Badmintonphoto

Kvartfinalen blev exit for det danske herrelandshold ved årets Thomas Cup efter et nederlag på 1-3 til et velspillende taiwansk landshold.

 

Det var svær modstand, der mødte Danmark fredag formiddag, og det viste sig også at blive for stor en mundfuld for herrelandsholdet. Efter et flot mesterskab kan de danske herrer rejse hjem med en gruppe-sejr og flere flotte præstationer i bagagen. 

– Jeg har svært ved at finde en sindsstemning til at beskrive det. Det er lige dele frustration, skuffelse og at være ked af det, men samtidigt afklaret på en eller anden måde. Det er tungt og hårdt lige nu, sagde en ærgerlig cheflandstræner Kenneth Jonassen efter nederlaget.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

Dagens første kamp mellem de to store badminton-nationer var med de to verdensstjerner og førstesingler Viktor Axelsen og Chou Tien Chen som hovedaktører. Et intenst første sæt endte desværre med taiwansk fortegn 19-21. I andet sæt tog Axelsen tingene i egen hånd og tvang kampen ud i tre sæt med cifrene: 21-14. Tredje sæt blev en sand gyser med flere vanvittige dueller, desværre endte første opgør ikke med dansk sejr. Chou Tien Chen lukkede tredje sæt med 19-21.

– Det var en vanvittig herresingle med så meget nerve. Viktor kæmper det bedste, han har lært og mere til Det er længe siden, at jeg har set Chou spille så godt som han gør i dag. Viktor havde ikke marginalerne med sig i dag, sagde Jonassen om Axelsens opgør.

Endnu en stor opgave stod for døren fredag formiddag, da verdens nummer fire Kim Astrup/Anders Skaarup tørnede sammen med verdens nummer ti Lee Wang/Wang Chi-Lin. Lee/Wang sad på første sæt og lukkede aldrig Astrup/Skaarup ind i sættet, som det taiwanske par vandt med 14-21. Andet sæt fulgte desværre i tråd med første, og Lee/Wang udbyggede Taiwans føring til 2-0 med 21-15 i andet sæt.
– Vi lykkedes aldrig med at få lagt det pres på, som vi skal. De var dygtige og satte sig på spillet hurtigt, og det satte Kim og Anders i svære situationer. Vi får ikke domineret servesituationen, og vi får ikke nok løft. En svær størrelse, sagde cheflandstræneren.

Anders Antonsen var tvunget til at vinde, hvis de danske medaljedrømme skulle holdes i live. Overfor Antonsen stod Lin Chun-Yi. Nok engang sad den taiwanske modpart tungt på initiativ og overtag, og Antonsen var som sine kolleger bagud efter første sæt, som Lin vandt med: 14-21. Antonsen spillede i andet sæt for dansk overlevelse ved Thomas Cup, og det gjorde han på fornemmeste vis ved at tvinge kampen ud i tre sæt med cifrene 21-10. Antonsen holdte hoved koldt i kampens tredje sæt, og reducerede overbevisende den taiwanske føring til 1-2 ved at vinde med: 21-14.

– Overordnet set en rigtig flot præstation af Anders. Nede 2-0 og en chokstart i sættet mod en sprudlende Lin Chun-Yi. Anders kæmper hårdt, og får tingene over på sin side, og han bliver stille og roligt bedre og bedre derinde. I tredje sæt spiller Anders koldblodigt, og sætter sig på det. Cifrene i de sidste to sæt er imponerende, sagde Kenneth Jonassen om Antonsens opgør.

Læs også: De danske kvinder er ude af Uber Cup efter nederlag til de kinesiske verdensstjerner

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard skulle forsøge at bygge videre på det momentum Anders Antonsen skabte i kampen forinden, og dermed sende kampen ud i en femte og afgørende kamp. Overfor Kjær/Søgaard stod Lee Jhe-Huei/Yang Po-Hsuan. Første sæt blev spillet med et enormt tempo og mange flotte dueller, desværre var marginalerne med Taiwan, og Lee/Yang vandt med 21-23. Andet sæt var en tro kopi af første, hvor spil og momentum bølgede frem og tilbage, nok engang var marginalerne mod danskerne, og i to sæt afgjorde Lee/Yang holdkampen, da de lukkede sættet med 19-21. 

– Opgøret her var lidt symptomatisk for holdkampen i dag. Det er de små marginaler, der i vigtige dele af kampen ikke går vores vej. De har den lille føring næsten hele vejen, og de slår til, da vi har en dårlig periode, de var bedre til at udnytte det end os. Det er tungt at tabe den sidste kamp, som Rasmus og Frederik gør i dag, men jeg synes, at de kæmpede med alt de havde, sagde Kenneth Jonassen afslutningsvis.