Thomas Cup: Kvartfinale exit til Indien i 2022.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Fakta om mesterskabet

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

Læs også: Bliv klogere på de danske landshold til Thomas & Uber Cup

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. USA (lørdag d. 27. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Mexico (søndag d. 28. april kl. 12 dansk tid)
  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Algeriet (lørdag d. 27. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Hong Kong (søndag d. 28. april kl. 7 dansk tid)
  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)

Læs også: Fornuftige danske lodtrækninger til Thomas & Uber Cup

Du kan se alle Danmarks kampe på TV2 Sport og TV2 Play. Se sendeplanen her.