Badmintonphoto

I denne nyhed giver vi dig et overblik over de ranglistereguleringer der bliver foretaget ved sæsonskiftet til 2024/2025.

Til den kommende sæson kan man som badmintonspiller opleve, at den enkeltes point på ranglisten ikke er præcis det samme, som da man sluttede sæsonen. Men frygt ej. Det skyldes ranglistereguleringerne i forbindelse med sæsonskiftet.

Klik her for at købe billetter til VICTOR DENMARK OPEN

Reguleringerne kan skyldes flere ting, fordi vi har foretaget følgende:

  • Alle spillere har fået fjernet 2-4 procent af deres point. Det varierer fra årgang og niveau
  • Alle spillere, der er rykket en årgang op, og som var under startpoint, er rykket minimum 25 point over startpoint for den gældende årgang
  • Alle seniorspillere, som ikke har spillet nogen kampe i to år, har fået fjernet deres kategoripoint helt. Her skal man være opmærksom på, at man skal indplaceres på ny
  • Intervalskemaet er opdateret, hvorfor nogen kan være rykket et bogstav
  • Verdensranglisten er opdateret, hvorfor nogen kan være rykket et bogstav
  • Der er også reguleret i ungdomsspilleres mixeddouble-point, hvilket vises nedenfor

Ungdomsspillere som har 0-5 kampe i mixeddouble, og der er en for stor difference mellem spillerens double-point og mixeddouble-point (se nedenstående skema) er pointene i mixeddouble fjernet, og spilleren skal derfor indplaceres på ny:

ÅrgangAfstand fra doublepoint
U9100
U11200
U13300
U15300
U17300
U19300

Ungdomsspillere som har 6-10 kampe i mixeddouble, og der er en for stor difference mellem spillerens double-point og mixeddouble-point (se nedenstående skema) er der blevet tildelt point i mixeddouble-kategorien:

 ÅrgangAfstand fra doublepointMaksimum tildeling
U910050
U11200100
U13300100
U15300100
U17300100
U19300100

Hvis disse ungdomsspillere vurderer, at denne regulering ikke er korrekt, anbefaler vi, at spilleren via sin klub søger om genplacering.

Vi vil i forbindelse med reguleringerne også gøre opmærksom på, at der kan være en ændring i en spillers tilmeldingsniveau.

Ovenstående reguleringer er foretaget, så man fortsat spiller sammen med jævnbyrdige modstandere, hvilket er hele formålet med vores rangliste-system.

Reglementet for rangliste er opdateret og kan findes i opdateret version her, ligesom du kan finde de øvrige opdaterede reglementer forud for den kommende sæson

Ranglisten åbnes med alle ændringer senest fredag d. 5. juli 2024.

Mange tvivlsspørgsmål kan besvares via et besøg i vores FAQ eller i ranglistereglementet.

Har du efterfølgende alligevel spørgsmål til det aktuelle sæsonskifte eller særlige ranglistespørgsmål, kan du maile til faq@badminton.dk.

Eventuelle spørgsmål besvares efter sommerferien fra mandag d. 22. juli. Der må derfor generelt i den kommende periode forventes lidt længere svartid end normalt, da Badminton Danmarks kontor holder sommerferie.

Vi ønsker alle en glædelig sommer.