Swiss Open 2019
Badmintonphoto

Skade afholder fremadstormende mixeddouble fra VM

august 8, 2019 10:13 Skrevet af

VM 2019 i Basel bliver desværre uden Rikke Søby Hansen/ Mathias Bay-Smidts deltagelse, eftersom en ribbensskade forhindrer konstellationens kvindelige halvdel i at spille.

 

Det skulle ellers have været på, hvad man fristes til at kalde ’hjemmebane’, at Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby Hansen skulle have spillet deres første VM sammen som konstellation.

I marts kæmpede parret sig nemlig til tops ved Super 300-turneringen Swiss Open, der blev spillet i selvsamme St. Jakobshalle, som VM 2019 løber af stablen i om under to uger.

Men desværre bliver mesterskaberne i år uden parrets deltagelse, da Rikke Søby Hansen døjer med en ribbensskade – ikke overraskende til stor ærgrelse for den 24-årige spiller.

– Da vi fik muligheden for at komme af sted, blev jeg rigtig glad, specielt fordi mesterskabet finder sted i den hal, vi vandt Swiss (Open, red.) i tidligere på året. Så selvfølgelig er jeg rigtig skuffet og ærgerlig over, at vi ikke kommer til at spille. Forhåbentlig får vi chancen igen, siger Rikke Søby Hansen.

Læs også: Viktor Axelsen misser VM grundet rygskade. 

Mens mesterskaberne i Basel skulle have været Rikke Søby Hansens andet af slagsen, efter hun havde sin VM-debut i 2017 i damedouble med Julie Finne-Ipsen, stod Mathias Bay-Smidt til at få sin VM-debut i Schweiz.

– Det er klart, at jeg er rigtig ærgerlig over det. Træningsmæssigt er VM jo det, der gennem en længere periode har været, hvad man kan kalde endestationen og det, vi har set frem imod. Og så er det selvfølgelig desto mere ærgerligt, når nu det skulle have været mit første VM og den første tur med hele landsholdssetuppet, siger Mathias Bay-Smidt.

Også sportschef Jens Meibom ærgrer sig på vegne af den unge mixeddouble.

– Jeg er selvfølgelig meget ked af det på Mathias’ og Rikkes vegne. De har haft et rigtig godt år hidtil og ville helt sikkert have fået god erfaring ud af at spille deres første VM sammen. Men med den skade, som Rikke har kæmpet med de seneste mange uger og stadig gør, ville det ikke være forsvarligt eller hensigtsmæssigt at lade hende tage til Schweiz og spille. Nu kan hun i stedet give sin krop ro og lave det genoptræningsarbejde, der skal til for, at hun igen bliver fit for fight, siger Jens Meibom.

VM 2019 skydes i gang mandag den 19. august og spilles frem til og med søndag den 25. august.

Læs også: VM-lodtrækningen klarlagt: – Flere spændende udfordringer i vente. Tags: , , , ,
Kategori: , , ,