Lars Møller, DIF

Cathrine Rosengren er blandt verdenseliten i parabadminton med flere store resultater i bagagen allerede i indeværende sæson. Nu er det på plads, at hun til årets Paralympiske Lege i Paris skal jagte hæder og medaljer iklædt de danske farver.

 

– Det er super dejligt og en enorm lettelse. Jeg havde allerede i april “kvallet” via ranglisten, og det er bare utroligt dejligt, at man kan lægge det her pres og nervøsitet fra sig, og bare tænke på, at nu handler det om at toppe til PL, sagde en glad Cathrine Rosengren. 

Vil du se verdensstjernerne i aktion? Klik her for at tilgå billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024

Cathrine Rosengren har etableret sig som et af top-navnene i damesingle i parabadminton. Her har hun blandt andet sikret sig store titler og hevet fire VM-medaljer hjem i streg. Nu gælder det PL i Paris, hvor ambitionerne er klare. 

– Selvfølgelig tager jeg til Paris i håb om at være med til at spille om medaljer, men det vigtigste for mig er egentlig, at jeg kan være en version af mig selv på banen, som jeg er glad og stolt af, fortalte Rosengren om forhåbningerne til PL i Paris. 

Læs også:Cathrine Rosengren vinder bronze ved Para-VM 2024

Rosengren prøvede i 2021 i Tokyo kræfter med PL, hvor hun til egen store skuffelse røg ud i gruppespillet. Cathrine Rosengren kan nu rejse til Paris med erfaringerne fra Tokyo, hvor hun mærkede på egen krop, hvor stort et PL er, hvor megen bevågenhed der er ved et sådant sportsevent, og hvor stort et pres man mærker som atlet.

Læs også:Cathrine Rosengren er klar til finalen ved Spanish Para Badminton International: – Jeg er så glad og stolt

– Det er helt klart en fordel, at jeg har prøvet det en gang før. Jeg tror ikke, at jeg får lige så mange nye indtryk på samme måde i forhold til, at vi er så mange atleter samlet samme sted, og at man rejser som en fælles dansk stab, hvor jeg jo normalt bare er mig selv. Jeg tror, at jeg har nemmere ved at håndtere det denne gang, da jeg har prøvet det før. Jeg har arbejdet med mig selv mentalt siden Tokyo, og jeg kan mærke, at jeg mentalt er et helt andet sted, og det er helt klart en styrke for mig, sagde Cathrine Rosengren om erfaringerne med PL frem mod legene i Paris. 

Om Cathrine Rosengren
Sportsgren: Badminton
Klassifikation: SU5
Alder: 25 år
Handicap: Nerveskade i venstre arm
Klub: Greve Strand Badmintonklub
Bopæl: København
Udvalgte resultater: VM-bronze i 2024, 2022, 2019 og 2017, Europamester i 2016 og 2018
Tidligere PL-deltagelse: Tokyo 2021

 

Fakta om De Paralympiske Lege 

PL i Paris indledes den 28. august 2024 på Champs-Élysées og afsluttes 12 dage senere den 8. september. Der forventes deltagelse af 4.400 para-atleter fra 184 paralympiske komitéer, der skal konkurrere om 549 medaljesæt i 23 sportsgrene.

Den danske PL-trup forventes at tælle ca. 30 atleter i 10 sportsgrene. Cathrine Rosengren er den syvende danske atlet, der udtages til legene i Paris.

Læs mere om det danske hold på hjemmesiden paralympiskelege.dk og sociale medier @danmarktilpl

DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark. Parasport Danmark er som national paralympisk komité ansvarlig for at kvalificere og udtage det danske PL-hold.